Zi critica pentru Toader: PSD l-ar putea trada la motiune si nu mai are loc de intors cu dosarul lui Lazar

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 07:22
4900 citiri
Zi critica pentru Toader: PSD l-ar putea trada la motiune si nu mai are loc de intors cu dosarul lui Lazar
Foto: Emanuel Titus Iliesi/Mediafax/Hepta.ro

Miercuri este o zi foarte importanta pentru Tudorel Toader, o zi care i-ar putea pecetlui soarta in fruntea Ministerului Justitiei.

Pe de o parte, deputatii urmeaza sa voteze motiunea simpla care il vizeaza. Pe de alta parte, Toader a promis in repetate randuri ca va prezenta dovezi ale alegatiei sale de saptamana trecuta cand a demarat revocarea lui Augustin Lazar sustinand ca in dosarul sau de candidatura de acum doi ani s-ar fi aflat si o ordonanta de clasare care il scapa de Klaus Iohannis, cel care i-a semnat numirea in functia de procuror general.

Motiunea la vot

Motiunea a fost citita marti in plenul Camerei Deputatilor, iar Opozitia ii cere demisia lui Toader, caracterizandu-l drept "un ministru de nota 4".

Toader sustine ca titlul motiunii arata ca semnatarii sunt adeptii sistemului sovietic, cu note de la 1 la 5.

Initiativa motiunii impotriva lui Toader apartine USR si PNL, insa parlamentarii PSD ar putea produce o surpriza la votul de azi pentru ca Liviu Dragnea le-a dat libertatea de a vota cum vor.

Oamenii lui Dragnea ar putea sa voteze motiunea Opozitiei impotriva ministrului Toader si sa foloseasca apoi acest rezultat ca motiv pentru demiterea ministrului la mult asteptata remaniere.

Intrebat daca isi asuma riscul ca motiunea sa treaca, Dragnea a replicat: "Nu pot sa intorc niciodata mana la spate deputatilor PSD".

Amintim ca, in contextul discutiilor despre remaniere, s-a tot facut obsesiv referire la Tudorel Toader, despre care insa Calin Popescu Tariceanu a spus ca este "un ministru foarte bun, ca are performanta, ca a dus nivelul de prestanta al functiei undeva sus, cum nu a mai fost".

Pe de alta parte, Liviu Dragnea a precizat ca pana acum Tudorel Toader nu a fost un subiect in PSD, dar a aparut din senin din partea colegilor de la ALDE ideea ca trebuie mentinut in Guvern: "S-a inventat o problema acolo unde nu era si trebuie sa o rezolvam".

Razboiul cu Lazar

Pe de alta parte, ministrul Toader este obligat azi de propriile promisiuni sa prezinte public "procedura si graficul de numire a celui care ocupa postul de procuror general".

Marti seara, Toader a amanat publicarea continutului dosarului de candidatura al lui Augustin Lazar.

El a precizat ca a vrut sa isi indeplineasca promisiunea, insa nu a putut din cauza ca a fost o zi intensa.

"Eu voiam sa imi indeplinesc promisiunea sa public astazi, pentru ca este un document mai amplu. Dar dupa o zi care a inceput la prima ora si a fost o zi intensa, cred ca voi avea intelegerea ca maine sa vin la prima ora si acesta sa fie primul act.

Maine e si sedinta de guvern. Nu voi spune ce-a facut, mai ales ce n-a facut. Vom vedea", a declarat ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei postase luni pe Facebook un mesaj in care anunta ca marti va prezenta procedura, graficul de numire si continutul dosarului de candidatura "ale celui care ocupa postul de procuror general".

Si marti dimineata Tudorel Toader a promis ca in cursul zilei va raspunde la toate intrebarile, in contextul conflictului deschis cu procurorul general Augustin Lazar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toader motiune vot final, #Toader Lazar dosar candidatura , #evaluare Tudorel Toader