Ciolos, despre evaluarea lui Lazar: O mascarada! Toader incearca sa puna presiune pe dosarul violentelor Jandarmeriei

Sambata, 25 August 2018, ora 15:14
6532 citiri
Ciolos, despre evaluarea lui Lazar: O mascarada! Toader incearca sa puna presiune pe dosarul violentelor Jandarmeriei
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier, Dacian Ciolos, presedinte fondator al Miscarii Romania Impreuna, sustine ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, incearca sa puna presiune pe dosarul legat de protestul din 10 august prin anuntul privind evaluarea activitatii manageriale a procurorului general Augustin Lazar.

"Sub pretextul evaluarii procurorului general al Romaniei, care e responsabilitatea in primul rand a Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Tudorel Toader incearca sa puna presiune pe dosarul violentelor la care au fost supusi cetatenii care au protestat in 10 august si sa decapiteze conducerea Parchetului General. Nu este nicio surpriza comportamentul ministrului Toader. A procedat in aceeasi maniera si cand a dorit demiterea conducerii DNA. De data aceasta, foloseste o informatie partial adevarata, partial falsa, doar ca sa poata declansa o procedura de evaluare impotriva lui Augustin Lazar pentru simplu motiv ca acesta s-a opus public ministrului in mai multe randuri", a scris Ciolos, sambata, pe Facebook.

El sustine ca nevoia unei reforme constitutionale, care sa clarifice raportul intre puterile in stat, apare tot mai evidenta.

"Pare tot mai clar: cine indrazneste sa conteste acapararea politica a institutiilor statului, care ar trebui sa lucreze independent de puterea politica, sunt considerate ca fiind parte a 'statului paralel' si trebuie preluate sub controlul liderilor PSD-ALDE", a spus fostul premier.

Ulterior, la Digi24, Ciolos a numit tot demersul lui Toader "o mascarada".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat sambata ca declanseaza procedura de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, in contextul protocoalelor incheiate cu SRI. El a spus ca rezultatele evaluarii, insotite de eventuale propuneri, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile.

Valcov si protocolul secret pus pe Facebook

Joi seara, Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, a postat pe pagina sa de Facebook un protocol de colaborare intre SRI si PICCJ, referitor la "cooperarea pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin", incheiat in decembrie 2016.

Ulterior, SRI si Parchetul General au venit cu precizari publice.

Iata explicatiile:

Liviu Dragnea a folosit postarea lui Valcov pentru a lansa noi atacuri la adresa procurorului general, Augustin Lazar, si a SRI.

Citeste mai multe despre: Dragnea, atac la SRI si Parchetul General, dupa "dezvaluirile" lui Valcov. Cere ancheta in Parlament si la Inspectia Judiciara.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Ciolos mascarada evaluare Lazar Toader, #reactii evaluare Toader procuror general , #procuror general