Sumudica scapa de suspendarea-record - ce pedeapsa i se pregateste

Joi, 18 Februarie 2016, ora 10:07
4794 citiri
Sumudica scapa de suspendarea-record - ce pedeapsa i se pregateste
Foto: Hepta.ro

Marius Sumudica s-a prezentat, miercuri, la sediul Federatiei Romane de Fotbal, iar Ziare.com a reusit sa afle detaliile din cazul antrenorului liderului Ligii 1, prins de UEFA in timp ce paria online, desi regulamentul ii interzice.

Surse autorizate au dezvaluit pentru Ziare.com ca Sumudica a scapat de amenintarea unei suspendari record, intrucat nu va mai fi incadrat la articolul 60 din Regulamentul Disciplinar, care prevedea o amenda intre 100 si 300 de mii de lei si o suspendare de 2 ani.

Din informatiile noastre, incadrarea lui Sumudica se va face la articolul 60bis, ce prevede o suspendare intre o luna si un an si o amenda intre 10.000 si 150.000 de lei.

"Participarea directa sau indirecta la pariuri sau la activitati similare in legatura cu meciurile de fotbal organizate de FRF/LPF/AJF, respectiv detinerea de interese financiare directe sau indirecte in cadrul activitatilor mentionate", se arata in punctul B din articolul 60 bis al Regulamentului Disciplinar.

Mai mult ca sigur se va merge insa pe o sanctiune minima intrucat Sumudica nu a pariat pe meciurile echipelor pe care le-a pregatit. Din acest motiv, reprezentantii Comisiei i-au cerut sa aduca un istoric al pariurilor si extrase de cont pentru a demonstra acest lucru.

Contactat de Ziare.com, avocatul Catalin Ciubota, specializat in drept sportiv, considera intentia Comisiei de Disciplina una indreptatita.

"Daca cei de la Comisie vor merge pe aceasta varianta, vor alege o masura oportuna. Este chiar o masura de oportunitate in acest caz. Daca l-ar fi incadrat la articolul 60, ar fi fost o masura excesiva, avand in vedere ca abaterea disciplinara nu este chiar atat de grava si ar fi daunat si competitiei, si antrenorului, care este o prezenta pitoreasca in fotbalul romanesc", a comentat avocatul Catalin Ciubota pentru Ziare.com.

Marius Sumudica a fost depistat de UEFA in timp ce paria online, desi regulamentul interzice acest lucru. Cazul sau a fost facut public inaintea meciului cu CFR Cluj, din prima etapa din 2016.

Din datele existente la dosarul intocmit de FRF, Sumudica paria sume intre 500 si 900 de euro pe meciuri din Liga 1, cupele europene si meciuri inter-tari, dar niciodata pe echipele pe care le antrena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#suspendare Marius Sumudica, #Marius Sumudica pariuri , #stiri Astra Giurgiu