Autoritatile din California vor sa interzica masinile pe motorina si benzina

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 22:14
5424 citiri
Autoritatile din California vor sa interzica masinile pe motorina si benzina
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile din statul american California analizeaza posibilitatea interzicerii, in viitor, a vehiculelor cu ardere interna, atat cele cu motoare diesel, cat si pe benzina, in scopul reducerii poluarii, informeaza presa americana.

Un membru al Parlamentului statului California, Phil Ting, lucreaza la un proiect de lege care prevede interzicerea comercializarii masinilor noi care au motoare cu ardere interna dupa anul 2040.

Politicianul democrat din San Francisco argumenteaza ca este absolut necesar ca soferii din California sa achizitioneze vehicule electrice, pentru reducerea poluarii.

"Piata merge in aceasta directie. Intreaga lume merge in aceasta directie. La un moment dat, trebuie sa fie stabilit un obiectiv si un termen", a explicat Phil Ting, citat de site-ul Sacbee.coms.

Autoritatile din California au anuntat deja un plan care prevede introducerea a 1,5 milioane de vehicule cu motoare hibride sau electrice pana in anul 2025. Parlamentarul Phil Ting este unul dintre politicienii din California care cer masuri de stimulare a cumpararii vehiculelor electrice.

"California este obisnuita sa fie pe primul loc. Trebuie sa mentinem aceasta tendinta", a subliniat Phil Ting.

Franta si Marea Britanie au semnalat intentiile de a interzice vanzarile de masini noi cu motoare diesel sau pe benzina dupa anul 2040. India vrea atingerea acestui obiectiv in 2030. Planuri similare au fost elaborate in China.

Mary Nichols, presedintele Consiliului californian pentru Calitatea Aerului, a declarat ca guvernatorul Californiei, Jerry Brown, i-a cerut un plan pentru interzicerea vehiculelor cu motoare avand combustie interna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#masini benzina motorina California , #masini