Primul centru de incarcare rapida a masinilor electrice din Europa de Est a fost inaugurat la Bucuresti

Duminica, 28 Octombrie 2018, ora 17:19
8361 citiri
Primul centru de incarcare rapida a masinilor electrice din Europa de Est a fost inaugurat la Bucuresti
Foto: Facebook / Kaufland Romania

Retailerul Kaufland Romania si producatorul de energie regenerabila Renovatio Group deschid inca sase statii de incarcare a masinilor electrice pana la finele acestui an, ajungand la aproape 30 de locatii, potrivit datelor furnizate de companii.

Cele doua companii, care au inceput un parteneriat acum doi ani, au inaugurat joi, 25 octombrie, primul hub de incarcare rapida pentru automobilele electrice din Romania si Europa de Est, amplasat in parcarea magazinului Kaufland din zona Barbu Vacarescu, din Nordul Bucurestiului.

In acest hub, pot fi incarcate simultan sase vehicule electrice, dintre care trei pot fi incarcate in regim rapid, la o putere de maximum 50 kW (80% din capacitatea bateriei), in mai putin de o ora, iar trei puncte sunt de incarcare semi-rapida, cu o putere de 22 kW.

Statiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice si hibride plug-in, au un regim de functionare non-stop, iar costurile incarcarilor sunt suportate de catre Kaufland Romania.

In plus, in paralel, pana la finalul anului, Kaufland Romania si Renovatio vor sa deschida cel putin cinci noi puncte de incarcare a automobilelor electrice, puncte amplasate in parcarile magazinelor Kaufland din tara, parte dintr-un proiect inceput acum doi ani.

In anul 2016, cele doua companii au initiat o retea publica de statii de incarcare rapida a masinilor electrice din Romania, care, anul acesta, a ajuns la 23 de locatii in parcarile magazinelor Kaufland.

Aceasta retea acopera, in prezent, doua rute: Constanta - Bucuresti - Sibiu - Timisoara - Arad; Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Targu Mures - Cluj Napoca - Oradea. Companiile intentioneaza sa extinda reteaua catre Moldova si Sudul tarii, in urmatorii ani.

"Infrastructura de statii de incarcare din zonele de tranzit este la fel de importanta precum cea din zonele urbane pentru stimularea adoptiei in masa a vehiculelor electrice. Prin proiectul FastSEE, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul CEF Transport, Renovatio va acoperi cu statii de incarcare rapida si ultra-rapida, doua dintre coridoarele principale ale retelei de transport pan-europene TEN-T ce tranziteaza tara noastra pana la sfarsitul anului 2020.

Multe dintre locatii sunt alese in baza parteneriatului cu Kaufland Romania. Cele 53 de statii de incarcare rapida vor fi amplasate la o distanta maxima de 80 de kilometri una de cealalta, iar cele trei statii de incarcare ultra-rapida vor fi instalate in Timisoara, Sibiu si Bucuresti", a precizat Alexandru Teodorescu, Managing Partner al Renovatio Group.

Renovatio dezvolta parcuri eoliene si fotovoltaice. Prin Renovatio e-charge, retea bazata pe solutii de incarcare rapida pentru vehicule electrice din Romania, grupul intentioneaza sa ajunga la cel putin 50 de puncte de incarcare Fast Charge, amplasate in marile orase si de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traverseaza tara noastra.

Reteaua Renovatio e-charge numara, in prezent, 92 de puncte de incarcare in 38 de locatii din care 62 de puncte de incarcare sunt instalate in 23 de locatii Kaufland.

Lantul Kaufland numara peste 1.300 de magazine in sapte tari, dintre care 120 de magazine se afla in Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#incarcare masina electrica, #retea statii electrice auto , #masini electrice