Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Numarul de masini inmatriculate in Romania a scazut cu 6,5% in 2010

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 14:03
1513 citiri
Numarul de masini inmatriculate in Romania a scazut cu 6,5% in 2010
Foto: Arhiva

Numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut in 2010 cu 6,5% fata de anul 2009, in timp ce numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor s-a redus cu 13,3%.

Totusi, in ultimul trimestru din 2010, inmatricularile de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat o crestere cu 59,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

In al patrulea trimestru s-au inregistrat atat scaderi ale numarului de inmatriculari noi pentru una din categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor cat si cresteri ale numarului de inmatriculari noi pentru alte categorii, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. La categoriile autoturisme si autobuze si microbuze, s-au inregistrat cresteri cu 60,3% respectiv 51,4% fata de trimestrul 4 din 2009, iar la mopede si motociclete s-au inregistrat scaderi cu 21,0%.

In ceea ce priveste numarul de inmatriculari noi al vehiculelor rutiere pentru transportul marfurilor la categoriile autocamioane si remorci si semiremorci s-au inregistrat cresteri cu 3,3% respectiv 14,7%, iar la categoria autotractoare s-au inregistrat scaderi cu 50,0% comparativ cu al patrulea trimestrul din 2009, potrivit INS.

Fata de trimestrul al treilea din 2010, numarul inmatricularilor noi la vehiculele rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 56,4%, iar vehiculele rutiere pentru transportul marfurilor au crescut cu 33,9%.

A.T.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#inmatriculari auto 2010, #inmatriculari camioane, #numar masini inmatriculate , #inmatriculare auto