Opozitia sustine ca vaneaza voturi pentru motiune. Liderul deputatilor UDMR n-a auzit nimic

Miercuri, 21 Noiembrie 2018, ora 12:24
3029 citiri
Opozitia sustine ca vaneaza voturi pentru motiune. Liderul deputatilor UDMR n-a auzit nimic
Foto: Facebook/Attila Korodi

Liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, sustine ca nimeni nu l-a abordat pentru a obtine sprijinul Uniunii in ce priveste motiunea de cenzura pregatita de Opozitie. Totusi, el adauga ca formatiunea este deschisa oricand pentru discutii de acest gen.

Intrebat la RFI Romania daca a fost abordat de cineva de la PNL sau USR privind motiunea de cenzura, Korodi a spus ca "in ultima perioada, nu".

"Au fost cateva discutii la sfarsitul verii, la inceputul toamnei, principiale, dar putine, care nu vizau ceva concret, dar acum cand deja cele doua formatiuni propun ceva concret, eu ca lider de grup nu am fost contactat sa am o discutie.

Asta poate arata din nou istoria motiunii de cenzura din iunie, in care trebuie sa reamintim, a fost o mare inclestare in mass-media, in declaratii publice, dar pana la urma, efectiv, ca sa poti sa duci la bun sfarsit o motiune de cenzura nu s-a intamplat nimic", a declarat liderul deputatilor UDMR pentru RFI Romania.

Totusi, acesta precizeaza ca Uniunea este dispusa oricand sa poarte discutii in acest sens.

"Oricand suntem dispusi, pentru ca reprezentam o comunitate si intotdeauna am spus ca avem nevoie de dialog politic cu toti participantii la viata politica, mai putin una sau doua formatiuni politice, care au o agenda foarte nationalista, dar in rest, suntem deschisi, pentru ca este interesul Romaniei, dar ca sa poti sa sustii o motiune de cenzura, inseamna ca trebuie sa ai raspunsul foarte ferm la ce se va intampla dupa", a adaugat Korodi.

In plus, el arata ca, printre altele, pentru ca UDMR sa sustina o motiune de cenzura, "trebuie sa ai un program de guvernare, trebuie sa ai o echipa de guvernare si trebuie sa dai asigurari ca poti sa duci la bun sfarsit nu numai o motiune, ci si pasul urmator, acela de a mandata un Guvern care sa si lucreze".

"Sunt lucruri foarte complicate si nu cred ca la ora actuala situatia s-a clarificat atat de mult, incat sa poata sa faca Parlamentul un astfel de pas", a conchis Korodi.

Amintim ca liderul USR Dan Barna a declarat, marti, ca partidul sau discuta cu parlamentarii "om la om" pentru a asigura succesul motiunii.

"Obiectivul motiunii de cenzura este unul evident si vom depune aceasta motiune. Discutam acum cu parlamentarii, om la om. Am avut zilele trecute o intalnire cu ceilalti lideri ai partidelor din Opozitie, nu avem inca data la care o vom depune, dar va fi cu siguranta o motiune de cenzura pentru ca este un element obligatoriu de reactie la ceea ce se intampla si ceea ce furnizeaza acum PSD Romaniei", a sustinut Dan Barna, marti, la Palatul Parlamentului.

Totusi, Barna a spus ca discutiile nu merg "spectaculos", in contextul in care si la celelalte motiuni au existat promisiuni din partea social-democratilor, insa cand s-a ajuns la vot au facut scut in jurul liderului PSD, Liviu Dragnea.

"Discutiile nu merg in mod spectaculos. Om la om, multi parlamentari PSD confirma ca asa nu se mai poate continua, dar am vazut de fiecare data ca atunci cand s-a ajuns la vot deschis, in plen, a fost bloc in jurul lui Liviu Dragnea si din aceasta perspectiva lucrurile sunt destul de complicate", a mai precizat Barna, conform Mediafax.

PNL, alaturi de celelalte formatiuni de Opozitie, intentioneaza sa depuna in perioada urmatoare o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Dancila.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Attila Korodi motiune cenzura, #UDMR motiune cenzura, #Opozitie motiune cenzura , #motiune cenzura