Service-urile auto, luate la puricat - mii de controale si amenzi usturatoare (Video)

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 16:37
4149 citiri
Service-urile auto, luate la puricat - mii de controale si amenzi usturatoare (Video)
Foto: RAR

Registrul Auto Roman a intetit controalele la service-urile auto, in perioada 1 ianuarie - 15 septembrie 2014, desfasurandu-se 3.596 de actiuni de control la agentii economici de pe piata auto nationala.

Scopul acestor controale este de a supraveghea eficient piata auto si de a garanta un nivel ridicat in siguranta circulatiei, potrivit unui comunicat RAR, remis Ziare.com.

In urma acestor controale, s-au dispus sanctiuni contraventionale totale in valoare de 1.430.500 de lei si s-au aplicat 946 de sanctiuni complementare.

Neregulile descoperite au vizat introducerea pe piata a produselor noi, neomologate, care privesc siguranta circulatiei si protectia mediului, lipsa inscriptionarii sau etichetarii produselor, precum si lipsa autoritatiei tehnice eliberate de R.A.R.

De asemenea, legea a fost incalcata si din cauza lipsei inregistrarilor si nementinerea dovezilor care sa demonstreze conformitatea activitatilor executate cu conditiile tehnice si de calitate impuse, astfel incat vehiculele sa corespunda conditiilor si reglementarilor legale privind admiterea si mentinerea in circulatie, dar si nementinerea conditiilor initiale de autorizare.

Actiunile de control au avut loc la operatorii economici care comercializeaza compentente auto, la cei care monteaza sau repara instalatii GPL, la operatorii economici care efectueaza lucrari de reparatii la sistemul de franare al vehiculului, precum si la cei care desfasoara activitati de reparatii, intretinere si dezmembrari auto.

Registrul Auto Roman realizeaza, prin Departamentul Supraveghere de Piata (DSP), o intensa activitate de disciplinare a pietei de profil, desfasurand actiuni de control care urmaresc conformitatea activitatilor de reparatii efectuate, cu respectarea conditiilor tehnice si de calitate impuse de constructorul de automobile.

De asemenea, RAR se ocupa si de supravegherea pietei serviciilor auto privind certificarea si/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb si materialelor utilizate la vehicule rutiere, avand ca rezultat cresterea sigurantei circulatiei rutiere si protectia mediului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#controale service auto RAR, #sanctiuni RAR service auto, #actiuni control Registrul Auto Roman , #informatii auto