Korodi, noul ministru al Mediului: Nu e o sansa, e responsabilitate

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 15:00
2389 citiri
Korodi, noul ministru al Mediului: Nu e o sansa, e responsabilitate

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, marti, ca deputatul Attila Korodi e propunerea formatiunii pentru a ocupa postul de ministru al Mediului, ramas vacant dupa demisia lui Laszlo Borbely.

Ulterior, premierul Mihai Razvan Ungureanu a semnat decizia de numire a acestuia in functie si a trimis-o presedintei, iar Traian Basescu a semnat-o, astfel incat Attila Korodi e noul ministru al Mediului. El va fi investit in functie la ora 19.30.

"In urma propunerii facute de mine, conform statutului, singurul nominalizat e domnul deputat Korodi Attila, votat in unanimitate. In o jumatate de ora maxim voi inainta aceasta propunere premierului Ungureanu, sper ca in cursul zilei de azi, cel tarziu maine de va face instalarea domnului Korodi in functie", a spus Kelemen.

"Am tinut cont de experienta domnului Korodi, a mai fost ministru al Mediului in 2007-2008 si de profesionalism, de tot ce a facut in acea data in Ministerul Mediului si de sustinerea pe care o are in cadrul UDMR. Sper ca acest mandat scurt va fi foarte bun si toate programele vor fi continuate si vreau sa-i multumesc domnului Borbely pentru aceast perioada dificila in care a condus acest minister - a dat dovada de profesionalism, de eficienta, toti cei care au avut sansa de a colabora cu el vor sustine acest punct de vedere", a completat liderul UDMR.

La randul sau, Korodi a spus ca aceasta nominalizare nu e o sansa, ci o responsabilitate.

"Imi face onoare aceasta nominalizare. Nu o priviti ca pe o sansa, ci ca pe o responsabilitate, vorbim de o perioada in care acest minister foarte important, cu toate elementele complexe (...) sa fie organizat in bune conditii si programul de guvernare sa fie continuat in aplicarea ei cat mai profunda", a afirmat ministrul nominalizat.

El a apreciat, la randul sau, activitatea predecesorului, Laszlo Borbely, despre care a spus ca a avut "2 ani foarte intensi".

Ce face cu Rosia Montana

Attila Korodi a fost intrebat ce va face in legatura cu avizarea proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana, care trebuie facuta de Ministerul Mediului.

"Trebuie reluate ultimele evolutii in procesul de evaluare din ultimii 2 ani si pot sa-mi dau o parere punctuala", a raspuns Korodi.

Korodi a mai dezvaluit si ca a purtat multe discutii cu cei din conducerea UDMR in legatura cu ce-si propune sa faca la minister.

"Am avut un dialog intens in acest weekend - stiu ce inseamna sa conduci acest minister", a mai precizat Korodi.

Ce spunea Korodi despre Rosia Montana

Attila Korodi spunea, intr-un interviu acordat Ziare.com in august 2011, despre Rosia Montana, ca ar putea exista un risc de mediu in cazul acestui proiect si ca Romania s-ar putea trezi cu mai multe pagube decat beneficii.

Chiar si asa, Korodi s-a aratat de parere ca exploatarea s-ar putea face, daca se dovedeste ca e fara riscuri, insa cu renegocierea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation.

Intrebat ce parere are despre sustinerea acordata proiectului de catre presedintele Traian Basescu si ce decizie ar lua in cazul in care ar mai fi ministru al Mediului, Atilla Korodi a spus ca intr-o buna masura opiniile sale coincid cu ale sefului statului, dar el ar merge putin mai departe de o renegociere "jumatate-jumatate", adica ar face in asa fel ca statul roman sa exploateze aceste zacaminte utilizand "know-how"-ul strain.

Despre Rosia Montana si speculatiile pe bursa, cu un fost ministru al Mediului - Interviu Ziare.com

Nominalizarea lui Korodi vine dupa ce fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, si-a dat demisia, ca urmare a cererii DNA de incepere a urmaririi penale. Borbely e acuzat de trafic de influenta si fals in declaratii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Korodi ministru Mediu, #Korodi UDMR ministru Mediu , #stiri Attila Korodi