Ce trebuie sa faca romanii care aduc masini din Germania

Miercuri, 08 Iulie 2015, ora 18:49
9255 citiri
Ce trebuie sa faca romanii care aduc masini din Germania
Foto: Hepta.ro

Persoanele care achizitioneaza autoturisme din Germania, destinate circulatiei pe drumurile publice din Romania, trebuie sa solicite autoritatilor germane placute cu numere de inmatriculare de export, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

"Pentru evitarea unor situatii neplacute in cazul achizitionarii de autovehicule din Republica Federala Germania, destinate a circula pe drumurile publice din Romania, trebuie solicitate autoritatilor competente germane placute cu numere de inmatriculare de export (placute cu numere de inmatriculare cu caractere de culoare neagra, in care perioada de validitate este inscrisa in partea din dreapta, pe fond rosu) ", se arata in comunicat.

Autoritatile germane au informat partea romana ca, incepand cu data de 1 aprilie 2015, au decis completarea legislatiei proprii, prin introducerea unei noi prevederi referitoare la noile conditii de atribuire a numerelor de inmatriculare pe termen scurt si noul tip de certificat de inmatriculare eliberat pentru acestea.

Potrivit reglementarilor, nu s-a modificat regimul juridic al acestui tip de inmatriculare, mentinand valabilitatea numai pe teritoriul statului german, ramanand in vigoare prevederile care reglementeaza modalitatea in care un vehicul poate fi condus definitiv in alta tara, respectiv prin atribuirea unui numar de inmatriculare de export si eliberarea unui certificat de admitere in circulatie internationala.

"Conducerea unui vehicul care nu are drept de circulatie pe teritoriul statului roman constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor art. 334 alin. (4) din Codul penal - punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat", precizeaza IGPR.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#inmatriculare masini Germania, #placute inmatriculare masini Germania , #inmatriculare auto