Lazar reactioneaza dupa ce a fost acuzat ca saboteaza Sectia de investigare a magistratilor

Joi, 28 Februarie 2019, ora 21:44
6963 citiri
Lazar reactioneaza dupa ce a fost acuzat ca saboteaza Sectia de investigare a magistratilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Augustin Lazar a reactionat, joi, dupa ce procurorul Gheorghe Stan, seful Sectiei speciale de investigare a magistratilor, a iesit intr-o conferinta de presa sa-l atace pe procurorul general.

Stan a sustinut ca a primit de la magistrati multe semnale pozitive privind infiintarea sectiei, insa de la nivelul Ministerului Public a intampinat piedici, nominalizandu-l direct pe Lazar.

"Procurorul general al PICCJ respinge acuzatiile nefondate ale domnului Gheorghe Stan, procuror sef al S.I.I.J., conform carora ar fi creat obstacole in asigurarea bazei logistice, in elaborarea organigramei sau in privinta modului de interpretare a principiilor care guverneaza activitatea Ministerului Public.

In relatia cu sectia nou infiintata a manifestat intotdeauna deschidere la dialog si sprijin pentru asigurarea tuturor conditiilor necesare functionarii, acestei sectii asigurandu-i-se, uneori prin eforturi deosebite si in detrimentul altor compartimente, conditiile necesare infiintarii si functionarii.

Astfel au fost efectuate din timp demersurile pentru asigurarea cadrului legal si administrativ de functionare a sectiei, respectiv pentru adoptarea statului de functii si personal si a regulamentului", arata Augustin Lazar, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Procurorul general aminteste ca Guvernul nu a alocat Ministerului Public fonduri suplimentare pentru operationalizarea Sectiei, astfel ca a trebuit sa ia bani de la alte sectii pentru a-i putea aloca.

"Spre exemplu, pentru o schema de 5 procurori au fost alocate 5 birouri din care anterior a fost mutat personalul apartinand altor compartimente. Functionarea in prezent intr-un sediu separat se datoreaza inclusiv demersurilor si alocarii resurselor necesare de catre procurorul general, S.I.I.J. nefiind ordonator de credite.

Procurorul general al P.I.C.C.J. solicita tuturor procurorilor inalte standarde profesionale si respectarea legii, indeplinirea atributiilor cu responsabilitate, independenta si impartialitate. Standardele de independenta si profesionalism sunt aceleasi pentru toti procurorii Ministerului Public, conform statutului constitutional si cadrului legal, dar asteptarile de a corespunde acestora sunt cu atat mai mari in cazul unei structuri specializate sa ancheteze magistrati", se mai arata in comunicat.

Vezi aici ce a spus Gheorghe Stan: Conferinta fara intrebari: Sustine ca Sectia e laudata de Comisia de la Venetia, desi expertii au cerut sa nu fie infiintata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Augustin Lazar reactie acuzatii Gheorghe Stan, #AUgustin Lazar sectie investigare magistrati , #procuror general