Ziare.com

Cseke Attila: Cred ca unii medici au introdus coplata inainte de a fi oficializata

Joi, 10 Iunie 2010, ora 19:26

   

Cseke Attila: Cred ca unii medici au introdus coplata inainte de a fi oficializata
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a spus, joi, ca sustine punctul de vedere al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu privire la consultatiile cu plata la medicul de familie, precizand ca taxarea nu este prevazuta in contractul-cadru.

"Aceasta taxare nu este prevazuta in contractul-cadru. Cred ca unii medici au introdus coplata inainte de a fi oficializata", a declarat ministrul Sanatatii, informeaza Mediafax.

El a mai spus ca numarul mediu de consultatii la medic este de opt-noua pe zi.

Ministrul a tinut sa precizeze ca sustine ideea ca pacientii sa se programeze pentru consultatie, dar, de asemenea, atentioneaza ca ei pot sa acorde consultatie si celor care vin fara programare.

"Sigur ca am solicitat ca pacientii sa se obisnuiasca sa mearga la medic cu o programare prealabila, dar asta nu inseamna ca orice persoane care ajunge la usa trebuie respinsa de la consultatie", a mai spus ministrul Sanatatii.

Potrivit lui Cseke Attila, noul contract-cadru reglementeaza timpul mediu de consultatie in cabinetul medicului de familie. Astfel, potrivit reglementarilor, durata medie a consultatiei poate fi de 15 minute.

Medicii de familie spuneau, in luna aprilie, ca potrivit contractului cadru un medic de familie trebuie sa fie prezent cinci ore la cabinet si sa faca doua ore de teren, CNAS decontandu-i 20 de consultatii pe zi (15 minute pentru un pacient) si in medie o deplasare la domiciliu pe zi cu o valoare de 15 lei.

Tot ei spuneau atunci ca in cazul in care la medicul de familie se prezinta o persoana fara programare, aceasta poate fi reprogramata, iar daca cere sa fie consultata in aceeasi zi, atunci are obligatia sa astepte sa se incheie lista cu programari, dupa care va putea fi consultata, dar contra cost.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 668 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Coplata exista din ....vremuri stravechi pe plaiurile mioritice

Ce spaga nu este tot un fel de coplata?
Numai ca nu este impozitata de stat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor