In plin sezon rece, anvelopele de iarna aduc un plus de siguranta in trafic

Advertorial
Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 10:27
12848 citiri
In plin sezon rece, anvelopele de iarna aduc un plus de siguranta in trafic

(P) Zapada si poleiul si-au facut deja simtita prezenta pe drumurile din Romania, iar odata cu aceasta aparitie si circulatia a devenit mai ingreunata. Soferii din toate categoriile trebuie sa opteze pentru anvelopele de iarna, din doua motive: respectarea legislatiei in vigoare si pastrarea sigurantei in trafic.

Orice deplasare cu autoturismul trebuie facuta cu un plus de atentie in sezonul rece. Accesorizarea masinii cu anvelope de iarna este primordiala, dupa cum arata si expertii Anvelomag. Cateva dintre motivele care sustin importanta anvelopelor pentru iarna ne sunt oferite de aceiasi profesionisti care isi expun produsele si in mediul virtual, la adresa www.anvelomag.ro.

Echiparea corespunzatoare a autoturismului in momentul deplasarilor in timpul sezonului rece este obligatorie. Conditiile de drum si temperatura exterioara reprezinta factorii determinanti pentru alegerea anvelopelor de iarna potrivite.

Acei soferi care amana inlocuirea anvelopelor sau iau decizia de a folosi in continuare anvelopele de vara in sezonul rece, pe langa faptul ca risca o amenda usturatoare, pun in pericol si siguranta in trafic.

Un automobil echipat cu anvelope de vara va cunoaste performante mult mai scazute atunci cand temperaturile vor scadea sub pragul de 7 grade Celsius, comparativ cu unul echipat cu anvelope de iarna sau all season.

O varianta la care apeleaza unii soferi o reprezinta echiparea autoturismului cu anvelope all season, insa, conform cercetarilor, si acestea dau dovada de performante mai scazute, comparativ cu cele destinate specific temperaturilor reci.

Cauciucul natural este cel care face diferenta la nivel de performante si aderenta al anvelopelor de iarna. Compozitia acestora include aproximativ 80% cauciuc natural, care isi pastreaza flexibilitatea la temperaturi scazute si ofera un plus de aderenta in conditii dificile de drum.

O alta caracteristica a anvelopelor de iarna o reprezinta constructia distincta a benzii de rulare. Aceasta are un design mult mai agresiv decat in cazul anvelopelor de vara, fiind compusa din caneluri mai adanci, striatii si blocuri de cauciuc cu rol specific de sporire a aderentei.

Toate elementele benzii de rulare ale anvelopelor de iarna sunt concepute pentru a acapara si elimina apa si zapada dintre anvelope si carosabil, pentru a imbunatati tractiunea, a mentine aderenta si a reduce distanta de franare in conditiile dificile de iarna.

Siguranta fiecarui participant la trafic este primordiala, motiv pentru care expertii de la anvelomag.ro ofera doritorilor o gama variata de anvelope de iarna si all season, care vor ajuta orice sofer sa asigure un plus de performanta autoturismului propriu.

Alaturi de toate elementele enumerate anterior, specialistii anvelomag.ro ofera soferilor si cateva sfaturi cu privire la condus in timpul sezonului rece.

1. Echipati autoturismul cu un set complet de anvelope de iarna, pentru deplina siguranta in timpul deplasarilor in conditii de iarna. Din dorinta de a economisi, unii soferi monteaza doar doua anvelope de iarna pe puntea de tractiune a masinii, insa acest lucru nu este suficient pentru a garanta siguranta deplina in timpul deplasarilor pe timp de iarna.

2. Evitati echiparea cu anvelope second hand sau resapate. Data de fabricatie indepartata, uzura si numarul mare de kilometri parcursi pot sa le afecteze performantele. Pentru a avea parte de o experienta a condusului in deplina siguranta, va stau la dispozitie modelele de anvelope ce pot fi cumparate direct din magazinul online anvelomag.ro.

3. Verificati constant starea anvelopelor instalate si nu uitati de toate consumabilele necesare in sezonul rece. Pe langa anvelopele aferente, masina va trebui dotata si cu lopeti, lanturi, spray-uri pentru contacte, lichid de parbriz, antigel etc.

4. Un ultim sfat se refera la conduita preventiva si la condusul responsabil, in special in conditiile dificile din timpul iernii.

Despre Anvelomag

Anvelomag.ro este un magazin online de top ce activeaza in sectorul comercializarii de anvelope si jante auto.

Creat in ideea de a oferi tuturor posesorilor de autovehicule o experienta placuta de achizitie a anvelopelor, magazinul online faciliteaza considerabil eforturile tuturor conducatorilor auto de a gasi modelul potrivit de anvelope.

Experienta in domeniu, varietatea produselor oferite, livrarea prompta si consultanta oferita clientilor au transformat anvelomag.ro in partenerul de incredere la care apeleaza un numar tot mai mare de conducatori auto.

Pentru a intra in contact cu reprezentantii, doritorii pot accesa pagina de contact a site-ului sau se pot folosi de urmatoarele date:

  • Anvelomag Top Auto SRL
  • Pitesti, str. Dumbravei, nr. 27
  • Telefon: 0371 780 780 / 0737 351 099
  • Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
    Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
    Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
    Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
    Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
    Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
    #anvelope iarna, #cauciucuri iarna , #informatii auto