Auchan a luat 15 milioane de euro de la UniCredit Tiriac Bank

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 13:50
1980 citiri
Auchan a luat 15 milioane de euro de la UniCredit Tiriac Bank

MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan in Romania, a obtinut o finantare de 15 milioane euro de la UniCredit Tiriac Bank, pentru deschiderea a doua magazine in Bucuresti si in Suceava, a anuntat, vineri, banca.

Din valoarea totala a finantarii, 10 milioane euro sunt acordati pe 6 ani si jumatate, pentru achizitia de echipamente necesare utilarii celor doua magazine situate in zona Militari din Bucuresti, respectiv in cadrul Iulius Mall din Suceava, restul de 5 milioane euro reprezentand capital de lucru, informeaza NewsIn.

"Inaugurarea celor doua magazine la finalul anului trecut a reprezentat o realizare foarte importanta. Asigurarea resurselor pe termen lung pentru aceste proiecte a fost, de asemenea, prioritatea numarul unu din punct de vedere financiar si de aceea suntem multumiti pentru faptul ca finantarea UniCredit s-a finalizat cu succes", a precizat directorul financiar al Auchan Romania, Michele Ceresoli.

"In contextul actual al pietei, este important ca bancile sa continue sa-si sprijine clientii cu finantari pe termen lung pentru investitii. In concretizarea parteneriatului, foarte importante au fost modelul de business si managementul profesionist al companiei", a declarat presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

In anul 2008, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat o crestere de 53% a valorii creditelor acordate si un avans cu 57% a volumului depozitelor atrase.

MGV Distri-Hiper a fost fondata in anul 2005, pentru a infiinta si exploata magazinele Auchan in Romania si detine in prezent 6 hipermarketuri Auchan si un supermarket. Recent, retailerul francez Auchan a anuntat ca a cumparat 51% din societatea MGV Distri-Hiper, operatorul hipermarketurilor Auchan in Romania.

In urma acestei tranzactii, grupul si-a majorat participatia la 100% din capitalul firmei. Extinderea in Romania va continua prin deschiderea a inca doua hipermarketuri Auchan in Timisoara si Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Auchan Romania, #militari magazin bucuresti, #MGV Distri Hiper , #Romania