Cat te costa sa iti inmatriculezi masina in Bulgaria

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 15:02
5434 citiri
Cat te costa sa iti inmatriculezi masina in Bulgaria

Tot mai multi romani intentioneaza sa isi inmatriculeze masinile in Bulgaria, din cauza costurilor extrem de mari din tara noastra.

Acesta situatie a dus la aparitia multor firme care faciliteaza inmatricularile de masini in tara vecina, iar costurile pentru serviciile complete de inmatriculare variaza intre 350 si 650 de euro.

Costurile pentru inmatricularea unei masini in Bulgaria sunt de 3-4 ori mai mici decat in Romania si pot ajunge in unele cazuri sa fie si de pana la 10 ori mai mici, scrie Incont.ro.

De exemplu, RCA este de cele mai multe ori la jumatate de pret fata de cea din Romania, iar toate politele de asigurare includ Carte Verde, valabila in toate statele intracomunitare. Si impozitul anual este mult mai redus in comparatie cu cel romanesc.

In ceea ce priveste costurile inmatricularii autoturismelor in Bulgaria, acestea sunt impartite in doua categorii. La vehicule cu o putere declarata de pana la 120 kW sau cu o capacitate cilindrica de pana in 2.500 cmc inclusiv, costurile variaza in jurul sumei de 500 de euro.

In cea de a doua categorie intra vehiculele care au o putere declarata de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.500 cmc si au un pret de inmatriculare intre 600 si 700 de euro.

Aceste costuri includ pretul pentru documentele de proprietate (contract de vanzare cuparare, factura, bon fiscal) pe numele clientului, taxele ITP precum si efectuarea ITP-ului, taxele aferente noilor numere de inmatriculare, asigurarea obligatorie (RCA) precum si Carte Verde, impozitul aferent autovehiculului pe un an si vigneta pentru Bulgaria valabila pe un an si ecotaxa.

La sumele precizate se adauga si costurile anuale, undeva in jurul sumei de 250 euro, unde sunt incluse toate taxele aferente ITP-ului ce se efectueaza anual, asigurarea RCA, Carte Verde, impozit anual aferent anului in curs si rovigneta pentru Bulgaria valabila un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#inmatriculare masini, #masini Bulgaria, #masini cost inmatriculare , #masini