Romania, cea mai rapida crestere din UE la inmatricularile auto

Joi, 15 Martie 2012, ora 19:14
1453 citiri
Romania, cea mai rapida crestere din UE la inmatricularile auto
Foto: Arhiva

Romania a avut cea mai mare crestere la inmatricularea autoturismelor noi, in timp ce piata europeana s-a contractat, in primele doua luni ale anului.

In ianuarie si februarie, piata auto autohtona a crescut cu 54% fata de perioada similara din 2011, la peste 9.000 de unitati, cel mai impotrant avans din UE ca procent, in timp ce piata europeana, per total, a scazut cu 8,3%, la 1,8 milioane de unitati, conform detelor furnizate de Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Printre statele care au inregistrat scaderi importante se afla Portugalia (minus 47,9%), Franta (minus 20,5%) si Italia (minus 17,8%), in timp ce Spania si Germania a inregistrat un declin de doar 0,1% si, respectiv, 0,2%. Cele mai mari cresteri ale inmatricularile de autoturisme noi s-au inregistrat in Romania (54%), Ungaria (31,8%) si Estonia (21,2%).

In februarie, Romania a inregistrat al doilea cel mai semnificativ avans al inmatricularilor de autoturisme noi din Uniunea Europeana, cu o crestere de 27,4%, la 4.126 unitati, comparativ cu 3.238 unitati in perioada similara din 2011. Pe primul loc se afla Estonia, cu un avans de 29,7%.

La nivelul UE, in februarie comparativ cu perioada similara din 2011, inmatricularile de autoturisme noi au inregistrat un declin de 9,7%, la 888.878 unitati.

Printre statele care au inregistrat scaderi importante se afla Portugalia (minus 48,4), Franta (minus 20,2%) si Italia (minus 18,9%), in timp ce piata auto din Germania a ramas stabila. Cele mai mari piete auto din Europa sunt Germania, Franta si Italia.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Romania inmatriculari auto, #inmatriculari auto UE , #inmatriculare auto