Lazar desfiinteaza raportul lui Toader la adresa sa. Legatura cu 10 august

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 16:04
6742 citiri
Lazar desfiinteaza raportul lui Toader la adresa sa. Legatura cu 10 august
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul general Augustin Lazar a publicat punctul sau de vedere sustinut si in sedinta CSM cu ocazia discutarii propunerii de revocare facuta de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Sectia de procurori a CSM a dat aviz negativ, luni, cererii ministrului Justitiei de revocare din functie a procurorului general.

Au fost 5 voturi pentru avizul negativ la cererea lui Toader, ministrul fiind singurul care a votat impotriva.

Potrivit lui Augustin Lazar, propunerea lui Tudorel Toader este vadit nelegala, raportul de evaluare si rezultatul acesteia - propunerea - sunt vadit nelegale, iar motivele pentru care s-a cerut revocarea din functie sunt nelegale si netemeinice.

Raspunsul procurorului general al Romaniei are 16 pagini, iar motivarea vizeaza doua aspecte: "Motive de nelegalitate a propunerii formulate" si "Aparari privind nelegalitatea si netemeinicia motivelor din propunerea de revocare".

"Propunerea de revocare formulata de ministrul Justitiei este vadit nelegala, intrucat ministrul Justitiei si-a arogat, in mod abuziv, competenta de a evalua profesional procurorul general, nu a respectat dispozitiile legale privind evaluarea profesionala a procurorului general, a invocat motive prin care si-a depasit atributiile legale si a incalcat dreptul la aparare in aceasta procedura vadit nelegala si partinitoar", explica Augustin Lazar.

Procurorulul general precizeaza ca, in acest caz, competenta functionala de a evalua personal procurorii cu functii de conducere apartine exclusiv Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Cazul protestului din 10 august

Cea mai interesanta aparare vizeaza motivul privind ancheta asupra jandarmilor care au intervenit pe 10 august impotriva manifestantilor de la protestul Diasporei.

"Pe de alta parte, unul dintre motivele pentru care a fost initiata procedura de revocare este desfasurarea anchetei privind modalitatea de interventie a jandarmilor in timpul protestelor din 10 august 2018.

Se poate lesne deduce ca invocarea acestui motiv de revocare constituie, in realitate, o ingerinta in activitatea concreta de instrumentare a unei cauze penale", sustine Lazar.

Procurorul general arata ca efectuarea urmaririi penale este responsabilitatea procurorului de caz, singurul care decide tactica investigativa si care ia deciziile privind corecta si operativa solutionare a cauzei, fiind independent in activitatea sa.

"Procurorul general nu a efectuat niciun act de urmarire penala in acest dosar", conchide Lazar.

Mizele lui Tudorel Toader, stravezii in raportul de evaluare a lui Augustin Lazar

I.S.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Augustin Lazar Tudorel Toader, #Lazar raport revocare, #Lazar CSM , #Tudorel Toader
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Hahahahaahahaahahaahahahaahaahaaahaahaahaahaahaaahaahahahahaha!
Poza Pensula
Pensula
rank 5
desfiinteaza, infiinteaza, de zburat tot zboara...