Ziare.com

Ce se intampla cu soferii romani amendati in alte state ale UE

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 19:22

   

Ce se intampla cu soferii romani amendati in alte state ale UE
Soferii romani sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie intr-o tara a Uniunii Europene vor primi amenzile la adresa de domiciliu din Romania, potrivit unui act normativ adoptat recent prin vot final de parlamentari.

Soferii pot fi amendati pentru, excesul de viteza, nefolosirea centurii de siguranta, nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, conducerea sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor.

Daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu se comunica contravenientului in termen de 2 luni de la data aplicarii sanctiunii, atunci executarea sanctiunilor se prescrie.

Proiectul de lege privind unele masuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informatii referitoare la incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera, a fost adoptat de parlamentari prin vot final.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Proiectul a fost lansat spre consultare publica de catre Ministerul Afacerilor Interne.

Romania are obligatia de a transpune in legislatia nationala Directiva CBE (cross-border exchange), care care ca scop inlesnirea schimbului de informatii intre Romania si celelalte state care au pus in aplicare.

Dintre aceste state nu fac parte Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Irlanda si Regatul Danemarcei.

Schimbul de informatii intre statele membre se realizeaza prin intermediul punctelor nationale de contact, care sunt autorizate sa efectueze cautari automatizate referitoare la date privind vehiculele si date privind proprietarii sau detinatorii vehiculelor.

Pentru Romania, punctul national de contact este Directia regim permise de conducere si inmatriculare.

De asemenea, soferii straini care incalca legislatia rutiera in Romania vor primi amenda acasa, in plic.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor