Taxiuri electrice in Bucuresti? Ce planuri are Oprescu

Luni, 19 August 2013, ora 22:40
2778 citiri
Taxiuri electrice in Bucuresti? Ce planuri are Oprescu

Sorin Oprescu vrea sa aduca in Capitala taxiurile electrice, masura care spera ca va contribui la reducerea poluarii.

In plus, ii va face pe bucuresteni sa fie mai interesati de aceste automobile.

Taxiurile electrice vor inlocui taxiurile si vor transporta clientii de la marile hoteluri ale Capitalei catre aeroport sau gara, informeaza Romania TV.

Sorin Oprescu a apelat la specialistii de la universitatea Politehnica din Bucuresti pentru a realiza infrastructura necesara.

In parcarea fiecarui hotel trebuie montata o priza speciala, la care taxiurile electrice se pot alimenta. Aceste automobile ar putea fi ghidate prin GPS sau insertii metalice ingropate in asfalt, care ar calcula si pretul cursei.

Ideea nu ar imbunatati prea mult aerul respirat de localnici, potrivit vicepresedintelui Asociatiei EcoCivica, Dan Trifu.

"Cat timp eu am autorizatii pentru mii de taxiuri, a introduce 100 de taxiuri electrice, este exact o picatura intr-un ocean", a spus Dan Trifu.

Pretul unui autoturism electric porneste de la 15.000 de euro, iar dispozitivul cu ajutorul caruia sunt incarcate bateriile poate ajunge chiar si la 8.000 de euro.

Pentru o flota de 100 de taxiuri electrice, Primaria Capitalei ar trebui sa plateasca 1,5 milioane euro, sustine sursa citata.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei remis Ziare.com, precizeaza ca in toate marile capitale se pune problema realizarii unei flote de masini ecologice, dar acestea sunt detinute de catre operatori, in baza investitiilor proprii.

"Primaria Municipiului Bucuresti doreste si sustine promovarea unui astfel de

transport cu consecinte benefice pentru calitatea mediului din Municipiul Bucuresti. Astfel, Municipalitatea a demarat un proiect pilot privind realizarea primei statii

de alimentare a vehiculelor electrice destinate transportului public sau privat.

Aceasta statie va fi realizata in cadrul unui parteneriat prin care investitorul va

suporta costurile de realizare a acesteia, iar Municipalitatea va pune la

dispozitie, intr-o parcare publica, amplasamentul pentru realizarea acesteia", se afirma in comunicatul Primariei Capitalei.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#Oprescu taxiuri electrice Bucuresti, #Sorin Oprescu masini electrice , #masini electrice