Aurelian Pavelescu, reconfirmat lider al PNTCD - pe cine mai reprezinta partidul istoric?

Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 19:12
4045 citiri
Aurelian Pavelescu, reconfirmat lider al PNTCD - pe cine mai reprezinta partidul istoric?
Foto: Arhiva

Congresul extraordinar al PNTCD organizat, sambata, la Opera Nationala, l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu drept lider al partidului, alaturi de o noua echipa, formata din 46 de persoane.

Motiunea lui Aurelian Pavelescu, intitulata "Renastem pentru Romania ta", a primit 514 voturi "pentru" si 17 "impotriva".

Biroul National de conducere al PNTCD cuprinde, pe langa functia de presedinte, un prim-vicepresedinte, in persoana lui Vlad Moisescu, presedintele CNC - Alexandru Stefanescu, secretarul general - Ioan Mihaila, dar si 43 de vicepresedinti.

Intre cei 43 de vicepresedinti se afla Diana Tusa, din cadrul Initiativei Romania Liberala, fostul parlamentar PDL Maria Stavrositu, dar si fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu.

In cadrul Congresului a mai fost adoptata strategia politica a partidului pentru urmatorii doi ani.

Aurelian Pavelescu a prezentat in cadrul Congresului motiunea sa, intitulata "Renastem pentru Romania ta", in care vorbeste despre necesitatea unui program economic de dreapta, de esenta liberala, care are in centru interesele economice ale romanilor, care presupune stimularea initiativei private, incurajarea intreprinzatorilor si a liber-profesionistilor, dar si valorificarea resurselor naturale si umane avand ca principal criteriu beneficiile directe ale romanilor si nu ale statului sau ale altcuiva.

Potrivit documentului, PNTCD pledeaza pentru reducerea impozitarii directe, reducerea contributiilor de asigurari sociale cu 10 procente si reducerea TVA| la nivel initial, de 19%. In virtutea traditiei sale istorice, PNTCD isi contureaza programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii si industriei alimentare. Motiunea liderului PNTCD mai mentioneaza descentralizarea si regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiaritatii, dublat de transferul de resursa financiara de la autoritatile centrale catre autoritatile locale.

Pavelescu subliniaza faptul ca PNTCD este si va fi un partid anticomunist, pro-monarhist, un partid al unitatii nationale a romanilor si, nu in ultimul rand, al unificarii dreptei romanesti in jurul valorilor, principiilor si politicilor.

"Ii chemam alaturi de noi pe toti romanii care vor sa ne luam Romania inapoi. Renestem impreuna cu ei, alaturi de ei si pentru ei", se mai arata in finalul motiunii.

In discursul sau in cadrul congresului, inaintea votului, Vlad Moisescu a spus ca romanii de dreapta vor o solutie politica noua, construita altfel decat partidele politice actuale: deschisa, onesta, apropiata de interesele lor.

"Romanii cer o solutie politica prin care sa-si poata recupera Romania lor! Va spun un paradox: solutia politica noua vom fi noi, Partidul National Taranesc Crestin-Democrat, singurul partid istoric al Romaniei", a mai afirmat acesta.

Pe cine reprezinta PNTCD

Deputatul Diana Tusa a declarat, la randul sau, ca acest partid este optiunea romanilor dezamagiti de cei care se clameaza a fi de dreapta, a fi liberali, "dar care se balacesc in oportunism si populism".

"Consider ca Partidul National Taranesc Crestin-Democrat este optiunea naturala a romanilor dezamagiti de cei care se clameaza a fi de dreapta, a fi liberali, dar care se balacesc in oportunism si populism. Cred cu sinceritate ca acest partid poate renaste", a declarat Diana Tusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Aurelian pavelescu votat lider PNTCD, #Aurelian Pavelescu presedinte PNTCD , #PNTCD