Distrugerea ultimului mohican din Justitie si demolarea Romaniei

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 16:08
5653 citiri
Distrugerea ultimului mohican din Justitie si demolarea Romaniei
Foto: Emanuel Titus Iliesi/Mediafax/Hepta.ro

Nimic nu ilustreaza mai convingator reala natura a aliantei PSD-ALDE-UDMR decat declansarea procedurii de demitere a procurorului Augustin Lazar.

Orice om de bun simt intuieste ca procedura de revocare a lui Augustin Lazar de catre ministrul zis "al Justitiei", Tudorel Toader, e o nedreptate flagranta in raport cu bilantul, munca, faptele si declaratiie procurorului general.

Caci e notoriu ca Lazar e un magistrat demn si competent. Unul care, impreuna cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, au inregistrat, in ciuda imensului razboi propagandistic purtat impotriva lor de cleptocratie, rezultate spectaculoase, ani la rand, in combaterea delictelor penale, in urmarirea si tragerea la raspundere a infractorilor inzestrati cu averi si putere politica.

Augustin Lazar n-a fost instalat intamplator in functie in timpul guvernarii Ciolos. Contrar minciunilor raspandite de ministrul inJustitiei pesedisto-aldeiste, numirea sa a raspuns celor mai exigente evaluari si criterii de probitate, vechime si profesionalism, precum si avizului organizatiei magistratilor, CSM, dat, semnificativ, in unanimitate.

Contrar sinistrei plase de fake-news tesute de Toader si retelei de cozi de topor ai regimului Dragnea, profilul lui Lazar, insusirile sale si calificativele atribuite eminentului magistrat roman au fost evaluate si reevaluate in repetate randuri de specialisti inaintea numirii sale de catre presedintele Romaniei, la propunerea fostului ministru al Justitiei, Raluca Pruna. Care, mai nou, a demontat credibil minciunile lui Toader, menite sa justifice procedura de revocare a lui Augustin Lazar.

Contrar gogosilor propagandistice puse in circulatie de Tudorel Toader, cel care, batandu-si joc, constant, de misiunea sa de a sluji nu infractorii si penalii, ci poporul si Justitia, a politizat-o pe cea din urma si ii distruge libertatea si statul de drept celui dintai, Augustin Lazar nu a gresit dupa numirea sa.

Sperietoarea cu procoalele

Departe de a fi ilegale, protocoalele de colaborare cu SRI au avut virtutea de a spori eficienta combaterii coruptiei si infractiunilor. Nu intamplator, in apararea coruptiei si infractorilor de felul liderului PSD, care, spre paguba Romaniei, e si seful Camerei Deputatilor si, de facto, al ministrului Justitiei si al tarii, cleptocratia a masacrat prin parlamentarii si dregatorii ei Legile Justitiei si Codurile Penale. La a caror impunere au contribuit protocoalele de cooperare cu SRI.

Nu intamplator, ci din pricina acestor nefacute ale aliantei PSD-ALDE-UDMR, Romania a ajuns din nou, la trei decenii de la ceausism, pe drumul dictaturii si, ca atare, in colimatorul lumii civilizate. Al Comisiei de la Venetia, al Comisiei Europene, al statelor occidentale, al tuturor democratiilor veritabile.

Si oare ce n-a facut Tudorel Toader pentru a discredita si mai mult tara, Justitia ei si pe unul din principalii ei slujitori, care este Augustin Lazar?

Pe modelul decredibilizarii vinovate a Laurei Kovesi, cel supranumit de criticii sai, tot mai multi si neinduplecati, "Gargamel" si "Krapulax (un personaj negativ de benzi desenate) Bubonicus", a preluat, inventat sau colportat zvonistici frizand teorii ale conspiratiei tipic totalitare, in genul celor pentru care au optat din greu, in trecut, si Securitatea si KGB-ul si Gestapo-ul lui Hitler. Iar inaintea lor, Ohrana tarista, inventatoarea "Protocoalelor Inteleptilor Sionului", sinistra facatura antisemita, folosita, ca agitprop, de nazisti.

Foto: Krapulax

Asa au ajuns legalele protocoale cu SRI-ul sa fie un soi de sperietoare conspirationista, pesedista, menita promovarii telurilor politice si judiciare ale urmasilor PCR si ai Securitatii, prin acreditarea unei presupuse reedificari, in Romania, a unei imaginare politii politice, alcatuite, chipurile, din magistrati.

Asa s-a ajuns ca, beneficiind, vai, de ajutorul esential al ministrului zis al "Justitiei", niste ex-securisti si conspirationisti cu veleitati de politisti politici sa acuze de conspirationism si securism tocmai pe acei oameni de treaba care au incercat sa combata pegra cleptocrata.

Asa s-a ajuns ca la inventiile initiale sa se adauge altele. De pilda, sugestia mincinoasa a lui TT ca Lazar s-ar fi opus evaluarii sefei DNA ca sa impiedice, pasamite, propria sa verificare. In fond, Lazar isi facuse datoria. Protejand DNA, contracarase repetatele si evidentele tentative ale PSD si ALDE de a politiza Justitia si de a o inrobi puterii politice, in speta dictaturii majoritatii instapanite, in detrimentul democratiei si statului de drept, asupra Guvernului si Parlamentului.

Esafodajul de nascociri cinice, de distrus credibilitatea unui magistrat cinstit si competent, dar imperfect, ca orice om, pe care s-a pus reflectorul, rastalmacindu-i-se orice afirmatie si fapta, oricat de nevinovata si cu atat mai mult cele interpretabile e, evident, mai mare. Chiar mult mai mare decat poate suporta un simplu articol de presa.

PSD si cozile lui de topor politice, mediatice si economice nu sunt, desigur, la prima demontare a unui om cinstit. Din pricina urmasilor lui Ion Iliescu si ai PCR, Romania continua sa fie, de ani de zile, scena celor mai oripilante si odioase linsaje de personalitati, intre care numerosi magistrati precum Camelia Bogdan, Laura Codruta

Kovesi sau Cristi Danilet.

Atacul final asupra Justitiei

Si, totusi, atacul asupra lui Augustin Lazar reprezinta o noua dimensiune, nu doar expresia, in fond banala, a neghiobiilor unor insi afectati de complexe de inferioritate, de invidii inavuabile si de o irepresibila mentalitate autoritara. Reprezinta o noua dimensiune si o noua calitate, pentru ca procurorul general e, notoriu, un ultim mohican.

E ultima personalitate competenta si independenta de rang inalt din magistratura ramasa in functie si, ca atare, un ultim vestigiu al independentei justitiei romanesti.

Odata cu revocarea sa, Romania va putea fi cotata ca entitate care si-a distrus magistratura, o tara, ca Turcia, ce si-a prefacut statul de drept intr-unul antimeritocratic, mafiot si autoritar. Sau, chiar, totalitar.

PSD, Dragnea, Tariceanu si complicii stiu bine ce lovitura naprasnica, letala, aplica prestigiului Romaniei prin aceasta noua demitere ilegala si imorala. A o tolera, nu doar a o porunci si a insista asupra ei reprezinta, deci, o tradare nationala si, totodata, devoalarea insolenta a naturii unei puteri, care nu admite nici cea mai vaga spartura, disidenta, sau independenta in esafodajul puterii.

Or, nepasarea si desconsiderarea aroganta a Opozitiei, a unui segment semnificativ al natiunii si a partenerilor Romaniei, conotate de masura demiterii abuzive a procurorului general, semnalizeaza, clar, ca zarurile au fost aruncate, iar drumul spre totalitarism pe care s-a angajat regimul Dragnea a devenit, in opinia mai-marilor tarii, ireversibil.

Petre M.Iancu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Toader revocare Lazar , #evaluare Tudorel Toader