Pensionarii cu peste 740 de lei si revolutionarii vor achita contributii de sanatate (Video)

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 08:03
6329 citiri
Pensionarii cu peste 740 de lei si revolutionarii vor achita contributii de sanatate (Video)
Foto: Arhiva

Incepand de anul viitor, pensionarii cu venituri de peste 740 lei si cea mai mare parte din categoria revolutionarilor, cu exceptia revolutionarilor raniti si a celor raniti retinuti, vor achita contributii de sanatate.

Asta dupa ce Guvernul a aprobat luni o ordonanta de urgenta pentru o mai buna finantare a sistemului de sanatate, care extinde numarul de persoane care vor contribui la Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, a anuntat ministrul Sanatatii Cseke Attila, luni seara, la finalul sedintei Executivului.

Vor fi in continuare scutiti de la plata asigurarii de sanatate pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, copiii, tinerii, studentii, daca nu realizeaza venituri, dupa cum se arata intr-un comunicat de pres remis Ziare. com.

Cseke: Cresterea numarului contributorilor la CAS va echilibra balanta dintre platitori si exceptati

De asemenea, Attila a mai anuntat ca impunerea platii asigurarilor de sanatate pentru cei cu pensii peste 740 lei si pentru revolutionari va face ca numarul platitorilor de CAS sa ajunga 8.797.000, iar cel al beneficiarilor exceptati sa scada la 8.664.000.

"Am ajuns ca la nivelul anului 2010 numarul total al persoanelor scutite de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate sa fie 10.732.616, din 21.500.000 de persoane, cat numara populatia Romaniei in prezent. Practic, avem doar 6.729.264 platitori de asigurari, din care aproximativ 5.000.000 de salariati", a afirmat Cseke Attila.

Ministrul a mai spus ca numarul platitorilor la CAS a devenit din ce in ce mai mic, in timp ce numarul beneficiarilor a ramas, in linii mari, acelasi.

"In anul 2009, la FNUASS au fost colectate 14,6 miliarde de lei in conditiile in care consumul de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale a fost de 17,2 miliarde de lei. Veniturile la FNUASS au scazut constant in ultimii ani: 2007- 13,0 miliarde lei, 2008- 15,7 miliarde lei, 2009: 14,6 miliarde lei, 2010: 12,6 miliarde lei (septembrie 2010)", se mai arata in comunicat.

Cseke Attila a mai spus ca principiul de la care s-a pornit in momentul luarii deciziei extinderii numarului de contribuabili este acela ca "Sanatatea costa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cseke pensionarii contributie sanatate, #Cseke Attila Ministrul Sanatatii, #Cseke Attila , #ministrul Sanatatii