Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD: USL nu va supravietui

Sambata, 04 August 2012, ora 08:35
6029 citiri
Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD: USL nu va supravietui
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului National Taranesc Crestin Democrat, Aurelian Pavelescu, sustine, pentru Ziare.com, ca generatorii crizei politice din Romania vor plati, mai devreme sau mai tarziu, iar rezultatul acestui decont va fi unul defavorabil pentru Victor Ponta si Crin Antonescu.

Ponta si Antonescu, istorie?

Intr-o postare de pe pagina sa de Facebook, din data de 2 august, liderul PNTCD sustine ca "Lupta pentru democratie a ajuns la extrem. Populatia Romaniei va suferi enorm. Inca 10 ani vor fi necesari pentru a ne reveni in situatia in care nu cumva, in contextul crizei, vom ramane in afara Europei in mod nedefinit.

Cer luciditate si calm, dar mai ales, organizare, in fata asaltului impotriva democratiei. Cedam? Lupta va fi de o duritate cum nu s-a mai vazut, impotriva unor forte totalitare care au confiscat sistemul institutional. Multi suntem obositi, scarbiti, coplesiti".

Aurelian Pavelescu a explicat pentru Ziare.com care ar putea fi urmarile in plan social pe care starile de oboseala si dezgust pe care liderul taranist sustine ca le resimte o mare parte a Romaniei le vor genera pe termen mediu si lung.

El sustine ca, in aceasta situatie, exista doua scenarii posibile, insa nici unul nu este favorabil Romaniei. Toata vina in acest este a loviturilor "date de USL statului de drept prin angajarea referendumului si prin contestarea ulterioara a acestuia".

"Exista, in opinia mea, doua scenarii, amandoua negative. Primul, punerea Romaniei in carantina de catre UE, in scopul revenirii la normele democratice, prin sanctiuni directe sau indirecte. Al doilea, marginalizarea Romaniei printr-un abandon, scenariu mult mai sumbru, cu consecinta eliminarii treptate din UE.

Ambele scenarii trebuie privite in contextul crizei europene, putand fi agravate de adancirea crizei. Populatia va deconta totul. In plan politic, cei care au declansat criza politica, mai devreme sau mai tarziu vor plati: USL nu va supravietui, iar cei doi lideri, Ponta si Antonescu, cu atat mai mult" ne-a declarat Pavelescu.

Criza politica, incotro?

Criza politica din Romania a generat un scenariu dintre cele mai neobisnuite. Unul dintre acestea, promovat pe reteaua de socializare chiar in ziua referendumului este cel privind posibilitatea izbucnirii unui razboi civil in Romania, ca urmare a agravarii crizei politice. Pavelescu respinge, insa, un asemenea scenariu.

"Niciodata in istoria Romaniei nu au existat razboaie civile. Mari proteste de strada, insa, cu siguranta. S-a depasit gradul de suportabilitate a populatiei, iar lipsa de speranta si sentimentul de revolta creeaza conditiile unor revolte de strada. Statul roman nu este pregatit sa faca fata unor astfel de miscari, clasa politica fiind total decredibilizata. Instabilitatea politica va merge mana in mana cu cea economica", conchide liderul PNTCD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Aurelian Pavelescu rezultat referendum, #Aurelian Pavelescu replica USL, #Victor Ponta decont , #stiri Aurelian Pavelescu