Ziare.com

Anvelopele "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarna

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 12:42

   

Anvelopele "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarna
Anvelopele marcate numai cu inscriptia "all seasons" nu sunt acceptate ca anvelope de iarna, in aceasta categorie intrand doar cele inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S".

Potrivit Politiei Romane, prin Ordonanta Guvernului nr.5, in luna ianuarie a anului in curs au fost modificate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, introducandu-se obligativitatea dotarii cu anvelope de iarna, care sunt definite in conformitate cu Directivele si Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite.

In acest context, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S", fara a include in aceasta categorie anvelopele marcate numai cu inscriptia "all seasons".

Prevederile legale in vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, nefacand referire la o anumita perioada a anului.

Astfel, este sanctionata conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna, iar in cazul autovehiculului de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fara ca acestea sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau fara a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Amenda pentru fapta mentionata este prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni (de la 9 la 20 puncte-amenda, respectiv intre 603 si 1.340 lei), iar sanctiunea contraventionala este insotita si de masura retinerii certificatului de inmatriculare, informeaza Politia Romana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5722 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci daca ninge in lunile august sau mai la Predeal

si vreau sa merg in weekend acolo, trebuie sa-mi schimb cauciucurile inainte de plecare. O ordonanta incompleta, conceputa de oameni fara imaginatie.

 

Titlu dezinformant

Majoritatea anvelopelor "all seasons" au inscriptionate "M+S", "M.S.", "MS" sau "M&S" pe ele.se continua propaganda si lobby-ul facut in favoarea unui numar mic de importatori pe toate caile de presa.

 

De la papagalii astia ne asteptam la orice!

Iarna nu face parte din cele patru sezoane, pentru ca nu-i ca vara!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor