ziua armatei

Ziare.com
vezi toate articolele pe aceeasi tema
Ziua Armatei: Parada cu torte, in pas de mars (Galerie foto)

Ziua Armatei: Parada cu torte, in pas de mars (Galerie foto)

A fost zi de sarbatoare, joi, pentru Armata Romana. Se implinesc exact 150 de ani de cand s-a infiintat Ministerul Apararii si nu mai putin de un deceniu de cand Romania are trupe in Afganistan.

In acest an, Ziua Armatei a fost sarbatorita in toata tara, prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii.In premiera, au fost oficiate si ceremonii de evocare a ostasilor care si-au pierdut viata in lupta, in locurile unde s-au dat bataliile istorice.Ziua festiva s-a incheiat cu traditionala retragere cu torte. Imbracati in uniforme stralucitoare, de gala, militarii romani au batut, spre seara, pas de defilare la parada cu torte din centrul Capitalei.In sunetul marsului "Retragerea", intonat de muzica militara, in prezenta ministrului Dobritoiu, la 18:30 a inceput deplasarea pe itinerariul stabilit.Primul traseu a fost sos. Kiseleff (Monumentul Infanteriei) - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Cercul Militar National - bd. Regina Elisabeta - bd. Mihail Kogalniceanu - Piata Operei - bd. Eroii Sanitari - bd. Eroilor - Universitatea Nationala de Aparare - str. Prof. Dr. Ghe. Marinescu - sos. Cotroceni - bd. Iuliu Maniu - bd. Gen. Vasile Milea - sediul... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 22:54

11 comentarii
Antonescu si Ponta, mesaje de lauda pentru militari, de Ziua Armatei Romane

Antonescu si Ponta, mesaje de lauda pentru militari, de Ziua Armatei Romane

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, cu ocazia Zilei Armatei Romane, ca aceasta institutie este foarte respectata si performanta, precizand ca isi doreste ca intreaga Romanie sa fie la fel de respectata.

"Astazi, Armata Romana continua sa fie o elita a societatii romanesti. Putine institutii sunt atat de performante si de respectate in afara granitelor tarii cum e Armata Romana. Am avut prilejul sa vedem cat de respectati sunt militarii romani si Armata Romana in interiorul Aliantei Nord-Atlantice si mi-as dori ca toata Romania sa fie intr-o zi respectata si performanta asa cum e Armata Romana", a declarat Antonescu, la manifestarile dedicate Zilei Armatei Romane, la Carei.

Basescu, soldatilor, de Ziua Armatei: Va inteleg speranta, va admir rabdarea

Presedintele Senatului a tinut sa felicite conducerea Ministerului Apararii Nationale pentru evenimentele organizate la implinirea a 150 de ani de la infiintarea acestei institutii, amintind ca si-a facut de fiecare data treaba, indiferent de regimul care conducea.

"Poate mai mult ca oricand se cuvine sa reflectam cu totii la rolul pe care armata il are in istoria si viata natiunii noastre. Putine institutii au fost si raman atat de stabile, atat de devotate si atat de respectate precum Armata.

Sa o spunem de fiecare data, nu doar la 25 octombrie, Armata Romana si-a facut mereu datoria fata de tara, sub regi, sub comunisti, sub presedinti, Armata Romana a fost una si a fost mereu in slujba... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 21:13

2 comentarii
Ziua Armatei si ziua regelui: Programul evenimentelor si restrictii in trafic

Ziua Armatei si ziua regelui: Programul evenimentelor si restrictii in trafic

Ziua Armatei Romaniei va fi sarbatorita, joi, prin arborarea Drapelului national la sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si prin organizarea unor ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatiuni si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii.

Ceremoniile militare de depuneri de coroane si jerbe de flori vor fi organizate la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie din Parcul Tineretului.

Astfel de ceremonii vor fi organizate, tot joi, si in marile garnizoane din tara si la Ansamblul monumental de la Carei.

De asemenea, vor avea loc ceremonii de depunere a juramantului militar de catre elevii si studentii din institutiile militare de invatamant. In Capitala, vor depune juramantul militar studentii din primul an de la Academia Tehnica Militara.

De la ora 18:15, se va desfasura retragerea cu torte: traseul I - Monumentul Infanteriei - Piata Victoriei - Piata Romana - Piata Universitatii - Palatul Cercului Militar National - Piata Eroilor - Universitatea Nationala de Aparare - Palatul Cotroceni - Regimentul 30 Garda; traseul II - Monumentul Infanteriei - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Palatul Cercului Militar National - Piata Eroilor - Universitatea Nationala de Aparare.

Totodata, in acest an, de Ziua... mai mult


Joi, 25 Octombrie 2012, ora 08:40

11 comentarii
Ziua Armatei serbata in parcurile din Bucuresti - vezi programul de evenimente

Ziua Armatei serbata in parcurile din Bucuresti - vezi programul de evenimente

Ministerul Apararii organizeaza in acest weekend manifestari prilejuite de Ziua Armatei.

Programul a cuprins concerte de fanfara si spectacole de muzica populara, sambata intre orele 11.00-13.00, in Parcurile Moghioros si Cismigiu, transmite MApN pe pagina sa de Facebook.

Duminica, intre orele 10.00-17.00, in Parcul Izvor, vor avea loc exercitii demonstrative de parasutari, coborari in rapel din elicopterele care vor survola zona, spectacole ale Muzicii Reprezentative a Armatei si Ansamblului "Doina" al Armatei, exercitii de drill-team ale militarilor Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul".

De asemenea, in program sunt prevazute jocuri marinaresti, exercitii pentru copii cu tiroliana si escalada la panoul fix, perimetru echitatie pentru copii, demonstratii ale specialistilor in neutralizarea dispozitivelor explozibile, aeromodelism, reconstituirea unor scene de lupta si instructie.

Vizitatorii vor avea ocazia sa se intalneasca cu specialisti militari din diverse domenii, militari care au participat la misiuni in teatrele de operatii, sportivi olimpici, veterani de razboi.

Totodata, categoriile de forte ale armatei, academiile si scolile militare, Departamentul pentru Armamente, Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii, Muzeul Militar National, Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, Asociatia Aeronautica Romana vor avea standuri special amenajate, care vor cuprinde si elemente de tehnica militara folosita in teatrele de operatii.

B.B. mai mult


Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 08:00

2 comentarii
Ziua Armatei Romane, sarbatorita cu manifestari in toata tara

Ziua Armatei Romane, sarbatorita cu manifestari in toata tara

Ziua Armatei Romane este sarbatorita, luni, prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, precum si ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale.

De asemenea, se vor organiza ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in toate tarile in care Romania are acreditati atasati ai apararii si in teatrele de operatii, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale (MApN), remis Ziare.com.

In cadrul manifestarilor, se va prezenta Ordinul ministrului apararii nationale, Gabriel Oprea, emis cu prilejul Zilei Armatei Romaniei.

Ceremoniile militare vor avea loc, la Bucuresti, la Monumentul Eroilor din al II-lea Razboi Mondial de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, precizeaza comunicatul.

Ministrul Gabriel Oprea va depune o coroana de flori in memoria eroilor neamului si va participa la ceremonia militara de la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie.

Militarii Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torte, pe itinerarul Palatul Cercului Militar, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea, mai arata comunicatul.

La Carei, ceremoniile militare si religioase de depuneri de... mai mult


Luni, 25 Octombrie 2010, ora 09:34

2 comentarii
Alte articole despre: Ziua Armatei manifestari
Boc le-a urat militarilor, de Ziua Armatei, succes si sanatate

Boc le-a urat militarilor, de Ziua Armatei, succes si sanatate

Premierul Emil Boc i-a felicitat duminica, de Ziua Armatei Romane, pe toti militarii, exprimandu-si aprecierea fata de modul in care acestia si-au indeplinit misiunile, "indiferent de conditiile sociale, contextul politic sau economic" si urandu-le succes, sanatate si putere de munca.

Seful Guvernului a tinut sa sublinieze ca Ziua Armatei Romaniei este un bun prilej pentru a sublinia rolul de institutie fundamentala a statului pe care Armata il are pentru societatea romaneasca.

"Indiferent de conditiile sociale, de contextul politic sau economic, Armata a dovedit ca si-a inteles misiunea de a apara fara echivoc valorile fundamentale ale poporului roman si de a consolida prestigiul international al Romaniei. Armata ramane unul dintre cei mai buni garanti si aparatori ai reperelor morale si sociale, un factor de echilibru pentru societatea romaneasca si un veritabil ambasador al Romaniei in lume", se arata in mesajul premierului.

Potrivit acestuia, fortele Armatei Romaniei au trecut, de-a lungul ultimelor decenii, prin multiple transformari, raspunzand nevoii de a se adapta permanent noilor amenintari si riscuri generate de mediul international de securitate. "Astazi, la fel ca in urma cu 66 de ani, militarul roman este la fel de responsabil, demn si devotat poporului si patriei. Armata romana a dat intotdeauna tarii buni patrioti, oameni care au iesit cu fruntea sus din orice misiune. Prin taria de caracter de care au dat dovada, ostasii romani si-au castigat... mai mult


Duminica, 24 Octombrie 2010, ora 21:40

6 comentarii
Protest de Ziua Armatei: Rezervistii depun coroane mortuare la Cotroceni

Protest de Ziua Armatei: Rezervistii depun coroane mortuare la Cotroceni

Rezervistii din Armata protesteaza fata de scaderea pensiilor si concedierilor din sistem. Pe 25 octombrie, de ziua Armatei Romane, acestia au decis sa depuna coroane mortuare la Palatul Cotroceni si la sediile Ministerelor Apararii si Internelor.

Rezervistii au hotarat sa isi desfasoare protestul concomitent cu actiunile oficialilor de Ziua Armatei, pe 25 octombrie. Astfel, in timp ce presedintele si ministrii vor depune coroane de flori pentru a comemora eroii cazuti in lupta, veteranii vor depune coroane mortuare, relateaza Antena 3.

Vizate sunt institutiile considerate vinovate pentru situatia in care se afla armata: Presedintia, Ministerul Apararii, Ministerul de Interne si Curtea Constitutionala. In teritoriu, protestele se vor desfasura in fata prefecturilor.

Principalele nemultumiri ale rezervistilor sunt legate de scaderea pensiilor si disponibilizarile din armata. mai mult


Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 13:51

11 comentarii
Alte articole despre: Ziua armatei protest
Stanisoara, Predoiu si Iliescu serbeaza Ziua Armatei la Bucuresti

Stanisoara, Predoiu si Iliescu serbeaza Ziua Armatei la Bucuresti

Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, participa, duminica, in Parcul Carol din Capitala, la ceremonia dedicata Zilei Armatei, care are loc la Monumentul Ostasului Necunoscut, la eveniment fiiind prezenti si Catalin Predoiu, Ion Iliescu si consilierul prezidential Constantin Degeratu.

La ora 10.00, a avut loc o ceremonie religioasa, urmand depuneri de coroane din partea presedintelui tarii, premierului in exercitiu Emil Boc, presedintelui Senatului, Camerei Deputatilor si unor institutii.

La ceremonie, mai sunt prezenti Costica Canacheu, presedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, Corneliu Vadim Tudor, veterani de razboi, atasati militari straini si mai multi oficiali din MApN.

Ziua Armatei Romaniei va fi sarbatorita, duminica, prin arborarea Drapelului National la toate sediile institutiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor maritime si fluviale si organizarea unei serii de manifestari in Capitala si in tara.

In Capitala, au loc ceremonii militare, religioase si depuneri de coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol si la monumentul Eroilor din al Doilea Razboi Mondial, de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", la ora 11.30.

De asemenea, Ministerul Apararii Nationale va organiza un concert de muzica de promenada in Parcul Cismigiu, la ora 11.00, iar la Cercul Militar National va avea loc "Ziua Portilor Deschise". mai mult


Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 12:44

Ziua Armatei, sarbatorita cu Basescu si Tariceanu

Ziua Armatei, sarbatorita cu Basescu si Tariceanu

Sambata este Ziua Armatei, ocazie cu care in intreaga tara au loc ceremonii militare si depuneri de coroane la monumentele eroilor.

Traian Basescu se va afla sambata la Ansamblul Monumental din Carei, iar premierul Tariceanu va asista la ceremonialul militar de la Buftea.

Cu ocazia acestei zile, drapelul va fi arborat la toate sediile institutiilor militare, iar la bordul navelor militare maritime si fluviale va fi ridicat marele pavoaz.

In Capitala, vor avea loc ceremonii militare, religioase si depuneri de coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol si la Monumentul Eroilor din al Doilea Razboi Mondial, de la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I".

De asemenea, in parcurile Alexandru Ioan Cuza si Sergiu Celibidache, studentii Academiei Tehnice Militare si militarii din Regimentul 30 Garda vor efectua exercitii demonstrative.

Arcul de Triumf va fi deschis sambata si duminica si va prezenta patru expozitii.

Ziua Armatei este sarbatorita si peste Prut, anunta Antena 3. In localitatea Miclauseni din Republica Moldova, va fi reinaugurat cimitirul de onoare al soldatilor romani morti in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Si militarii din teatrele de operatii vor sarbatori Ziua Armatei prin ceremonii militare si activitati culturale si sportive la care vor fi invitati parteneri din coalitiile multinationale. mai mult


Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 10:11

Alte articole despre: ziua armatei, ceremonii, sarbatoare

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
  1. Oameni ucisi de lucruri cazute din cer
  2. Un avion era prea greu ca sa decoleze: 10 pasageri, rugati sa coboare
  3. Gest socant al unui artist rus. Si-a taiatul lobul urechii in semn de protest
  4. Descoperiri uluitoare despre Tutankhamon: A fost rodul unui incest
  5. Spanzurata pentru un pahar cu apa - un ministru si un guvernator au murit pentru ea
  6. Mango, in centrul unui scandal imens, din cauza bluzei "naziste" (Foto)
  7. Scandal cu inregistrari in bikini in armata americana (Video)
  8. Televiziunea la care se uita cainii, Dog TV, ajunge si in Europa
  9. Ingenios: Cum rezolva chinezii lipsa spatiului (Foto)
  10. Jucarii Ebola, vandute de americani