vremea meteo duminica

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meteo: Zi de primavara veritabila - vezi si prognoza pentru inceputul saptamanii

Meteo: Zi de primavara veritabila - vezi si prognoza pentru inceputul saptamanii

Duminica se anunta o zi frumoasa, de primavara veritabila, cu temperaturi de aproape de 20 de grade Celsius. Vestea buna e ca si zilele ce vor urma vor semana cu aceasta.

Desi dimineata a fost rece, temperaturile, la amiaza, vor fi in limite normale sau chiar peste mediile climatologice in regiunile intracarpatice. Maximele zilei sunt curprinse intre 9 grade pe litoral si 19 grade in sud-vestul tarii. Cerul este variabil, mai mult senin, iar vantul sufla slab, cel mult moderat.

In Capitala se inregistreaza duminica 16 grade Celsius.

In estul Transilvaniei se anunta cativa nori, iar temperaturile maxime sunt de 14 - 15 grade in depresiuni, 17 la Cluj Napoca, 18 la Baia Mare si 19 la Timisoara.

In sud, se anunta cer senin si temperaturi de peste 15 grade, chiar inainte de amiaza. 18 grade sunt prognozate pentru Drobeta Turnu Severin.

In Dobrogea, cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei. Vor fi 13 grade la Tulcea si 10 la Constanta.

In Moldova, ziua se anunta insorita, cu 14 - 15 grade la amiaza. Vor fi 13 grade la Suceava si 14 la Galati.

Prognoza pentru luni si marti

Si luni vremea va fi calda, cu soare in toate regiunile tarii. Daca in Dobrogea nu vor fi depasite 12 - 13 grade, in sudul Olteniei vor fi si 22 - 23 de grade.
Pentru Bucuresti se anunta 20 de grade.

Marti, vremea se mentine calda in cea mai mare parte a tarii, mai putin in nord-est, unde temperaturile vor fi mai scazute decat cele intregistrate luni. Sunt sanse de ploaie slaba... mai mult


Duminica, 30 Martie 2014, ora 11:16

Meteo: Vreme calda si duminica. Apar insa norii

Meteo: Vreme calda si duminica. Apar insa norii

Vremea se mentine si duminica, in aproape toata tara, mai calda decat normalul acestei perioade. Apar insa norii, iar spre seara in vest si nord-vest va ploua slab.

Maximele vor fi cuprinse intre 15 si 23 de grade in vest si in sud, chiar 24 de grade in Lunca Dunarii.

Se vor inregistra 15 grade la Constanta, 20 la Galati, Suceava, Iasi si Cluj, 21 la Baia Mare si 22 de grade Celsius la Timisoara si Craiova.

In capitala, vremea va fi in continuare frumoasa si foarte calda, la amiaza maximele ajungand pana la 22-23 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

De luni vremea devine instabila, dar ramane calda. Cerul va fi temporar noros si va ploua, in Banat, Crisana, Maramures, in cea mai mare parte a Transilvaniei si Olteniei, iar ca spre seara ploile se extind si in Muntenia si nordul Moldovei.

Vor fi mai ales averse, insotite si de descarcari electrice si, local, vant cu intensificari. Maximele vor fi cuprinse intre 13-14 grade in Banat, pana la 24 de grade in sud.

In Capitala, cerul va fi temporar noros luni iar noaptea va ploua. Temperatura maxima va fi de 21 de grade. mai mult


Duminica, 23 Martie 2014, ora 09:27

Meteo: Babele si-au scos cojoacele, dar soarele intarzie

Meteo: Babele si-au scos cojoacele, dar soarele intarzie

Vremea se mentine capricioasa in prima decada a lunii martie, cu temperaturi mai ridicate in vestul tarii si mai scazute in Dobrogea.

Temperaturile vor ajunge duminica la amiaza la 15...16 grade in Moldova, dar vor fi mai scazute in in Dobrogea, unde vor atinge 6...7 grade. In sudul si estul tarii raman conditii pentru precipitatii, noaptea este posibila lapovita, in timp ce la munte predomina ninsoarea, anunta meteororlogii.

In Transilvania, temperaturile vor varia intre 6 grade la Miercurea Ciuc si 14 grade la Alba Iulia.

Vremea va fi chiar mai calda in nord-vestul si sud-vestul tarii, cu temperaturi de 13 grade in Baia Mare si in Oradea, de 14 grade in Timisoara si de 15 grade la Deva si Resita.

In Muntenia, valorile termice variaza intre 10 si 13 grade, iar in Moldova temperturile vor atinge 9 grade Celsius.

In Bucuresti, cerul va continua sa prezinte innorari, iar la amiaza vor fi 10 grade.

Luni va fi innorat in jumatatea de est a tarii, unde noapte va ploua la nivel local. Trecator se vor inregistra si lapovite sau ninsori. Temperaturile vor fi cuprinse intre 4...5 grade in Dobrogea si 14 grade in Dealurile de Vest.

In Bucuresti sunt asteptate ploi spre seara, iar la amiaza temperatura va fi de 8 grade.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis sambata o informare meteorologica privind intensificari ale vantului in mai multe zone din Romania, incepand de duminica, ora 10.00, pana luni, ora 18.00.

Avertizare de vant... mai mult


Duminica, 09 Martie 2014, ora 09:52

Meteo: Martisor mohorat, cu ploi si lapovita

Meteo: Martisor mohorat, cu ploi si lapovita

Prima zi a lunii martie vine cu vreme frumoasa doar in regiunile intracarpatice, acolo unde si temperaturile se anunta generoase. In rest, insa, tabloul meteo va fi mohorat, iar norii si lapovita vor dicta agenda zilei.

Maximele anuntate de meteorologi pentru 1 martie vor fi cuprinse intre 3 grade in Moldova si 16 grade in Banat.

In Bucuresti, sambata va fi mai cald decat ar fi normal pentru prima zi din martie. Daca dimineata nu vor fi mai mult de 2-3 grade Celsius, amiaza vine cu maxime de 9 grade. Cerul va fi insa mai mult innorat, iar norii ar putea lasa si cativa stropi de ploaie.

In regiunile de la vest de arcul carpatic, se anunta vreme frumoasa si foarte calda pentru aceasta perioada a anului.

Vor fi maxime 15 grade, chiar 16 grade la Timisoara si Resita. Cu totul izolat, dimineata, in zonele joase de relief va fi ceata.

In sud, norii troneaza pe cer si temporar va ploua. Vor fi 14 grade la Drobeta Turnu Severin, Targu Jiu si Ramnicu Valcea si 12 grade la Craiova, Giurgiu, Calarasi si Ploiesti si 10 grade in Buzau.

Peisajul termic va fi similar si in Dobrogea. Se vor inregistra 9 grade la Tulcea si 11 grade la Constanta.

In Moldova, Martisorul aduce valori cuprinse intre 6 si 8 grade, dar si mai mici, pana spre 3 grade, in nord si mai mari, pana spre 10 grade, in sudul regiunii. Dimineata va fi ceata si temporar va ploua. In nordul regiunii, se va inregistra lapovita.

Duminica, soarele dispare din tabloul meteo. Va ploua in toate regiunile,... mai mult


Sambata, 01 Martie 2014, ora 10:02

Meteo Vreme deosebit de calda in tara - prognoza pana marti

Meteo Vreme deosebit de calda in tara - prognoza pana marti

Ziua de duminica aduce vreme in general frumoasa si mai calda fata de ziua precedenta, cu maxime termice de pana 18 grade in dealurile Banatului, neobisnuit de ridicate pentru mijlocul lunii februarie.

In urmatoarele doua zile, temperaturile vor scadea usor, insa va continua sa fie mai cald decat este normal pentru aceasta perioada, anunta meteorologii.

Cerul este variabil duminica, iar in vestul, nord-vestul si nordul tarii apar innorari spre seara, existand sanse de ploaie pe parcursul noptii.

In Capitala, temperaturile sunt cuprinse in intervalul minus 3 grade/minus 1 grad - 11 grade.

Luni, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada in regiunile sudice, sud-vestice si centrale.

Totodata, in jumatatea nordica va ploua pe arii extinse, iar la munte, pe creste, va fi lapovita sau va ninge. Maximele vor fi cuprinse intre 4 grade la Suceava in nordul Moldovei si 18 grade la Drobeta Turnu Severin, Ramnicu Valcea, Pitesti si Targoviste.

Ceata se va instala in zonele joase din sudul si sud-est, in special dimineata.

In Bucuresti, temperaturile vor porni de la zero grade si vor ajunge la 16 grade pe parcusul zilei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dimineata, cand vor fi si conditii de ceata.

Marti, temperaturile vor scadea usor in sud-estul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari pe parcursul zilei in vestul, centrul si nordul tarii, unde izolat va ploua slab, iar pe crestele montane va ninge sau va fi lapovita.

Valorile termice... mai mult


Duminica, 16 Februarie 2014, ora 15:18

Meteo: O zi excelenta pentru plimbare in aer liber

Meteo: O zi excelenta pentru plimbare in aer liber

Vremea de duminica aminteste mai degraba de o zi de primavara decat de toamna tarzie. Sfarsitul de saptamana vine cu maxime de pana la 25 de grade, vant potolit si soare cat curpinde.

Dimineata incepe cu ceata, local in sudul si estul tarii, si doar izolat in rest. La amiaza, insa, soarele contureaza tabloul termic al zilei.

In Bucuresti, ziua debuteaza cu ceata si cu 8-9 grade in termometre. La pranz, insa, vor fi 21 de grade, o zi excelenta pentru plimbare in aer liber.

Vor fi 13 grade pe Ceahlau Toaca, 15 la Semenic, 18 la Sinaia si 19 grade la Paltinis si Predeal. Spre seara, insa, norii strang randurile si vor lasa cateva ploi.

In interiorul arcului carpatic, va fi o zi frumosa, cu maxime de pana la 25 de grade la Resita, 22 de grade la Oradea, 20 de grade la Cluj Napoca, 21 de grade la Sibiu si 19 grade la Brasov.

Si in sud va fi ceata dimineata, insa la amiaza, soarele urca mercurul in termometre pana la 22 de grade Celsius. De asemenea, vor fi 20 de grade la Tulcea, in vreme ce la Constanta, maxima nu trece de 17 grade.

In Moldova, peisajul termic este similar. Vor fi 20 de grade in Galati, 21 de grade in Bacau si 22 de grade la Piatra Neamt, Suceava si Iasi.

Saptamana viitoare debuteaza tot cu vreme mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Luni se vor aduna catova nori, insa sansele de ploaie sunt minime. Maximele ating in cotninuare 25 de grade Selsius. mai mult


Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 09:38

Meteo: Vremea se raceste - ce ne rezerva saptamana viitoare

Meteo: Vremea se raceste - ce ne rezerva saptamana viitoare

Ziua de duminica ne rezerva temperaturi ceva ma scazute decat cele cu care ne-am obinsuit in aceasta saptamana. Soarele nu mai este la fel de generos, iar norii si ploile apar in tabloul meteorologic.

Valorile maxime prognozate de meteorologi pentru ultima zi de weekend nu mai depasesc 20 de grade Celsius. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in nord-est, est si la munte. Cerul va fi variabil, iar norii vor lasa si cateva ploi in regiunile sudice si la munte.

Sfarsitul saptamanii aduce insa vreme frumoasa in Capitala. Bucurestenii nu vor avea nevoie de umbrele, iar vantul placut si maximele de 18-19 grade vor fi numai bune pentru o plimbare.

Mercurul mai coboara si la Miercurea Ciuc, unde se vor inregistra doar 14 grade Celsius. La Brasov, termometrele vor indica, duminica, 13 grade, la Baia Mare 17 si 16 la Satu Mare. Termometrele vor indica insa 20 de grade la Oradea si Timisoara.

De asemenea, sfarsitul saptamanii aduce 17 grade la Braila, 16 grade la Calarasi, 15 la Buzau si 18 grade la Drobeta Turnu Severin. La Tulcea si Constanta, se vor inregistra 20 de grade, iar la Craiova mercurul va urca in termometre pana la 19 de grade Celsius.

De luni, vremea se mai raceste si ploile pun stapanire pe mai multe zone din tara. Judetele care vor fi afectate de precipitatii sunt cele din sudul tarii, dar si cele din regiunea de nord-est.

Si in Bucuresti, saptamana debuteaza cu o vreme in racire. Termometrele vor indica, la amiaza, 14-15 grade,... mai mult


Duminica, 25 Martie 2012, ora 10:51

Meteo: Cea mai geroasa zi din aceasta iarna

Meteo: Cea mai geroasa zi din aceasta iarna

Dupa ce visolul si zapada au paralizat tara, acum gerul a pus stapanire pe toate regiunile. Minimele coboara noaptea pana la -25 de grade Celsius iar, la amiaza, mercurul in termometre abia va trece de 0 grade.

Ziua de duminica aduce ger naprasnic si temperaturi record pentru aceasta iarna si in Bucuresti. Dimineata va fi rece, cu temperaturi de - 17 grade si conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura. Soarele abia razbeste printre nori la pranz, iar valorile nu trec de -10 grade.

In sudul tarii norii raman densi, insa nu mai putem vorbi de viscol, ci de fulguieli izolate. Temperaturile extreme se vor inregistra si in aceasta regiune: vor fi - 12 grade la Craiova, Alexandria, Giurgiu, Slobozia si Braila si - 8 grade la Drobeta Turnu Severin, Ramnicu Valcea si Pitesti.

Mai frig va fi in Moldova: Vor fi, la pranz, -11 grade la Galati, -12 grade la Focsani, Bacau, Iasi, Suceava si Botosani si -9 grade la Piatra Neamt.

Vremea se va mentine, saptamana viitoare, deosebit de rece, geroasa mai ales noaptea si dimineata. Meteorologii au emis un cod galben de temperaturi scazute pentru aproape toata tara, pentru intervalul 28 ianuarie - 3 februarie. Temepraturile vor ajunge pana la chiar -25 de grade Celsius, in Bucovina. Singurele judete neafectate sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Timis si Caras Severin. mai mult


Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 10:07

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Doctorii au ramas socati cand au gasit 12 lingouri de aur in stomacul unui om
  2. Jirinovski, indemn la viol in Vinerea Mare: Femeile politician din Ucraina sufera de frenezie uterina (Video)
  3. Fotografia zilei: O performanta incredibila
  4. Bazin urias cu apa potabila, golit dupa ce un adolescent a urinat in el
  5. O linie continua in zig-zag pe mijlocul drumului ii irita pe soferi: Cine a facut-o era beat (Video)
  6. Caz socant: Frati arestati a doua oara pentru canibalism
  7. Razboiul mormintelor la Timisoara: Viceprimarul face, primarul desface
  8. Primaria lui Boc versus poneiul Rocky
  9. Britanicii sunt terorizati: Sobolani mai mari ca pisicile, rezistenti la otrava
  10. In telefonul tau este aur. Cum poate fi extras cu ajutorul ciupercilor