Lazar face apel la procurorii cu experienta sa candideze pentru sefia DNA

Luni, 06 August 2018, ora 13:21
3255 citiri
Lazar face apel la procurorii cu experienta sa candideze pentru sefia DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general, Augustin Lazar, a adresat o invitatie catre procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, precum si procurorilor cu experienta manageriala din cadrul Ministerului Public, de a participa la procedura initiata de Ministerul Justitiei pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA.

"Procurorul general isi reafirma increderea in responsabilitatea si profesionalismul procurorilor cu experienta manageriala, multi dintre acestia fiind beneficiarii directi ai proiectului lansat anul trecut de PICCJ vizand respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului in faza de urmarire penala, precum si a reducerii numarului de condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Candidaturile, pana pe 24 august

Ministerul Justitiei incepe, luni, o noua selectie pentru propunerea de numire in functia vacanta de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Potrivit calendarului, candidatii pot depune cereri de inscriere pentru functia de conducere vacanta pana la data de 24 august inclusiv.

Potrivit MJ, noua procedura se va desfasura in perioada 6 august - 6 septembrie. "Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 6 august - 6 septembrie, la sediul sau din Bucuresti, strada Apolodor, numarul 17, sectorul 5, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie", se precizeaza in anuntul publicat pe pagina de Internet a ministerului.

Ministerul Justitiei a anuntat, pe 27 iulie, ca au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror sef al DNA, urmand ca procedura de selectie sa fie reluata. Cei patru candidati inscrisi in cursa au fost Florentina Mirica - procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar - procuror-sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-sef adjunct al DNA si Elena Grecu - procuror-sef serviciu in structura centrala a DNA.

Functia de procuror sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

I.S.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Augustin Lazar DNA, #Augustin LAzar Kovesi, #Augustin Lazar Toader, #Augustin Lazar procuror general , #procuror general