Scutul de motor, o recomandare foarte utila chiar si pentru modele precum Duster sau Logan

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 17:56
6721 citiri
Scutul de motor, o recomandare foarte utila chiar si pentru modele precum Duster sau Logan
Foto: auto-hak.ro

Dacia Duster este una dintre cele mai bune masini din categoria SUV, daca ne referim doar la raportul calitate-pret.

Dupa ce modelul Logan a avut un succes destul de mare in tarile din Europa, Dacia a dat lovitura si cu Duster, care are vanzari foarte mari si are parte de o cerere uriasa. Asta pentru ca iti ofera confort si siguranta pentru un pret mai mic decat al altor SUV-uri.

Totusi, spre deosebire de masinile de teren de la producatorii cunoscuti, Duster nu este o masina la fel de inalta si este mai predispusa la accidente la motor, baia de ulei sau cutia de viteze. Pentru a o proteja de astfel de accidente este nevoie ca masina sa fie dotata cu un scut de motor Dacia Duster.

Acesta are ca rol sa protejeze angrenajele importante care se afla in zona inferioara a motorului care pot fi avariate destul de usor in urma unor lovituri destul de puternice. Drumurile proaste, cu gropi sau denivelari, sunt principala cauza pentru astfel de accidente.

Majoritatea masinilor Dacia Duster vin din fabrica dotate cu un scut motor de Dacia Duster, dar acesta este in cele mai multe cazuri confectionat din plastic.

In cazul in care nu circulati foarte des cu masina pe drumuri forestiere sau care prezinta denivelari mari, scutul de motor Dacia Duster isi faci treaba foarte bine, dar lucrurile se schimba daca traseele pe care le parcurgeti nu sunt tocmai ca in palma. In urma unui contact mai dur, scutul confectionat din plastic se poate sparge foarte usor si rolul sau de protectie nu mai este la fel de bun.

Pentru astfel de cazuri exista varianta sa va dotati masina cu un scut metalic confectionat din otel de 2-3 mm grosime. Acesta reactioneaza mult mai bine in cazul unor contacte mai dure si poate proteja partea inferioara a masinii mult mai bine decat cel din plastic. Bineinteles, acesta este si mai scump, dar in cazul in care stiti ca masina dumneavoastra este predispusa unor astfel de accidente investitia merita.

De mentionat ca si scutul de protectie pentru motorul de Logan este foarte asemenator cu acesta si este realtiv la fel de usor de montat sau demontat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#scut motor metalic auto, #scut motot Duster Logan , #informatii auto