Ce componente poti achizitiona de la centrele care se ocupa cu dezmembrarea camioanelor

Miercuri, 12 August 2015, ora 08:00
1527 citiri
Ce componente poti achizitiona de la centrele care se ocupa cu dezmembrarea camioanelor
Foto: jaymantri.com

Centrele de dezmembrari pentru camioane sunt la fel de des intalnite si functioneaza dupa aceleasi principii dupa care functioneaza si cele destinate autovehiculelor de dimensiuni mai reduse, respectiv de uz personal.

Astfel, camioanele care sufera accidente si nu mai pot fi reparate sau ai caror proprietari decid sa le comercializeze "piesa cu piesa" in detrimentul vanzarii integrale ajung in astfel de centre, unde sunt dezmembrate si analizate in detaliu, pentru a stabili gradul de uzura sau calitatea fiecarei piese in parte.

Traseul acestor piese isi urmeaza cursul firesc fie catre magazinele de piese auto second hand, fie catre site-urile de ecommerce cu acest profil, pentru a-si gasi cumparatorii.

Un numar foarte mare de componente pentru camioane se afla de cele mai multe ori in stare foarte buna, asa ca magazinele ce comercializeaza piese obtinute din dezmembrarea camioanelor sunt mereu o afacere buna atat pentru dezvoltatori, cat si pentru potentialii cumparatori, respectiv pentru beneficiarii finali ai procesului de dezmembrare.

Iata care sunt cele mai cautate astfel de piese si de ce este atat de avantajos sa optezi pentru inlocuirea componentelor nefunctionale sau foarte uzate cu unele folosite, dar aflate intr-o stare foarte buna:

Piesele de caroserie

Piesele de caroserie sunt foarte costisitoare atunci cand vine vorba despre camioane, indiferent de brandul acestora. Desigur, cele pentru camioane Mercedes sau Volvo sunt mai scumpe decat cele pentru camioanele Man, insa ca raport cu propria firma producatoare, componentele de caroserie obtinute din dezmembrari sunt de cele mai multe ori la preturi injumatatite fata de cele practicate de reprezentantele si service-urile oficiale ale companiilor, chiar si atunci cand starea lor este una perfecta.

Asadar, piese obtinute din dezmembrarea camioanelor precum sunt aripile de caroserie, mastile de radiator sau cele pentru protectie pot fi gasite in stare foarte buna in centrele de dezmembrari si achizitionate la preturi foarte avantajoase.

In plus, numeroase centre care le comercializeaza - mai ales punctele fizice de vanzare - au adesea si servicii de service, iar reducerile pentru cuplarea achizitiei cu montajul sunt si ele substantiale.

Motoarele

Viata unui motor de camion nu este infinita. Puterea acestuia nu-i garanteaza vesnicia, iar suprasolicitarea - indiferent daca vorbim despre kilometri parcursi sau greutati tractate - poate duce la defectarea definitiva a acestuia.

Un alt motiv pentru care astfel de componente cedeaza ar putea fi si perioadele lungi de pauza in utilizare sau expunerea la temperaturi fie foarte ridicate, fie foarte scazute (mai ales in cazul modelelor mai vechi). Iar atunci cand vine momentul schimbarii unui motor de camion, posesorul acestuia se teme intotdeauna de cat ar putea valora investitia.

Din fericire, centrele de dezmembrari de camioane pun la dispozitia clientilor si astfel de piese vitale pentru functionarea masinii de tractiune. Acestea provin adesea de la camioanele accidentate ale caror daune nu au afectat si motorul, astfel ca el poate fi refolosit. Varsta unui astfel de motor poate fi destul de frageda, provenienta de la dezmembrari nu indica deloc faptul ca acesta ar putea fi uzat sau mai putin rezistent.

Cutiile de viteza, casetele de directie, injectoarele si alte componente

In principiu, in centrele de dezmembrari camioane poti gasi absolut orice fel de piesa ai nevoie si, de cele mai multe ori, vei primi si o garantie pentru respectiva piesa, calculata in urma unei analize atente asupra uzurii si starii de functionare.

Cutiile de viteza, casetele de directie, injectoarele, turbinele, alternatoarele, electromotoarele, chiuloasele si garniturile de chiuloase, pompele de injectie si injectoarele se pot gasi mai mereu in stocurile magazinelor second hand si ale centrelor de ecommerce din domeniul auto.

In principiu, toate punctele de vanzare care comercializeaza piese auto obtinute din dezmembrarea camioanelor iti vor pune la dispozitie o gama diversificata de componente, la preturi foarte avantajoase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#componente camioane dezmembrari, #piese second camioane, #dezmembrari camioane , #masini