Autoarea legii antifumat demisioneaza din fruntea PSD: Era o umilinta daca as fi ramas in functie

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 17:31
9793 citiri
Autoarea legii antifumat demisioneaza din fruntea PSD: Era o umilinta daca as fi ramas in functie
Foto: Facebook/Aurelia Cristea

Deputatul Aurelia Cristea a demisionat, vineri, din functia de presedinte al PSD Cluj-Napoca, dupa ce, joi, social-democratii au anuntat ca, in alianta cu ALDE, vor sustine candidatura independenta a omului de afaceri Octavian Buzoianu.

Cristea spune ca era o umilinta daca ar fi ramas in functie, arata News.ro.

In urma cu aproximativ o luna, Aurelia Cristea a fost prezentata drept candidatul oficial al PSD Cluj pentru alegerile locale din 5 iunie.

Cu o zi in urma, presedintele executiv al PSD Cluj, Remus Lapusan, a anuntat alianta electorala cu ALDE, prin care va fi sustinuta candidatura independenta a omului de afaceri clujean Octavian Buzoianu.

"Forurile decizionale ale conducerii partidului au decis retragerea sprijinului pentru candidatura la Primaria Cluj-Napoca. In politica, lucrurile trebuie sa aiba raportare la valori si la principii. Fiind o invalidare politica de la nivel central pentru mine in calitate de candidat si pentru proiectul meu, corect si onorabil e sa imi dau demisia din functia de presedinte al PSD Cluj-Napoca.

Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul si sustinerea organizatiei, e corect sa imi duc mandatul la final tot din partea PSD. Prin gestul meu, vreau sa dau posibilitatea altora sa faca mai mult decat am facut eu. Era o umilinta daca as fi ramas in functie", a declarat Cristea.

Cristea va ramane in Partidul Social-Democrat ca membru.

Aurelia Cristea (47 de ani), care este deputat de CLuj din 2012, a fost candidatul nominalizat de PSD pentru primaria municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, Cristea a fost membru al Guvernului Ponta, ca ministru pentru Dialog Social in perioada martie-decembrie 2014.

Legea antifumat NU a intrat in vigoare azi. Ce se intampla cu cei care au fost deja amendati

Ea a devenit foarte cunoscuta dupa initierea Legii impotriva fumatului in spatii publice inchise, intrata in vigoare din 17 martie. Cristea este de profesie economist si este specializata in asigurari.

In prezent, Aurelia Cristea este membra in Comisia pentru Buget a Camerei Deputatilor.

Presedintele executiv al PSD Cluj, Remus Lapusan, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, incheierea unui protocol de colaborare cu ALDE pentru alegerile locale din 5 iunie.

In aceste conditii, deputatul Aurelia Cristea nu va mai fi candidatul PSD pentru Primaria Cluj-Napoca, partidul sustinandu-l pe omul de afaceri clujean Octavian Buzoianu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Aurelia Cristea demisionat, #Aurelia Cristea demisie, #Aurelia Cristea legea antifumat , #stiri Aurelia Cristea