Cele mai interesante masini concept (Galerie foto)

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 19:50
7236 citiri
Cele mai interesante masini concept (Galerie foto)
Foto: Conceptcarpic

Masinile concept prezinta, in general, ce este posibil, nu neaparat probabil, insa o mare parte a tehnologiilor folosite pentru acestea sunt introduse, ulterior, la modelele de serie.

Astfel, chiar daca aceste masini concept nu apar pe strazile oraselor in forma propusa initial de constructori, ele reprezinta viitorul industriei, in mod indirect.

Iata cele mai interesante (si trasnite) masini concept din ultima perioada, potrivit MSN Autos:

Toyota FT-Bh

Acest mini-hibrid poate ajunge la viteze de 180 de kilometri pe ora. Designul sau a fost inspirat de fluxul natural al aerului, masina avand un aerodinamism demn de o masina de curse. Fiind foarte usoara si avand un motor mic, de 1 litru, in 2 cilindiri, masina are un consum extrem de redus.

BMW Tandem

Un amestec intre o motocicleta si o masina, BMW Tandem este construita din fibra de carbon, iar scaunele sunt asemanatoare celor dintr-un avion de lupta. Asemenea unei motociclete, Tandem functioneaza pe baza unui lant, o roata din spate fiind propulsata de un motor de 193 de cai putere si 1000 cc, iar cealalta de un motor hibrid electric.

Nissan Pivo 3

Nissan sustine ca noul concept de vehicul electric face mutarea din "planul imaginatiei" spre o masina complet dezvoltata care se va regasi in orasele din viitor. Pivo 3 este o masina ultracompacta, cu trei locuri, destinata navetistilor, persoanelor fara parteneri sau cuplurilor ce au adoptat un stil urban de viata.

Masina se poate parca singura in locuri special amenajate si se incarca de la priza. In plus, orice energie electrica in plus este vanduta inapoi sistemului de distributie, pana cand hotarati sa-i spuneti sa se opreasca, folosind un smartphone.

Opel Rak e

Masina electrica minimalista, cu doua locuri, are un design inspirat de avioanele de lupta, o tendinta aparuta la masinile concept inca din anii 1950. Are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri per incarcare, iar, datorita motorului de 49 cai putere, ajunge la viteza maxima de 119 kilometri/ora. Potrivit producatorului, bateria se incarca in trei ore si costa doar 1,30 de dolari, fiind mult mai ieftina decat benzina, de exemplu.

Toyota Fun Vii

Numele masinii vine de la "Fun Interactive Internet". Respectand numele, masina este mai mult decat conectata la orice v-ati putea dori. Culoarea din interiorul autovehicului se poate schimba, iar mesaje si fotografii pot fi afisate pe suprafata exterioara. Masina dispune de un asistent de navigare sub forma hologramei unei femei.

VW Nils

Destinat oraselor, Nils are un singur loc si este construit din aluminiu. Masina are o autonomie de 64 de kilometri si o viteza maxima de circa 128 km/ora, ceea ce, potrivit Volkswagen, ar fi suficient pentru orice navetist din Germania. Oficialii germani spun ca 73,9 la suta dintre navetistii din Berlin sau Munchen parcurg sub 24 de kilometri pentru a ajunge la munca in fiecare zi.

Cadillac Urban Luxury

Cadillac demonstreaza ca masinile concept pot fi si de lux. In mini-hibridul Urban Luxury, compania foloseste piele in doua nuante de culoare si dotari high-tech. In loc de butoane traditionale, masina utilizeaza suprafetele multitouch si tehnologia touch-pad. Cadillac si-a dotat masina concept cu un motor de 1 litru, iar analistii in domeniu sunt de parere ca sunt mari sanse sa ajunga sa fie produsa in serie.

Honda Micro Commuter

Masina mica de oras Micro Commuter are trei locuri si rotile complet acoperite. Nu dispune de volan, controlul efectuandu-se cu ajutorul unor joystick-uri. Alte functii, gen cele audio sau de ventilare, sunt controlate prin smartphone. Viteza maxima este de aproximativ 60 de kilometri pe ora, iar autonomia bateriei tot de 60 de kilometri. O incarcare completa se poate efectua in 60 de minute.

Daihatsu Pico

Masina are doua locuri, unul in spatele celuilalt, si ecrane LED in spate si fata, ce pot fi utilizate sa afiseze informatii pentru ceilalti participanti la trafic. Are o autonomie de 48 km/ora si o autonomie tot de 48 km, timpul de incarcare fiind de doua ore.

Suzuki Q-Concept

Arata ca un CD player portabil pe roti si este conceput mai mult pentru a inlocui un moped, decat o masina. Are o autonomie de numai 10 kilometri, iar interiorul poate fi configurat incat sa poata transporta un pasager adult sau doi copii sau pentru a fi utilizat drept portbagaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#masina concept BMW, #masina concept Suzuki, #masina concept Toyota , #concept car