Ce spune procurorul general dupa ce reprezentanta Parchetului a fost data afara de la dezbaterea pe OUG 14

Marti, 14 Februarie 2017, ora 08:24
10415 citiri
Ce spune procurorul general dupa ce reprezentanta Parchetului a fost data afara de la dezbaterea pe OUG 14
Foto: Ministerul Public

Procurorul general, Augustin Lazar, a criticat pozitia senatorului Serban Nicolae, presedinte al Comisiei Juridice, privind prezenta procurorului Irina Kuglay la sedinta in care se dezbatea ordonanta 14.

"Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie dupa ce in cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri.

Nu poate fi calificat acest gest in statul de drept! Conform Constitutiei Romaniei, Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii, apara ordinea de drept, drepturile fundamentale ale cetatenilor.

Doamna Irina Kuglay este procuror specializat desemnat de procurorul general intr-un grup de lucru pentru a participa la dezbaterile privind OUG si modificarea Codurilor", a declarat Augustin Lazar.

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, social-democratul Serban Nicolae, a rugat-o, luni seara, pe reprezentanta Parchetului General, procurorul Irina Kuglay, sa paraseasca sala de sedinta pe motiv ca este "nepoliticos fata de o comisie senatoriala" sa se autoinvite.

Irina Kuglay a precizat ca institutia pe care o reprezinta a instiintat Senatul si Comisia Juridica, cu privire la dorinta de a participa la sedinta in care se dezbatea OUG 14/2017.

Serban Nicolae a subliniat ca senatorii juristi nu au nevoie de "supraveghere", sustinand totodata si ca reprezentanta Parchetului General nu a comunicat Comisiei Juridice intentia de a participa la sedinta.

"Pe logica asta ar insemna ca si noi, din dorinta de a sprijini Parchetul, am putea sa anuntam dorinta noastra de a participa la anchetele penale, mai ales la cele bazate pe protocoale secrete si echipe mixte.

Nu e vorba de autoinvitare. V-as ruga sa intelegeti ca nu va puteti permite niciodata ca prin notificarea Parlamentului sa va autoinvitati la sedintele Comisiilor. (...) V-as ruga sa intelegeti ca va multumesc pentru prezenta, nu e o chestiune personala. Nu are nicio legatura cu dumneavoastra. (...) E o atentionare foarte politicoasa si credeti-ma ca noi tinem la respectarea unor legi si regulamente, iar faptul ca dumneavoastra insistati in a-mi explica ca este un lucru firesc sa va autoinvitati la Comisia Juridica a Senatului ma face sa cred ca de fapt aveti alte ganduri. Nu avem nevoie de supraveghere. Doamna, va rog frumos sa parasiti sala", a spus Serban Nicolae.

Iata intregul scandal de la dezbaterile pe OUG 14, Serban Nicolae s-a certat si cu Alina Gorghiu

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#procuror general Serban Nicolae ordonanta14 , #procuror general