Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cseke Attila: Declaratiile managerului Spitalului Judetean Sibiu sunt iresponsabile

Vineri, 27 Mai 2011, ora 19:42
1491 citiri
Cseke Attila: Declaratiile managerului Spitalului Judetean Sibiu sunt iresponsabile
Foto: Arhiva

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, apreciaza drept "iresponsabile ori false" declaratiile managerului Spitalului Judetean din Sibiu, Adrian Santa, potrivit carora unii pacienti operati au ajuns sa fie legati de paturi noaptea din cauza lipsei de personal.

"In urma cu o saptamana, in fisa de evaluare pentru clasificarea spitalelor managerul a spus ca totul este in regula, spitalul a fost clasificat in categoria a doua si nu a semnalat lipsa personalului. Brusc, dupa obtinerea clasificarii, si-a amintit ca sunt probleme. Vom reanaliza situatia si daca lucrurile nu sunt in regula vom trece spitalul intr-o categorie inferioara", a declarat ministrul Sanatatii vineri, cu prilejul marcarii a 300 de transplanturi efectuate la Institutul Fundeni.

El a spus ca le-a cerut autoritatilor locale sa faca o analiza foarte serioasa a afirmatiilor lui Adrian Santa. Responsabilul sanitar a mentionat ca in urma distribuirii de personal spitalul sibian a primit 23 de persoane: doi medici si restul asistente si infirmiere.

"Au fost deblocate 3.700 de posturi si mai avem o mica rezerva pe care o vom folosi in special pentru institute si spitalele mari", a adaugat ministrul Sanatatii.

Cseke Attila a evidentiat ca descentralizarea unitatilor sanitare inseamna si finantare din partea autoritatilor locale.

Ministrul Sanatatii a facut referire la controlul Directiei de Sanatate de vineri dimineata, care a constatat ca erau doar doi pacienti legati. El a explicat ca sunt situatii in care este necesara legarea pacientilor daca isi pot face rau singuri.

In ceea ce priveste clasificarea spitalelor, ministrul Sanatatii a precizat ca s-a realizat in proportie de 95%.

Potrivit demnitarului, clasificarea unitatilor sanitare private trebuie sa tina seama de reglementarile in vigoare. Astfel, pentru categoria 4 trebuie sa ai patru specialitati, or, majoritatea unitatilor private au doar una-doua specialitati, a explicat oficialul.

Cseke Atilla a facut referire si la faptul ca unitatile private cand se infiinteaza in primul rand fac contract cu CNAS si, ceea ce este incorect, multe dintre ele nu le spun pacientilor de acest lucru.

Directorul Spitalului Clinic Judetean din Sibiu, Adrian Santa, a afirmat joi, in sedinta de Consiliu Judetean, ca unii pacienti operati au ajuns sa fie legati de paturi noaptea ca sa nu cada, din cauza lipsei de personal.

Directorul celui mai mare spital din judetul Sibiu a explicat ca, zilnic, cel putin cinci asistente medicale sau infirmiere pleaca pentru a lucra in alta parte.

Din lipsa banilor, Spitalul Clinic Judetean din Sibiu nu reuseste sa plateasca nici bonurile de masa pentru angajati, desi directorul recunoaste ca acest drept ar trebui achitat, conform legii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Attila Cseke scandal Sibiu, #pacienti legati spital , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza POSTASUL
POSTASUL
rank 5
Lasa,domnule ministru,afirmatiile jignitoare deoparte ! Nu esti cu nimic mai breaz decat acel manager;dimpotriva...ai de stire cat rau ai facut cu masurile dumitale soviniste ?