Jaguar a lansat prima sa masina 100% electrica: Cum arata I-Pace (Video)

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 16:21
7028 citiri
Jaguar a lansat prima sa masina 100% electrica: Cum arata I-Pace (Video)
Foto: Pixabay

Jaguar a prezentat, luni, primul sau vehicul electric 100%: e vorba de conceptul numit I-Pace, care va intra in vanzare in 2018.

SUV-ul cu patru usi si cinci locuri este alimentat de o baterie cu litiu de 90 de kWh si are o autonomie de 220 de mile (352 kilometri), relateaza Bloomberg.

Masina are un motor de 400 de cai putere si este primul vehicul integral electric al Jaguar.

Compania spera sa intre in forta pe acest segment al pietei auto, care anul trecut a numarat o jumatate de milion de automobile vandute la nivel mondial.

Design-ul interior si exterior

Detaliile tehnice oferite de producatorul auto au fost putine, dar interiorul include scaune usoare si ofera o pozitie sportiva pentru soferi. Bordul are ecrane tactile si o estetica relativ minimalista, iar vizibilitatea laterala si superioara este larga.

Datorita absentei unui motor cu combustie si a tunelului pentru transmisie care sa traverseze central vehiculul, silueta masinii este mai subtire si mai joasa fata de SUV-urile traditionale. Spatiul interior este mai larg, iar vizibilitatea soferului in spatele volanului este imbunatatita.

I-Pace va putea fi incarcat in proportie de 80% in 90 de minute, la un incarcator de locuinta.

Jaguar nu a dezvaluit care va fi pretul noului SUV, dar cumparatorii se pot astepta la un pret comparabil cu cel de 88.800 dolari al Tesla Model X, 78.700 al Porsche Cayenne Hybrid si 62.100 al BMW X5 xDrive40e.

Nu e prima incursiune a producatorului de automobile sport in gama masinilor mai prietenoase cu mediul. In 2010, Jaguar a prezentat la salonul auto de la Paris conceptul de vehicul hibrid Project C-X75, care poate atinge o viteza de 60 de mile/h (96 km/h) in 3 secunde si 100 de mile/h (160 km/h) in mai putin de 6 secunde. Viteza maxima depaseste 200 de mile/h (320 km/h).

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Jaguar masina electrica, #Jaguar I Pace , #masini electrice