Cati bani cheltuie romanii ca sa isi pregateasca masina pentru iarna

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 22:40
2370 citiri
Cati bani cheltuie romanii ca sa isi pregateasca masina pentru iarna
Foto: Arhiva Ziare.com

Soferii din Romania aloca un buget de circa 1.000 de lei in vederea pregatirii autovehiculului pentru iarna, in conditiile in care, spre deosebire de cei din statele vest europene, acestia forteaza utilizarea anvelopelor peste limita maxima de folosire, potrivit datelor publicate miercuri de retailerul specializat in piese auto AutoEco.ro.

Odata cu intrarea in sezonul rece, soferii trebuie sa aiba in vedere echiparea autovehiculelor cu anvelopele adecvate, pentru a se supune Codului Rutier in vigoare si a circula in conditii de siguranta.

"Anvelopele de iarna sau All Season sunt obligatorii indiferent de data calendaristica, daca masina ruleaza pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Momentul ideal pentru montarea pneurilor de iarna este, insa, inaintea scaderii temperaturii sub pragul de 7 grade C", potrivit specialistilor in piese auto.

Specialistii recomanda ca intervalul de inlocuire a anvelopelor utilizate pe timpul iernii pentru masinile personale sa nu depaseasca sase ani, dupa aceasta perioada crescand riscul de explozie a cauciucului si scazand rezistenta la franare.

"In Romania, spre deosebire de statele vest europene, soferii forteaza utilizarea anvelopelor chiar si peste limita maxima de folosire. Cu toate acestea, in ultimii ani, constientizarea riscurilor la care se expun soferii, alaturi de cresterea valorii amenzilor pentru nerespectarea legislatiei in vigoare, a dus la cresteri ale vanzarilor de anvelope", se arata in comunicat.

In vederea pregatirii autovehiculului la inceputul sezonului rece, pe langa schimbarea obligatorie a anvelopelor, specialistii recomanda verificarea bateriei si a sistemului de incarcare al bateriei.

In plus, soferii trebuie sa verifice concentratia antigelului, care trebuie sa reziste la temperaturi de -30 grade C, sa se asigure ca termostatul functioneaza in parametri optimi, sa verifice nivelul de ulei de motor si sa rezolve orice problema a ambreiajului, care va fi suprasolicitat pe timp de iarna, potrivit specialistilor.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#bani masina iarna , #masini