Prize pentru masinile electrice si hibrid, pe stalpii de iluminat din Brasov

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 19:16
6228 citiri
Prize pentru masinile electrice si hibrid, pe stalpii de iluminat din Brasov
Foto: mnn.com

Posesorii de masini electrice si hibrid au la dispozitie prize gratuite de incarcare a masinilor, montate pe stalpii de iluminat din centrul municipiului Brasov, a precizat purtatorul de cuvant al primariei Brasov, Sorin Toarcea.

Prima priza de acest fel a fost pusa in functiune saptamana trecuta, in parcarea de langa Parcul Central, in fata hotelului Capitol. In urmatoarea perioada alte doua prize pentru incarcarea masinilor electrice si hibrid vor fi montate pe alti doi stalpi de iluminat de pe Bulevardul Eroilor, dar si in parcarea supraetajata aflata in constructie langa Spitalul Militar.

"Este un proiect pilot pentru montarea de prize de incarcare a vehiculelor electrice si hibrid in parcarile publice din municipiu, utilizand infrastructura de iluminat public. Facilitatea este oferita in cadrul proiectului de telegestiune a iluminatului public, aflat in implementare.

"Benzinarie" pentru masini electrice, in Poiana Brasov

Obiectivul la care s-a angajat municipiul Brasov prin Conventia Primarilor este de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 32% pana in anul 2020, iar acest proiect este inca o modalitate prin care vom atinge acest obiectiv", a afirmat Sorin Toarcea.

Si in Poiana Brasov, in zona hotelului Alpin, va exista un astfel de sistem de incarcare a masinilor electrice si hibrid, toate punctele de incarcare fiind semnalizate corespunzator.

Utilizarea prizelor in primele sase luni va fi gratuita, in baza unui SMS trimis la numarul de telefon 0732.66.00.70, care va activa fluxul de curent pentru o durata de trei ore, urmand a se folosi apoi diverse metode de plata prepay, postpay sau alte variante. Daca timpul de incarcare este insuficient, utilizatorul va trebui sa trimita din nou un SMS de activare.

Administrarea functiilor de incarcare poate fi realizata de un modul specific din cadrul platformei software care gestioneaza functionarea sistemului de iluminat public. In acest fel, dotarea cu prize de incarcare auto se poate realiza direct pe stalpii de iluminat public, pe toata suprafata orasului, eliminand necesitatea lucrarilor civile de instalare a echipamentelor.

In cadrul aceluiasi proiect, in prima parte a anului 2015, folosind ca infrastructura electrica tot reteaua de iluminat public, vor fi instalate 42 de camere video de supraveghere si 42 de butoane de panica, conectate la sistemul integrat al primariei.

In viitor, municipalitatea are in vedere utilizarea structurii de iluminat public modernizate prin proiectul de telegestiune, si pentru implementarea altor aplicatii de interes cum ar fi sisteme de senzori de mediu si poluare, hotspoturi WI-FI, dispozitive de gestiune a parcarilor etc.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Brasov prize masini electrice, #Brasov prize incarcare masini, #Brasov prize masini stalpi , #masini electrice