Bentley recheama 820 de masini din cauza unui ornament

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 15:16
1410 citiri
Bentley recheama 820 de masini din cauza unui ornament
Foto: AP

Constructorul auto de lux Bentley recheama 820 de masini vandute in toata lumea pentru ca celebrul ornament de pe capota nu se retrage corespunzator si ar putea sa raneasca oamenii intr-un accident.

Reprezentantii Bentley au precizat ca e vorba de 600 de masini vandute in SUA si 200 din Europa care au ornamentul pe capota. Este vorba de modelele Arnage, Brooklands si Azure fabricate intre octombrie 2006 si martie 2009, potrivit Associated Press.

Desi nu au fost inregistrate incidente din cauza ornamentului, compania a luat decizia de rechemare a masinilor dupa ce un dealer Bentley a observat ca mecanismul de retragere a oramentului se uzeaza si nu mai functioneaza corespunzator.

Autoritatile americane din domeniul sigurantei rutiere au precizat ca, in cazul unui accident in care este lovita o persoana, ornamentul mareste riscul de ranire.

Un purtatorul de cuvant al constructorului auto a explicat ca rnamentul trebuie sa se retraga cat mai repede daca este lovit, iar acest lucru nu se intampla acum. El a adaugat ca doar mecanismul se uzeaza, ornamentul in sine fiind din otel inoxidabil.

Bentley, detinuta de grupul german Volkswagen AG, a anuntat ca inlocuirea mecanimsului de retragere dureaza doar o ora si este gratuita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Bentley ornament, #Bentley recheama masini, #Bentley mecanism ornament , #masini