Lazar, despre afirmatiile lui Andronic: Monitorizam cu atentie discutiile din spatiul public, vom da un punct de vedere

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 13:12
3626 citiri
Lazar, despre afirmatiile lui Andronic: Monitorizam cu atentie discutiile din spatiul public, vom da un punct de vedere
Foto: captura video Digi24 (Arhiva)

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, luni, referitor la afirmatiile lui Dan Andronic privind alegerile din 2009, ca Ministerul Public a analizat cu atentie discutiile din spatiul public si luni va da un punct de vedere in cazul acestora.

"Vom discuta astazi, o sa aveti niste date in cursul zilei. Eu am declarat public ca monitorizam cu atentie discutiile din spatiul public si astazi vom avea un punct de vedere la analiza pe care o facem", a spus Augustin Lazar, intrebat, dupa discutiile cu ministrul Justitiei, despre afirmatiile de Dan Andronic.

Intrebat cum ar vedea prezenta procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, la audieri in comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, Augustin Lazar a spus ca el a dat deja o declaratie si ca nu mai are ce comenta pe marginea acestui subiect.

Despre intalnirea de la Ministerul Justitiei, la care au mai participat procurorul-sef al DNA si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, procurorul general al Romaniei a spus ca a fost o discutie despre progresele realizate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

"Vom avea un punct de vedere al Ministerului Public chiar astazi, cu mai multe detalii", a mai spus Augustin Lazar, dupa intalnirea de la Ministerul Justitiei.

Saptamana trecuta, procurorul general a spus ca magistratii pot fi verificati doar de un alt magistrat.

"Dupa parerea mea, magistratii nu au ce cauta in astfel de comisii (parlamentare - n.red.). Magistratii pot fi verificati si audiati doar in cadrul legal al audierii de catre un alt magistrat. In ceea ce priveste Parlamentul, desigur ca Parlamentul va hotari ce are de facut conform competentelor sale", a sustinut Augustin Lazar, citat de Agerpres.

Citeste mai multe despre: E obligata Kovesi sa se prezinte la comisia de ancheta condusa de Dragnea? Ce prevede legea si ce spun expertii

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, despre eventuala chemare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, ca toti cei chemati la Parlament pentru audieri trebuie sa vina, dand in acest sens exemplul presedintelui american Bill Clinton, care a fost audiat de Senatul SUA in timp de era sef al statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Augustin Lazar Kovesi ancheta, #Augustin Lazar discutii MCV , #procuror general