ziua armatei

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ponta, la Ziua Armatei: Nu m-am intalnit cu Basescu. Nu a fost nimeni nici fluierat, nici huiduit

Ponta, la Ziua Armatei: Nu m-am intalnit cu Basescu. Nu a fost nimeni nici fluierat, nici huiduit

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, dupa ceremonia dedicata Zilei Armatei Romane, ca nu s-a intalnit cu seful statului, desi cei doi demnitari au fost prezenti la acelasi eveniment.

Premierul Victor Ponta, alaturi de vicepremierul Liviu Dragnea si alti ministri din Guvern au fost prezenti sambata dimineata la ceremonia de la Carei, dedicata Zilei Armatei.

Basescu si Ponta, la Carei, la ceremoniile de Ziua Armatei: nu au dat mana

Ajuns cu intarziere la acelasi eveniment, seful statului a dat mana cu reprezentantii autoritatilor locale si cu cei ai Armatei si apoi s-a asezat la cativa pasi de membrii Guvernului. Insa nu i-a salutat pe niciunul dintre acestia.

Intrebat, dupa festivitati, daca a vorbit cu Traian Basescu, premierul Victor Ponta a raspuns, sec: "Nu m-am intalnit cu dansul".

"Nu a fost nimeni nici fluierat, nici huiduit", a mai spus Ponta, raspunzand unei intrebari.

In timpul ceremoniei, presa a titrat ca Traian Basescu ar fi fost huiduit de cateva dintre persoanele prezente la manifestarile de la Carei.

De altfel, Victor Ponta a insistat asupra faptului ca nu isi doreste sa se certe cu nimeni in astfel de momente, dedicate Armatei.

"Dincolo de rivalitatile politice, la momentele de sarbatoare cred ca nu mai e nevoie sa ne certam. Imi doresc sa ne respectam. Imi doresc sa fim o tara mai unita, in care sa ne putem respecta chiar daca nu suntem de acord unii cu altii", a argumentat el.

In acelasi context, seful Executivului a... mai mult


Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 14:55

38 comentarii
Basescu, la Ziua Armatei: Nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala

Basescu, la Ziua Armatei: Nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala

Presedintele Traian Basescu, aflat la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei, sambata, la Carei, a multumit armatei pentru apararea teritoriului si intereselor Romaniei si a aratat ca nu considera ca trecerea Prutului, in al Doilea Razboi Mondial, a fost o greseala.

"Ma adresez cu respectul cuvenit celor care si-au pus viata in pericol pentru a apara tara. Daca acum 70 de ani ultima palma de pamant romanesc era eliberata, simpla mentiune a acestei date este prea putin fata de ceea ce armata a facut pentru istoria Romaniei si ziua de azi", si-a inceput Basescu discursul.

Acesta a aratat ca "Ziua Armatei inseamna jertfa a peste 800.000 de militari romani cazuti la datorie" si a marturisit ca a simtit "un sentiment profund de bucurie si recunostinta in vizitele oficiale cand de fiecare data in programul meu a fost inclusa vizitatea cimitirelor militarilor romani din afara tarii".

"Astazi, foarte aproape de incheierea mandatului, imi iau libertatea sa o spun: vorbim prea putin de prima parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Si acolo au cazut ostasi romani care au executat ordinul pliticienilor. Niciodata nimeni nu o sa ma convinga ca trecerea Prutului a fost o greseala. Poate trecerea Nistrului a fost o greseala. Armata prin traditie si-a aparat teritoriul national", a continuat seful statului.

"Teritoriul dintre Prut si Nistru a fost si este pamant romanesc", a intarit acesta.

Basescu a multumit armatei si pentru felul in care si-a indeplinit... mai mult


Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 12:49

55 comentarii
Basescu si Ponta, la Carei, la ceremoniile de Ziua Armatei: nu au dat mana

Basescu si Ponta, la Carei, la ceremoniile de Ziua Armatei: nu au dat mana

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, alaturi de mai multi ministri, participa, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane.

La sosirea la ceremonie presedintele a dat mana doar cu reprezentantii Armatei, dar nu si cu premierul si cu membrii Guvernului.

La ceremoniile de la Carei organizate de Ziua Armatei au ajuns, in jurul orei 11.00, premierul Victor Ponta, impreuna cu mai multi ministri, intre care vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul de Externe, Titus Corlatean, Nicolae Banicioiu.

Ulterior, la ceremonie, care a inceput la ora 11.00, a ajuns si presedintele Traian Basescu. Acesta a mers si a dat mana cu autoritatile locale prezente si cu reprezentantii Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu si cu premierul Victor Ponta si cu membrii Guvernului.

Prezenta premierului la evenimentele de la Carei era cunoscuta de la jumatatea acestei saptamani, in timp ce seful statului si-a anuntat participarea la eveniment sambata, cu putin timp inainte de inceperea manifestarilor.

Aceasta este prima participare comuna a presedintelui si a premierului la un eveniment, de la debutul campaniei electorale.

Manifestarile de la Carei se desfasoara la Monumentul Ostasului Roman.

Sambata se implinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Romane in lupta cu trupele ungaro-germane. mai mult


Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 11:47

16 comentarii
Ziua Armatei: Parada cu torte, in pas de mars (Galerie foto)

Ziua Armatei: Parada cu torte, in pas de mars (Galerie foto)

A fost zi de sarbatoare, joi, pentru Armata Romana. Se implinesc exact 150 de ani de cand s-a infiintat Ministerul Apararii si nu mai putin de un deceniu de cand Romania are trupe in Afganistan.

In acest an, Ziua Armatei a fost sarbatorita in toata tara, prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii.In premiera, au fost oficiate si ceremonii de evocare a ostasilor care si-au pierdut viata in lupta, in locurile unde s-au dat bataliile istorice.Ziua festiva s-a incheiat cu traditionala retragere cu torte. Imbracati in uniforme stralucitoare, de gala, militarii romani au batut, spre seara, pas de defilare la parada cu torte din centrul Capitalei.In sunetul marsului "Retragerea", intonat de muzica militara, in prezenta ministrului Dobritoiu, la 18:30 a inceput deplasarea pe itinerariul stabilit.Primul traseu a fost sos. Kiseleff (Monumentul Infanteriei) - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Cercul Militar National - bd. Regina Elisabeta - bd. Mihail Kogalniceanu - Piata Operei - bd. Eroii Sanitari - bd. Eroilor - Universitatea Nationala de Aparare - str. Prof. Dr. Ghe. Marinescu - sos. Cotroceni - bd. Iuliu Maniu - bd. Gen. Vasile Milea - sediul... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 22:54

11 comentarii
Antonescu si Ponta, mesaje de lauda pentru militari, de Ziua Armatei Romane

Antonescu si Ponta, mesaje de lauda pentru militari, de Ziua Armatei Romane

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, cu ocazia Zilei Armatei Romane, ca aceasta institutie este foarte respectata si performanta, precizand ca isi doreste ca intreaga Romanie sa fie la fel de respectata.

"Astazi, Armata Romana continua sa fie o elita a societatii romanesti. Putine institutii sunt atat de performante si de respectate in afara granitelor tarii cum e Armata Romana. Am avut prilejul sa vedem cat de respectati sunt militarii romani si Armata Romana in interiorul Aliantei Nord-Atlantice si mi-as dori ca toata Romania sa fie intr-o zi respectata si performanta asa cum e Armata Romana", a declarat Antonescu, la manifestarile dedicate Zilei Armatei Romane, la Carei.

Basescu, soldatilor, de Ziua Armatei: Va inteleg speranta, va admir rabdarea

Presedintele Senatului a tinut sa felicite conducerea Ministerului Apararii Nationale pentru evenimentele organizate la implinirea a 150 de ani de la infiintarea acestei institutii, amintind ca si-a facut de fiecare data treaba, indiferent de regimul care conducea.

"Poate mai mult ca oricand se cuvine sa reflectam cu totii la rolul pe care armata il are in istoria si viata natiunii noastre. Putine institutii au fost si raman atat de stabile, atat de devotate si atat de respectate precum Armata.

Sa o spunem de fiecare data, nu doar la 25 octombrie, Armata Romana si-a facut mereu datoria fata de tara, sub regi, sub comunisti, sub presedinti, Armata Romana a fost una si a fost mereu in slujba... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 21:13

2 comentarii
Ziua Armatei si ziua regelui: Programul evenimentelor si restrictii in trafic

Ziua Armatei si ziua regelui: Programul evenimentelor si restrictii in trafic

Ziua Armatei Romaniei va fi sarbatorita, joi, prin arborarea Drapelului national la sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatiuni si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii.

Ceremoniile militare de depuneri de coroane si jerbe de flori vor fi organizate la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie din Parcul Tineretului.

Astfel de ceremonii vor fi organizate, tot joi, si in marile garnizoane din tara si la Ansamblul monumental de la Carei.

De asemenea, vor avea loc ceremonii de depunere a juramantului militar de catre elevii si studentii din institutiile militare de invatamant. In Capitala, vor depune juramantul militar studentii din primul an de la Academia Tehnica Militara.

De la ora 18:15, se va desfasura retragerea cu torte: traseul I - Monumentul Infanteriei - Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Palatul Cercului Militar National - Piata Eroilor - Universitatea Nationala de Aparare - Palatul Cotroceni - Regimentul 30 Garda; traseul II - Monumentul Infanteriei - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Cercului Militar National - Piata Eroilor - Universitatea Nationala de Aparare.

Totodata, in acest an, de Ziua... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 08:40

11 comentarii
Ziua Armatei serbata in parcurile din Bucuresti - vezi programul de evenimente

Ziua Armatei serbata in parcurile din Bucuresti - vezi programul de evenimente

Ministerul Apararii organizeaza in acest weekend manifestari prilejuite de Ziua Armatei.

Programul a cuprins concerte de fanfara si spectacole de muzica populara, sambata intre orele 11.00-13.00, in Parcurile Moghioros si Cismigiu, transmite MApN pe pagina sa de Facebook.

Duminica, intre orele 10.00-17.00, in Parcul Izvor, vor avea loc exercitii demonstrative de parasutari, coborari in rapel din elicopterele care vor survola zona, spectacole ale Muzicii Reprezentative a Armatei si Ansamblului "Doina" al Armatei, exercitii de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul".

De asemenea, in program sunt prevazute jocuri marinaresti, exercitii pentru copii cu tiroliana si escalada la panoul fix, perimetru echitatie pentru copii, demonstratii ale specialistilor in neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de lupta si instructie.

Vizitatorii vor avea ocazia sa se intalneasca cu specialisti militari din diverse domenii, militari care au participat la misiuni in teatrele de operatii, sportivi olimpici, veterani de razboi.

Totodata, categoriile de forte ale armatei, academiile si scolile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii, Muzeul Militar National, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, Asociatia Aeronautica Romana vor avea standuri special amenajate, care vor cuprinde si elemente de tehnica militara folosita in teatrele de operatii.

B.B. mai mult


Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 08:00

2 comentarii
Ziua Armatei Romane, sarbatorita cu manifestari in toata tara

Ziua Armatei Romane, sarbatorita cu manifestari in toata tara

Ziua Armatei Romane este sarbatorita, luni, prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, precum si ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in toate tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii si in teatrele de operatii, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN), remis Ziare.com.

In cadrul manifestarilor, se va prezenta Ordinul ministrului apararii nationale, Gabriel Oprea, emis cu prilejul Zilei Armatei Romaniei.

Ceremoniile militare vor avea loc, la Bucuresti, la Monumentul Eroilor din al II-lea Razboi Mondial de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, precizeaza comunicatul.

Ministrul Gabriel Oprea va depune o coroana de flori in memoria eroilor neamului si va participa la ceremonia militara de la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie.

Militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte, pe itinerarul Palatul Cercului Militar, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea, mai arata comunicatul.

La Carei, ceremoniile militare si religioase de depuneri de... mai mult


Luni, 25 Octombrie 2010, ora 09:34

2 comentarii
Alte articole despre: Ziua Armatei manifestari
Boc le-a urat militarilor, de Ziua Armatei, succes si sanatate

Boc le-a urat militarilor, de Ziua Armatei, succes si sanatate

Premierul Emil Boc i-a felicitat duminica, de Ziua Armatei Romane, pe toti militarii, exprimandu-si aprecierea fata de modul in care acestia si-au indeplinit misiunile, "indiferent de conditiile sociale, contextul politic sau economic" si urandu-le succes, sanatate si putere de munca.

Seful Guvernului a tinut sa sublinieze ca Ziua Armatei Romaniei este un bun prilej pentru a sublinia rolul de institutie fundamentala a statului pe care Armata il are pentru societatea romaneasca.

"Indiferent de conditiile sociale, de contextul politic sau economic, Armata a dovedit ca si-a inteles misiunea de a apara fara echivoc valorile fundamentale ale poporului roman si de a consolida prestigiul international al Romaniei. Armata ramane unul dintre cei mai buni garanti si aparatori ai reperelor morale si sociale, un factor de echilibru pentru societatea romaneasca si un veritabil ambasador al Romaniei in lume", se arata in mesajul premierului.

Potrivit acestuia, fortele Armatei Romaniei au trecut, de-a lungul ultimelor decenii, prin multiple transformari, raspunzand nevoii de a se adapta permanent noilor amenintari si riscuri generate de mediul international de securitate. "Astazi, la fel ca in urma cu 66 de ani, militarul roman este la fel de responsabil, demn si devotat poporului si patriei. Armata romana a dat intotdeauna tarii buni patrioti, oameni care au iesit cu fruntea sus din orice misiune. Prin taria de caracter de care au dat dovada, ostasii romani si-au castigat... mai mult


Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 21:40

6 comentarii

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Nadia Comaneci si Arnold Schwarzenegger - orice roman ar trebui sa fie mandru de aceste imagini (Video)
  2. Aveti grija ce fotografiati in Grecia! O poza din Rodos a trimis-o dupa gratii
  3. Cometele au adus viata pe Pamant? Ce-a descoperit sonda spatiala Philae
  4. Faza care a uimit milioane de oameni: Ce a facut un biciclist furios pe un sofer (Video)
  5. Celebrul actor Gerard Depardieu, prieten la catarama cu "ultimul dictator al Europei" (Video)
  6. Ce patesc homosexualii care se tin de mana in Ucraina si Rusia (Video)
  7. Tot haina face pe om: Motivul stupid pentru care o femeie spune ca a pierdut alegerile
  8. Zi istorica: Cainii si pisicile castiga noi drepturi in justitie
  9. "Angela Merkel", lesbiana intr-o reclama care face furori pe Net (Video)
  10. Urmarea atacurilor rechinilor din ultima vreme: Oamenii intra in apa in custi (Video)