Ce masini conduc politicienii romani?

Vineri, 13 August 2010, ora 22:14
4685 citiri
Ce masini conduc politicienii romani?

Politicienii romani au o pasiune aparte pentru automobile. Chiar daca au la dispozitie masini de serviciu, de la SPP, Guvern sau partid, alesii nostrii detin automobile si in propriile garaje.

Printre marcile preferate de politicienii romani se numara Dacia, Mercedes sau Range Rover, potrivit Adevarul

Presedintele Traian Basescu are in proprietate un singur automobil. Este vorba de un Dacia Duster 4 x 4, de culoare rosu purpuriu si este full-option.

Masina, in valoare de 17.000 de euro, a fost cumparata in acest an si platita de sotia presedintelui.

Foto: Evz.ro

Al doilea om in stat, presedintele Senatului, Mircea Geoana, are, potrivit declaratiei sale de avere, tot o singura masina, insa ceva mai veche - un Volkswagen fabricat in anul 2001.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prefera masinile de teren si este proprietara unui Hyundai Tucson, din 2007.

Cel mai modest este premierul Emil Boc. Acesta detine un autoturism mic, Peugeot 207, fabricatie 2007, cumparat in leasing contra sumei de 8.452 de euro.

Vicepremierul Marko Bela a ales un Volkswagen Golf, an de fabricatie 2005.

Si Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, prefera marcile germane, fiind proprietarul unui BMW, fabricat in anul 2001.

Foto: refineddetailing.com

Ministrul Apararii detine doua masini, un Volkswagen, fabricat in anul 2006 si un Mercedes din 2007.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, se poate lauda cu doua automobile Mercedes - unul din 1998, altul din 2005.

In schimb, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu si cel al Educatiei, Daniel Funeriu detin cate trei automobile. Seful de la Transporturi are o Toyota RAV 4 din 2001 si un Volkswagen Tiguan din 2008.

Daniel Funeriu, are un Audi A6 Break, fabricatie 2001, cumparat in 2006 , un Jaguar, fabricatie 1996, si inca un Jaguar, fabricatie 2004.

Foto: edmunds.com

Dintre politicienii romani cu cele mai scumpe masini se remarca mezina presedintelui, Elena Basescu. Ea detine un Range Rover Sport, negru, fabricatie 2007, al carui pret ar atinge circa 72.000 de euro.

Foto: automotovelor.blogspot.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, are doua masini, o Skoda MB 1000, fabricatie 1967 si un Mitsubishi Lancer, fabricatie 2008.

Liderul PNL, Crin Antonescu prefera marcile autohtone, el avand in propriul garaj o Dacie, fabricatie 2004.

Jurnalistii de la Adevarul sustin ca exista si politicieni care nu au in proprietate nici o masina. Pe aceasta lista se afla ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#masini politicienti marci, #BMW Jaguar Range Rover , #masini