Taxa de prima inmatriculare, modificata dupa model european

Luni, 18 Iunie 2012, ora 20:51
7465 citiri
Taxa de prima inmatriculare, modificata dupa model european
Foto: Arhiva

Nivelul taxei de prima inmatriculare va fi reglementat, in acord cu normele si reglementarile europene, iar in luna iulie a acestui an vom avea o decizie finala in acest sens, a declarat, luni, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa.

"Taxa de prima inmatriculare este in analiza ministerului. Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a gasi cele mai bune solutii astfel incat sa venim cu o decizie clara in fata cetatenilor privind taxa auto. In momentul in care vom finaliza pozitia, o vom prezenta Guvernului si o vom comunica public", a spus ministrul Mediului.

Aceasta a precizat ca se va merge pe o varianta in acord cu normele si reglementarile europene, insa va fi adaptata particularitatilor Romaniei.

"Vom avea o decizie finala in cursul lunii iulie. Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una in acord cu normele si reglementarile europene si o vom adapta in functie de particularitatile Romaniei (...). Acest nivel al taxei de prima inmatriculare a fost ratiunea pentru care o parte dintre romani s-au indreptat catre Bulgaria, nivel pe care noi vrem sa-l reglementam si care face obiectul acestor grupuri de lucru", a adaugat Rovana Plumb.

Din cele trei grupuri de lucru care lucreaza la taxa de prima inmatriculare fac parte, pe langa reprezentantii MMP si cei ai Ministerelor Economiei, Finantelor Publice, Registrului Auto Roman si ai Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

"Mesajul pe care l-am dat colegilor din grupurile de lucru este de a tine cont de faptul ca in Romania sunt 6 milioane de oameni care traiesc la limita saraciei si de aceea trebuie sa venim in sprijinul populatiei, pentru ca in zilele noastre masina nu este un lux. Este necesar sa avem un trai decent, iar unul dintre repere poate fi considerat si mijlocul de transport. Desigur, vom veni cu concluziile finale cand vom finaliza", a mai aratat Rovana Plumb.

Seful MMP a precizat ca taxa auto are un aport de 70% din bugetul Administratiei Fondului de Mediu, iar din acest buget se fac investitii pe diverse proiecte care pot fi considerate garantii pentru mediu.

"Pe de o parte aceste investitii pot sa conduca la crearea locurilor de munca, iar pe de alte parte vrem sa deblocam registrul plafonului national privind certificatele gazelor cu efect de sera, care in urma continuarii pocesului de tranzactionare pot aduce bani in cadrul bugetului Fondului pentru Mediu", a mentionat ministrul Mediului.

Taxa auto intrata in vigoare in luna ianuarie 2012, ce prevede reducerea acesteia cu pana la 25%, a fost mult mai atractiva pentru romani comparativ cu taxa auto din 2011, fapt reflectat in cresterea importurilor de masini second hand.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#taxa prima inmatriculare modificata, #inmatriculare masini , #inmatriculare auto