vremea paste

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Meteo: Iepurasul de Paste ne aduce soare si multe grade in termometre

Meteo: Iepurasul de Paste ne aduce soare si multe grade in termometre

Prima zi de Paste ne aduce o vreme superba, cu mult soare si temperaturi maxime ce ajung si pana la 23 de grade Celsius.

Vor fi unele innorari dar numai izolat va ploua slab, ziua in regiunile vestice si sud-vestice, iar noaptea, in cele nordice si centrale. In restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin.

Vantul va sufla slab pana la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 si 23 de grade.

Vor fi 19 grade la Brasov, 20 la Constanta, 21 la Sibiu si Timisoara, 22 de grade Celsius la Iasi.

Si in Bucuresti vremea va fi frumoasa si mult mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada din an. Temperatuta maxima va fi in jurul pranzului de 23 de grade.

La munte continua sa se incalzeasca. Ziua, cerul va fi variabil in Muntii Banatului, iar noaptea mai ales in nordul Carpatilor Orientali si numai izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata. In rest cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat. mai mult


Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 09:41

Alte articole despre: meteo Paste, vremea Paste
Meteo: Cum va fi vremea de Inviere si in prima zi de Paste

Meteo: Cum va fi vremea de Inviere si in prima zi de Paste

De Paste, vremea va fi frumoasa in aproape intreaga tara. Daca in timpul zilei vom avea maxime de pana la 23 de grade Celsius duminica si luni, noptile sunt inca prea reci pentru aceasta perioada a anului.

In noaptea de Inviere sunt asteptate temperaturi minime intre un grad si 11 grade Celsius, iar in estul Transilvaniei s-ar putea ajunge chiar pana la minus 5 grade.

Nu va ploua insa si vantul va sufla in general slab.

La Bucuresti este asteptata o noapte cu 4-6 grade Celsius.

Prima zi de Paste va fi frumoasa in toata tara si in special in Muntenia, cu maxime intre 16 si 23 de grade. In Vest, spre seara sunt asteptate ploi trecatoare. mai mult


Sambata, 11 Aprilie 2015, ora 14:33

Alte articole despre: vreme Paste, temperatura Paste
In sfarsit, vine primavara: 20 de grade de Paste - prognoza meteo pe doua saptamani

In sfarsit, vine primavara: 20 de grade de Paste - prognoza meteo pe doua saptamani

Daca lunea ne-a adus o vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada, de la mijlocul saptamanii incepe sa se incalzeasca usor in toata tara, astfel ca de Paste temperaturile maxime ajung si la 20 de grade in unele zone.

BANAT

Saptamana incepe cu vreme rece, dar apoi se incalzeste treptat. Maximele urca de la 9 grade, pe 6 aprilie, la 19 grade pe 11 si 12 aprilie. Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 20...21 grade, iar cele minime vor fi semnificativ mai mari decat in prima saptamana, osciland, in medie, intre 5 si 7 grade.

CRISANA

In primele trei zile ale intervalului, maximele vor fi cu mult sub cele normale pentru aceasta perioada si se vor situa intre 8 si 11 grade. In intervalul 9 - 12 aprilie, acestea vor creste pana la 17...18 grade. Dupa data de 13 aprilie, tendinta va fi de incalzire pe parcursul zilelor, pana la temperaturi maxime, in medie regionala, in jurul a 20 de grade.

TRANSILVANIA

Pe parcursul primei saptamani, se va trece, treptat, de la un regim termic diurn cu mult sub cel obisnuit, la unul apropiat de cel normal. Astfel, temperaturile cresc de la 5 grade, pe 6 aprilie, la 16 sau 17 grade pe 11 si 12 aprilie. Intre 13 si 19 aprilie, temperaturile maxime vor creste usor, mediile fiind de 17...19 grade.
Pe 6 si 7 aprilie vor fi ploi, iar local lapovite si ninsori.

MARAMURES

Si in aceasta zona temperaturile cresc de la numai 6 grade, pe 6 aprilie, la 17 grade pe 11 si 12 aprilie, depasind... mai mult


Luni, 06 Aprilie 2015, ora 12:45

Vara vine cu ploi in toata tara. Cum va fi vremea de Paste si 1 Mai? - prognoza pe 3 luni

Vara vine cu ploi in toata tara. Cum va fi vremea de Paste si 1 Mai? - prognoza pe 3 luni

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni, care prevede estimarile meteorologice pentru zilele de Paste, minivacanta de 1 Mai, precum si prima luna de vara.

In luna aprilie, vremea va fi ceva mai racoroasa in sud si sud-est, unde valorile vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, respectiv maxime diurne mai mic de ecartul normal de 11 grade Celsius si 21 de grade la scara intregii tari, arata ANM.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in centrul si nordul tarii si local in restul teritoriului.

In luna mai, temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale.

Potrivit meteorologilor, in iunie temperatura aerului va fi apropiata de normalul climatologic in sud-est si local in sudul si vestul tarii, iar in celelalte regiuni va avea valori sub mediile multianuale ale perioadei.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde se vor situa, in general, in apropierea mediilor multianuale.

D.R. mai mult


Vineri, 20 Martie 2015, ora 14:44

Vesti proaste despre primavara mult asteptata - cum va fi vremea de Martisor, Paste si 1 Mai

Vesti proaste despre primavara mult asteptata - cum va fi vremea de Martisor, Paste si 1 Mai

Meteorologii vin cu vesti proaste despre cum va fi vremea la primavara. Desi cu totii asteptam soarele si caldura, vom avea parte de zile racoroase si multe ploi.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat, vineri, prognoza pentru urmatoarele trei luni.

Martie

Vremea va fi mai friguroasa decat in mod normal, adica sub media multianuala de 3,5 grade Celsius, in aproape toata tara, in afara de regiunile sud-estice si sudice, unde temperaturile vor fi normale pentru prima luna de primavara.

Totodata, ploile vor fi mai abundente decat specificul perioadei in cea mai mare parte a tarii, in conditiile in care normalul perioadei este, in medie, de 38 de litri pe metru patrat.

Aprilie

A doua luna de primavara vine tot cu valori termice mai scazute decat normalul perioadei, de 9 grade in medie, in aproape toata tara, exceptand zonele de sud-est, unde temperaturile se vor incadra in parametrii obisnuiti.

Va ploua in cantitati normale, de 51 de litri pe metru patrat in medie, in aproape toate regiunile tarii. Totusi, precipitatii excedentare se vor inregistra in centrul si nordul tarii.

Mai

In asteptarea verii, vremea se mentine tot friguroasa. Va fi mai racoare decat in mod normal in aproape tot teritoriul, in conditiile in care media multianuala este de 15 grade. Vreme obisnuita pentru ultima luna de primavara va fi in sud-est si local in sudul si vestul tarii.

Precipitatiile vor fi mai abundente decat in mod normal, de 66 de litri pe... mai mult


Vineri, 20 Februarie 2015, ora 13:10

1 comentariu
Cum va fi vremea de Paste - prognoza pana in aprilie

Cum va fi vremea de Paste - prognoza pana in aprilie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru perioada februarie-aprilie, astfel ca de Paste sunt sanse sa avem parte de o vreme ceva mai racoroasa decat in mod obisnuit.

Februarie

In regiunile de sud, vest si sud-est, temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal in ultima luna de iarna, in conditiile in care media climatologica este de -1 grade. In celelalte zone, valorile termice vor fi apropiate de specificul perioadei.

Cantitatile de precipitatii se vor incadra in limitele normale, cu o medie de 31,6 litri pe metru patrat, in regiunile estice si sud-estice, fiind excedentare in restul teritoriului.

Martie

In prima luna de primavara, va fi mai cald decat in mod normal in zonele de sud si sud-est, in timp ce in regiunile centrale si din nord-vestul tarii va fi ceva mai frig. Media multianuala pentru luna martie este de 3,5 grade.

In cea mai mare parte a tarii, va ploua mai mult decat ar fi normal, adica peste media de 38,3 litri pe metru patrati.

Aprilie

Vremea va fi obisnuita pentru data din calendar in aproape toata tara, media fiind de 9,3 grade. Temperaturi posibil mai scazute se vor inregistra in vest, sud si nord-est, insa doar local.

Precipitatiile vor fi mai insemnate in aproape toata tara, in afara de zonele sudice si estice, unde va ploua in cantitati normale, de 51,3 litri pe metru patrat in medie.D.T. mai mult


Vineri, 23 Ianuarie 2015, ora 15:35

2 comentarii
Meteo: Pastele vine cu o veste buna pentru cei afectati de inundatii. Apare soarele

Meteo: Pastele vine cu o veste buna pentru cei afectati de inundatii. Apare soarele

Norii se risipesc de duminica, in ziua de Paste, iar vremea incepe sa se incalzeasca in majoritatea regiunilor din tara.

Duminica, 20 aprilie, in tara, vremea se va incalzi in aproape toata tara. Astfel, maximele termice se vor situa intre 14 si 21 de grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse intre 1 si 11 grade Celsius.

In special in regiunile vestice ale Romaniei vor mai fi innorari temporare. Local, in aceste zone sunt si sanse de ploaie. In restul tarii va ploua doar izolat.

Vantul va bate slab pana la moderat, cu unele intensificari la altitudini montane inalte.

In Bucuresti, temperaturile vor fi in urcare fata de zilele anterioare. Cele maxime se vor situa in jurul valorii de 19 grade, iar cele minime se vor situa intre 6 si 8 grade Celsius. Norii se vor risipi in mare parte, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Luni, 21 aprilie 2014, in tara, temperaturile vor continua sa creasca, in timp ce cerul va fi variabil pe parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 17 si 24 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade.

Noaptea, cerul se va innora treptat si sunt asteptate ploi in jumatatea de sud-vest a tarii. In restul tarii va ploua izolat. Vantul va bate slab si moderat, cu intensificari la altitudini montane inalte.

In Bucuresti, vremea va continua sa se incalzeasca. Astfel, temperaturile maxime vor fi de 22-24 de grade, iar cele minime de 10-12 grade. Cerul va fi variabil ziua, insa se va innora treptat noaptea,... mai mult


Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 11:48

Meteo: Faceti Pastele in tara? Slabe sanse sa nu va ploua de Inviere - vremea pe 2 saptamani

Meteo: Faceti Pastele in tara? Slabe sanse sa nu va ploua de Inviere - vremea pe 2 saptamani

Meteorologii nu ne aduc vesti bune nici pentru urmatoarele doua saptamani. Sunt asteptate ploi aproape in fiecare zi in toata tara si ninsori in zonele montane, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 14-27 aprilie.

Banat

Vreme rece in aceasta regiune in intervalul 15-17 aprilie, cand temperaturile maxime vor scadea cu 6-7 grade, urmand ca din 18 aprilie sa se mai incalzeazca, valorile termice cele mai ridicate ajungand treptat pana la 20 de grade.

De asemenea, valorile nocturne vor scadea brusc in zilele ce urmeaza, insa acestea vor ajunge spre sfarsitul saptamanii la o medie de 8 grade.

Meteorologii se asteapta sa ploua in fiecare zi in urmatoarele doua saptamani, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate intre 16 si 19 aprilie.

Crisana

Vremea se va raci accentuat in urmatoarele zile, temperaturile maxime ajungand la 11-12 grade pana pe 17 aprilie. Apoi, va incepe sa se incalzeasca treptat. De asemenea, saptamana viitoare va fi caracterizata de valori termice mai ridicate, de pana la 21 de grade.

Sunt asteptate precipitatii in intervalul 14-22 aprilie, ploile fiind mai abundente la inceputul acestei saptamani. Sansele de precipitatii devin reduse incepand cu 23 aprilie.

Transilvania

Primele zile ale acestei saptamani vin cu vreme rece, maximele incadrandu-se intre 8 si 11 grade. Apoi vremea revine la normal, cu temperaturi obisnuite pentru mijlocul primaverii.

Meteorologii anunta ploaie pe arii... mai mult


Luni, 14 Aprilie 2014, ora 16:32

Meteo: Cum va fi vremea de Paste si de 1 mai

Meteo: Cum va fi vremea de Paste si de 1 mai

Temperaturile vor scadea in aprilie fata de cele inregistrate in aceste zile, in timp ce luna mai va fi una ploioasa in mare parte a tarii, a declarat vineri directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

In aceste zile, vremea este destul de calda, fiind posibil ca in weekend temperaturile maxime sa depaseasca 22 si chiar 24 de grade in sudul si vestul tarii. Acest lucru constituie o abatare fata de norma climatologica a aceste perioade, de pana la 10 grade in sus, a explicat Florinela Georgescu.

Meteo: Ce ne rezerva vremea in weekend

Ea a atras atentia ca aceasta perioada nu va dura mult, pentru ca de duminica sunt asteptate ploi in vestul, nordul si centrul tarii, iar temperaturile vor inregistra o scadere in medie de 6-8 grade, ajungand la cele normale pentru aceasta perioada.

In luna aprilie se vor inregistra temperaturi apropiate de norma climatologica (maxime 20-25 de grade), posibil mai coborate in regiunile sudice, astfel ca de Paste nu sunt asteptate temperaturi atat de ridicate ca in aceste zile, iar deocamdata nu exista vreun semnal ca se vor produce evenimente deosebite, a precizat Florinela Georgescu.

Luna mai nu va aduce vreme calda

Nici luna mai nu va aduce temperaturi foarte ridicate, acestea fiind de asemenea aproape de normal si mai scazute in nord si centru.

Din punctul de vedere al precipitatiilor, in luna aprilie se va inregistra un excedent in special in vestul si centrul tarii, iar luna mai... mai mult


Vineri, 21 Martie 2014, ora 13:32

1 comentariu

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  2. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  3. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  4. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  5. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  6. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)
  7. O idee inedita: Strazi din plastic reciclat - avantajele nu se mai termina
  8. Romania lui 2015: Concertele care darama catedrala
  9. Regina Elisabeta, la volan - de ce a intrat cu masina pe iarba
  10. Asa arata iepurasii oceanelor (Video)