Procurorul Cristian Lazar spune cum crede ca a ajuns documentul la Curtea de Apel Alba Iulia, unde activa Augustin Lazar

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 22:38
7712 citiri
Procurorul Cristian Lazar spune cum crede ca a ajuns documentul la Curtea de Apel Alba Iulia, unde activa Augustin Lazar
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Procurorul Cristian Lazar, cel care a semnat ordonanta de clasare in dosarul care il viza pe presedintele Klaus Iohannis, document care s-ar regasi in dosarul procurorului general Augustin Lazar, spune ca nu are nicio legatura de rudenie cu Augustin lazar.

El precizeaza ca ordonanta de clasare ar fi putut ajunge la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia in conditiile in care speta a fost disjunsa iar noul dosar, care viza alte doua persoane, urma sa fie anchetat de aceasta unitate de parchet.

"Cum a ajuns in dosarul de candidatura nu as putea sa explic eu, dar as putea sa va spun cum cred ca a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu. Prin dispozitivul ordonantei de clasare, s-a regasit la unul dintre puncte disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de doua persoane sub aspectul posibilei savarsiri a infractiunii de conflict de interese, in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.

De la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, probabil ca acel dosar constituit la nivelul lor a fost preluat de catre procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia in vederea efectuarii urmarii penale de catre procurorii sectiei de urmarire penala de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia avand in vedere o dispozitie care fusese transmisa la momentul intrarii in vigoare a noului Cod Penal si a noului Cod de Procedura Penala ca acele dosare care au ca obiect infractiunea de conflict de interese sa fie preluate pentru instrumentare de catre parchetele Curtilor de Apel, asa cum era inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Penal si a noului Cod de Procedura Penala.

Probabil ca asta este explicatia cea mai plauzibila a modului in care a ajuns ordonanta de clasare pe care am dat-o eu in 2014 in mod fizic in posesia procurorilor Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia", a declarat procurorul Cristian Lazar intr-o declaratie difuzata joi seara de Antena 3.

Acesta a precizat ca nu a fost informat ulterior cu privire la cursul acestui dosar si ca nimeni nu avea obligatia de a-l informa in aceasta privinta si ca nici nu a solicitat detalii despre dosar.

Procurorul Cristian Lazar a spus totodata ca exista solutii de clasare mai "muncite" decat un rechizitoriu, dupa cum exista cazuri in care un rechizitoriu necesit mai multa munca din partea procurorului decat o solutie de clasare.

Cristian Lazar a infirmat "cu certitudine" orice legatura de rudenie cu procurorul general Augustin Lazar, mentionand ca in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ mai activeaza un al treilea procuror cu numele Lazar, fara ca cei trei sa fie rude intre ei.

Ministerul Justitiei a publicat, miercuri seara, precizari privind numirea in functia de procuror general a lui Augustin Lazar, fiind identificate "probleme" in procedura de numire. Astfel, se arata ca in dosarul de numire de la Ministerul Justitiei s-a identificat o ordonanta de clasare pentru un dosar deschis in anul 2013 pe numele primarului municipiului Sibiu de la acea data, Klaus Iohannis. MJ anunta ca trimite CSM o copie integrala a dosarului aflat la minister si solicita CSM "sa confirme sau sa infirme cu date si fapte aspectele identificate in evaluarea documentelor din copia dupa dosarul care a stat la baza numirii domnului Augustin Lazar".

Procurorul general Augustin Lazar a replicat ca a aflat abia dupa o saptamana de suspans ca ordonanta de clasare invocata de ministrul justitiei nu a fost emisa, confirmata sau verificata de el, cand era procuror la Alba Iulia, apreciind ca acesta este "un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevarului".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Cristian Lazar ordonanta clasare Iohannis , #procuror general