Audi A3 are o noua motorizare, care emite doar 99g CO2/km

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 10:39
1251 citiri
Audi A3 are o noua motorizare, care emite doar 99g CO2/km

Audi ofera o noua motorizare ecologica pentru modelele A3 si A3 Sportback, care emit doar 99 de grame de CO2 per kilometru.

Motorul TDI de 1.6 litri este disponibil atat pentru A3, cat si pentru A3 Sportback si ofera 105 CP si 250 Nm pentru ambele versiuni ale acestui model.

Motorul cu patru cilindri livreaza puterea maxima la 4.400 rpm, iar cuplul motor maxim este oferit intre 1.500 rpm si 2.500 rpm. Ambele modele sunt oferite doar cu o transmisie manuala cu cinci trepte, iar ultima treapta are un raport mai lung pentru a oferi o economie sporita de carburant.

Performantele noului propulsor 1.6 TDI de la Audi sunt rezonabile avand in vedere ambitiile ecologice ale acestui model. Astfel, Audi A3 1.6 TDI poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 11.4 secunde, iar viteza maxima pe care o poate atinge este de 190 km/h. Modelul A3 Sportback realizeaza sprint-ul 0-100 km/h in 11.7 secunde si are aceeasi viteza maxima.

Consumul de carburant scazut este unul dintre punctele forte ale celor doua modele, acestea fiind capabile sa parcurga 100 km cu doar 3.8 litri. Emisiile scazute de CO2 sunt realizate si prin intermediul sistemului Start-Stop, care opreste motorul in momentul in care masina este oprita si levierul schimbatorului este in punctul mort, iar soferul a eliberat ambreiajul.

De asemenea, modelele A3 si A3 Sportback au si un sistem de regenerare a energiei pierdute la franare, care este stocata temporar in baterie si utilizata de sistemul electric al masinii pentru a micsora sarcina la care este supus alternatorul. Soferul este asistat de masina pentru a schimba treptele in momentul oportun prin intermediul unui afisaj.

Sasiul Modular Efficiency Platform al acestor modele este poriectat special pentru a avea o garda la sol mai scazuta si pentru a oferi un coeficient aerodinamic cat mai bun. Totodata, masa noului sasiu este scazuta si rezistenta acestuia este sporita prin intermediul design-ului. Noua motorizare va fi disponibila in gama A3 incepand cu anul 2010.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Audi A3, #Audi 99g CO2 , #concept car