vremea meteo 18 aprilie

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meteo: Se incalzeste sau nu vremea inainte de Paste?

Meteo: Se incalzeste sau nu vremea inainte de Paste?

Dupa doua zile de ploi si temperaturi scazute, vremea se mai incalzeste putin.

Joi, in tara, valorile din termometre mai cresc putin, temperaturile maxime fiind cuprinse intre 11 si 20 de grade, iar minimele intre 2 si 10 grade.

Cerul va fi acoperit de nori, iar in sudul tarii vor cadea ploi. Si in celelalte zone ale tarii se vor inregistra precipitatii, insa numai pe arii restranse. In zonele montane, mai ales la altitudini mari, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va bate cu intensificari in sudul, sud-vestul tarii, dar si in zonele de munte, vitezele depasind 50 - 60 de kilometri pe ora.

Joi, in Bucuresti, temperaturile mai cresc putin, maximele situandu-se in jurul valorii de 16 grade, iar minimele vor fi de 8 - 9 grade Celsius.

Cerul va fi innorat, vantul va bate cu unele intensificari, iar temporar va ploua.

Vineri, in tara, valorile termice revin la valori normale pentru aceasta perioada a anului, astfel ca maximele vor fi cuprinse intre 12 si 21 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre 4 si 10 grade.

Cerul va continua sa fie innorat, va ploua pe arii extinse in sudul si estul tarii, izolat si in restul regiunilor. In zonele montane inalte se vor inregistra lapovite si ninsori,

Vantul va bate cu unele intensificari in sudul si sud-estul tarii, dar nici zonele montane nu vor fi ferite de rafale.

Vineri, in Bucuresti, maximele termice vor fi de 16 - 17 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorilor de 8 - 9... mai mult


Joi, 17 Aprilie 2014, ora 09:42

Meteo: Mijloc de primavara cu vreme frumoasa

Meteo: Mijloc de primavara cu vreme frumoasa

Vremea continua sa fie frumoasa si joi, cu maxime mai ridicate decat cele normale pentru aceasta data din calendar, nori putini si vant domol.

Meteorologii anunta valori de pana la 23 de grade si cer senin in cea mai mare parte din tara si doar cateva ploi slabe in zona de munte.

In Capitala, se anunta cer variabil, cu putini nori strict de decor si maxime de pana 18-19 grade Celsius.

In regiunile de dincolo de Carpati, apar cativa nori in tabloul meteo, dar soarele va fi generos in Transilvania. Valorile termice pornesc de la 16-17 grade in depresiunile transilvane si ajung la 22, chiar 23 de grade la Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

In sud, vantul este moderat. Maximele pentru joi vor fi cuprinse intre 18 grade la Slobozia si 21 de grade la Drobeta Turnu Severin, depasesc valorile normale pentru mijlocul lunii aprilie.

In Dobrogea, apar cativa nori, insa sansele de ploaie sunt minime. Valorile maxime vor ajunge pana la 9 grade Celsius.

Vineri, norii vor acoperi cerul in regiunile sudice si sud-estice, unde va ploua slab. Vantul prinde putere si maximele nu mai depasesc 17-18 grade.

In Bucuresti, norii se inmultesc, dar sunt sanse reduse sa ploua. Vantul se intensifica temporar, iar maxima termica ajunge in jur de 17 grade.

Maximele mai castiga teren sambata, cand mercurul urca pana la 20-21 de grade. Vreme frumoasa se anunta si in Capitala, cu soare cat e ziua de lunga si cu 18 grade in termometre. mai mult


Joi, 18 Aprilie 2013, ora 09:50

Meteo: Primavara ne rasfata cu soare generos si temperaturi ridicate

Meteo: Primavara ne rasfata cu soare generos si temperaturi ridicate

Meteorologii anunta vreme de primavara, cu soare generos, vant domol si doar cativa nori inofensivi, de decor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12-13 grade pe litoral si 21 de grade in vest, valori de altfel putin mai ridicate pentru aceasta perioada a anului.

Bucurestenii sunt rasfatatii primaverii. Soarele straluceste cat e ziua de lunga, vantul este linsitit si urca maximele in termometre pana la 19, chiar 20 de grade Celsius.

In regiunile de dincolo de Carpati, se anunta cer variabil in vest si mai mult senin in Transilvania. Valorile maxime pleaca de la 16-17 grade in depresiunile transilvane si ajung la 21 de grade la Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

In sud, s-ar putea inregistra cativa stropi de ploaie in Oltenia. In Muntenia, insa, temperaturile mai castiga 1-2 grade, astfel ca maximele, cuprinse intre 18 grade la Slobozia si 21 de grade la Drobeta Turnu Severin, depasesc valorile normale pentru mijlocul lunii aprilie.

In Dobrogea, vantul este putin mai agitat, insa si in aceasta zona va fi soare. Meteorologii anunta 17-18 grade maximele in Dobrogea continentala si 13-14 pe litoral.

In Moldova, mai apar din cand in cand si nori, insa sunt inofensivi. Termometrele vor arata in jur de 18 grade in toata regiunea.

Vremea ne rasfata din nou cu mult soare si temperaturi ridicate si joi, cand maximele ating si 23 de grade Celsius.

In Bucuresti, se simte un vant usor de primavara, insa maximele ajung la 18-19 grade Celsius, dar de ploi nici... mai mult


Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 09:21

Meteo: Mijloc de primavara cu vreme calda, ploi si fulgere

Meteo: Mijloc de primavara cu vreme calda, ploi si fulgere

Sfarsitul saptamanii aduce temperaturi mai mari decat cele normale pentru mijlocul lunii aprilie, insa in unele regiuni vantul intens si ploile vor crea probleme.

Ziua de vineri debuteaza cu ceata, dar pana la amiaza soarele pune stapanire pe cer, astfel incat maximele vor ajunge pana la 23 de grade Celsius.

Spre seara, in vestul si nord-vestul tarii, se va innora, vor fi ploi, insotite si de descarcari electrice.

In Bucuresti se anunta o zi autentica de primavara. Soarele straluceste cat e ziua de lunga, urcand mercurul in termometre pana la 21, chiar 22 de grade Celsius.

In Banat, Crisana si Maramures, norii strang randurile si, dupa o zi calda, seara vine cu ploi accesorizate cu descarcari electrice.

In Transilvania este frumos toata ziua. Maxime de 20-21 de grade cu exceptia depresiunilor, unde mercurul nu urca mai mult de 18 grade Celsius.

Cald se anunta si in sud. Soarele este generos, vantul nu trece de moderat, iar termometrele vor arata valori de peste 20 de grade.

In Moldova se anunta vreme normala pentru mijloc de primavara, cu maxime in general intre 18 si 20 de grade, cu cer variabil si cu vant moderat chiar cu unele intensificari.

Ziua de sambata vine cu vreme calda, dar in general instabila. Sunt asteptate ploi de scurta durata, insotite trecator de descarcari electrice, iar in zonele de deal si munte izolat insemnate cantitativ. Maximele sunt cuprinse intre 15 grade in Delta si in nord-vestul tarii pana la 25 de grade in Lunca... mai mult


Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 09:15

Meteo: Ploi, frig si vant agitat

Meteo: Ploi, frig si vant agitat

Vremea se mentine instabila, iar ploile, descarcarile electrice si vantul agitat vor fi principalele ingrediente ale zilei de joi.

Cerul va fi variabil, mai mult noros in regiunile de centru, est si la munte, unde vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Valorile maxime mai castiga insa cateva grade, iar la amiaza termometrele vor indica pana la 20 de grade Celsius.

Bucurestenii nu scapa nici joi de ploi. Vor cadea averse, posibil insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, dar din cand in cand soarele va castiga batalia cu norii si va urca mercurul pana la 19 grade Celsius.

Locuitori din vestul arcului carpatic nu trebuie sa renunte la umbrele. Meteorologii anunta doar 13 grade la amiaza la Miercurea Ciuc, 15 grade la Brasov si 19 grade la Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

In Moldova sunt prognozate maxime modeste, mai scazute decat cele normale pentru a doua jumatate a lunii aprilie. Astfel, se vor inregistra 13 grade la Suceava, 16 grade la Piatra Neamt, Botosani si Bacau, 17 grade la Iasi si Vaslui si 18 grade la Focsani si la Galati.

In sudul tarii, in schimb, se anunta vreme ceva mai buna. Vor fi 17 grade la Buzau, Ramnicu Valcea si Targu Jiu, 20 de grade la Drobeta Turnu Severin si la Craiova, 18 grade la Alexandria si 20 de grade la Giurgiu si la Calarasi. mai mult


Joi, 19 Aprilie 2012, ora 09:04

Meteo: Vreme rece, ploi insistente

Meteo: Vreme rece, ploi insistente

Primavara ne arata din nou ca este anotimpul capriciilor. Vremea rea, norii aducatori de ploaie, descarcarile electrice si vantul in rafale pun stapanire pe toate regiunile, iar maximele abia ating 19 grade Celsius.

Miercuri este in vigoare avertizarea meteo de vreme rea, atentionare care este valabila pana joi, la ora 09:00. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor inregistra averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in toate regiunile tarii.

In sud-vestul, sudul si estul teritoriului, precum si in zonele de deal si de munte, cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp, iar in zonele montane vor fi conditii de lapovita si grindina.

Pentru bucuresteni, umbrela va fi miercuri un accesoriu obligatoriu. Cerul innorat, ploile accesorizate de descarcari electrice si vantul agitat vor domina peisajul meteorologic. Soarele nu mai are nicio putere, iar termometrele nu vor indica mai mult de 17 grade la amiaza.

Nici in Dobrogea nu se anunta vreme mai buna. Valorile maxime ajung la 16 grade la Constanta si 17 la Tulcea, iar vantul capata din ce in ce mai multa putere.

Ziua de miercuri aduce maxime modeste in Moldova. Vor fi 11 grade la Suceava, 14 grade la Piatra Neamt, Botosani si Bacau, 15 grade la Iasi si Vaslui si 16 grade la Focsani si la Galati.

In sudul tarii, valorile termice mai scad cateva grade, iar ploile si descarcarile electrice nu ocolesc nici aceasta zona.... mai mult


Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 09:26

Meteo: Prima zi de Paste vine cu ploi, tunete si vant in rafale

Meteo: Prima zi de Paste vine cu ploi, tunete si vant in rafale

Prima zi de Paste nu aduce vreme de sarbatoare. Valorile termice raman ridicate, cu maxime de pana la 21 de grade, insa umbrela este un accesoriu obligatoriu in majoritatea regiunilor.

Vantul va sufla duminica cu putere in mare parte din tara, ploile insotite de tunete si fulgere pun stapanire pe toate regiunile, iar soarele abia se zareste.

Pastele nu vine cu soare nici in Bucuresti. Vremea se mentine instabila si trecator mai cad ploi insotite de tunete, fulgere. Termometrele vor indica, la amiaza, pana la 19 grade.

Ploile vor domina peisajul meteo si in vestul arcului carpatic. Meteorologii prognozeaza 13 grade la amiaza la Miercurea Ciuc, 16 grade la Brasov si 19 grade la Oradea, Satu Mare si Baia Mare.

In sudul tarii, valorile termice mai cresc putin, insa ploile si descarcarile electrice nu ocolesc aceasta zona. Se vor inregistra, duminica, 17 grade la Buzau, Ramnicu Valcea si Targu Jiu, 18 grade la Drobeta Turnu Severin si la Craiova, 19 grade la Alexandria si 21 de grade la Giurgiu si la Calarasi.

Nici in Dobrogea nu se anunta soare, desi aici ploile sunt mai putine si mai slabe. Vantul este destul de agitat, insa valorile maxime ajung la 19 grade la Constanta si 20 la Tulcea.

Primavara este capricioasa si aduce maxime modeste in Moldova. Vor fi 13 grade la Suceava, 16 grade la Piatra Neamt, Botosani si Bacau, 17 grade la Iasi si Vaslui si 18-19 grade la Focsani si la Galati.

Saptamana viitoare debuteaza tot cu ploi, fulgere, tunete si rafale... mai mult


Duminica, 15 Aprilie 2012, ora 15:29

Meteo: Se incalzeste timid, apoi revin ploile

Meteo: Se incalzeste timid, apoi revin ploile

Desi suntem la mijlocul primaverii, ziua de marti nu promite vreun avant termic demn de un inceput de luna aprilie. Pe langa ninsorile tarzii si vremea rece, meteorologii anunta ca in peisajul meteo isi face aparitia si bruma.

Mercurul mai urca doua grade in termometre, pana la cel mult 16 grade la amiaza, dar vremea continua sa fie rece. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in sudul, centrul si estul tarii. Se vor inregistra precipitatii slabe, sub forma de ploaie, pe arii restranse in Oltenia si Muntenia si izolat, mixte, in Transilvania si Moldova.

In Capitala, mercurul din termometre e mai indraznet, dar tot nu reuseste sa ajunga la valorile termice normale pentru aceasta perioada: la amiaza, putem vorbi de maxime care ating 13-14 grade. Totusi, norii nu mai acapareaza tot cerul si, din cand in cand, este posibil sa apara si cateva raze de soare.

La Miercurea Ciuc, norii aducatori de ploaie inca domina cerul, iar mercurul va indica doar 12 de grade Celsius.

La Brasov, se vor inregistra 11 grade, la Baia Mare vor fi 12 si 13 la Satu Mare. Saptamana Patimililor aduce vant puternic Oradea si Timisoara, iar mercurul va urca doar pana la 13, respectiv 12 grade Celsius.

La Braila se vor inregistra 14 grade, vor fi 15 grade la Calarasi, 13 la Buzau si 15-16 grade la Drobeta Turnu Severin. La Tulcea si Constanta, termometrele indica 12 de grade, iar la Craiova mercurul va urca in termometre 15 grade Celsius.

De miercuri, primavara incepe sa revina... mai mult


Marti, 10 Aprilie 2012, ora 09:23

2 comentarii
Meteo: Ultima zi frumoasa, inainte de tunete si ploi

Meteo: Ultima zi frumoasa, inainte de tunete si ploi

Temperaturile de miercuri amintesc mai degraba de vara decat de inceputul lunii aprilie. Soarele se inalta generos, vantul abia adie, iar norii strang randurile, doar spre seara, in vestul tarii.

Maximele zilei sunt cuprinse intre 13-15 grade in nordul litoralului si pana la 25 grade in Lunca Dunarii, valori cu 5-6 grade mai mari decat cele normale pentru aceasta data din calendar.

Si bucurestenii vor avea parte de o zi frumoasa. Termometrele vor indica pana la 22-23 de grade Celsius, vantul va adia placut, iar cerul nu va fi patat de niciun nor aducator de ploaie.

Vreme frumoasa se anunta si la Miercurea Ciuc, unde se vor inregistra 23 de grade Celsius. La Brasov, termometrele vor indica 19 grade, la Baia Mare 20 si 21 la Satu Mare. Ziua de miercuri aduce pana la 23 grade Celsius la Oradea si Timisoara.

In sud, temperaturile vor fi mai mari decat cele care ne-au obisnuit la inceput de aprilie. La Craiova se inregistreaza miercuri 25 de grade, iar la Giurgiu si Calarasi vor fi 24 de grade.

Briza marii se simte ceva mai puternic pe litoral: la Tulcea si Constanta, se vor inregistra miercuri 20 de grade.

In Moldova, maximele anuntate de meteorologi cresc pana la 19 grade la Suceava si Bacau, 18 la Iasi si 20 la Focsani.

De joi, vremea schimba foaia. Soarele si temperaturile de vara vor fi inlocuite cu averse si descarcari electrice, iar vantul prinde din ce in ce mai multa putere. Locuitorii Capitalei vor avea parte de o zi plina de fenomene meteo. Desi... mai mult


Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 09:43

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Intr-un oras din Romania se traieste mai bine ca la Paris, Roma sau New York
  2. Protest cu sute de femei goale in Canada, din cauza unui politist (Foto)
  3. Alarma falsa: Fratele leului Cecil este in viata si gata sa preia conducerea
  4. Cele mai interesante filme care vor aparea in cinematografe in august (Video)
  5. Lupta cu rechinii: Cum s-a salvat un australian, fost boxer, de marele alb
  6. Lucrul uimitor pe care il fac albinele pentru a-si proteja familiile de boli
  7. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  8. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  9. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  10. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)