Astra, o campioana pe care n-o vrea nimeni

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 04 Mai 2016, ora 07:00
8563 citiri
Astra, o campioana pe care n-o vrea nimeni

Sarbatorirea primului titlu din istoria Astrei a fost unul dintre cele mai triste momente pe care fotbalul romanesc ni le-a oferit in ultimii ani, echipa din Giurgiu parand o campioana pe care nimeni nu si-a dorit-o.

Petrecerea "astralilor" a semanat, in parte, cu cea a unei formatii din strainatate. Nu, nu din punctul de vedere al civilizatiei, ci din punctul de vedere al atasamentului fata de club al celor care au realizat aceasta performanta.

Antrenorul principal si cei mai multi jucatori sunt la primul titlu din cariera, rezultat ce ar fi trebuit sa ii lege cumva de echipa alaturi de care au reusit acest lucru.

Totusi, incepand cu Marius Sumudica si continuand cu fotbalistii, marea majoritate a oamenilor de la Astra pareau cu gandul la alte formatii.

Sumudica a sarbatorit titlul cu fularul Rapidului la gat, capitanul Gaman continua sa se identifice cu Universitatea Craiova, iar o buna parte a celorlalti jucatori au fost mai preocupati de duelul dus dincolo de limitele civilizatiei cu Steaua. Sa nu uitam si de presedintele Dani Coman, care vrea in sezonul urmator un echipament visiniu, care sa-i aduca aminte de Giulestiul care i-a marcat cariera.

Si la capitolul suporteri lucrurile stau la fel. In Giurgiu, sunt foarte putini fani ai Astrei, lucru care se vede cel mai bine la meciurile oficiale, atunci cand micuta arena de la malul Dunarii se umple numai atunci cand in oras vin Steaua sau Dinamo. Iar atunci se umple, binenteles, cu fani ai oaspetilor.

Atmosfera de la Astra imi aduce aminte de Unirea Urziceni, desi parca in cazul ialomitenilor exista totusi un sentiment de apartenenta la club.

Asta nu inseamna ca titlul Astrei nu este meritat, dimpotriva! Giurgiuvenii au dominat clar acest sezon al Ligii 1, atat in sezonul regulat, cat si in play-off, si au reusit sa invinga la fel de clar principala contracandidata, Steaua, in meciul direct, decisiv in economia campionatului.

Este insa un nou episod al serialului dezradacinarii suporterului roman. Astra castiga titlul in timp ce formatii de traditie, cu multi fani, au disparut sau se pregatesc sa dispara. Iar locul lor este luat de echipe inventate de capriciul unui om de afaceri sau al unui edil local, echipe de care nimeni nu se ataseaza emotional pentru ca istoria a demonstrat ca acestea pot sa dispara la fel de brusc cum au aparut.

Asa ca microbistului roman nu-i ramane decat sa se orienteze spre cluburile de traditie din strainatate, dovadata stand audientele tot mai ridicate ale televizarilor meciurilor din Spania sau Anglia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
#Astra Giurgiu campioana, #Astra campioana Liga 1, #Astra Liga 1 titlu , #stiri Astra Giurgiu