Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

CE: Toate masinile vor apela singure 112 in caz de accident, pana in 2015

Vineri, 14 Iunie 2013, ora 17:51
1205 citiri
CE: Toate masinile vor apela singure 112 in caz de accident, pana in 2015
Foto: Ziare.com

Comisia Europeana a propus echiparea tuturor autoturismelor noi, din 2015, cu un sistem de apelare automata a numarului de urgenta 112, in caz de accident.

Motivul? Injumatatirea duratei in care echipele de interventie ajung la locul incidentului, potrivit TVR. Astfel, sistemul de apelare electronica numit eCall va suna la 112 si va oferi automat informatii despre locul in care s-a produs accidentul, dar si alte detalii.

Din octombrie 2015, toate autovehiculele de pasageri vor fi dotate cu acest sistem, conditia fiind ca statele membre sa fie de acord cu initiative CE. Tot pana la acea data, centrele de preluare a apelurilor de urgenta trebuie sa isi puna la punct sistemul de gestionare a informatiile venite prin eCall.

STS a prezentat eCall: In caz de accident, masina suna singura la 112

"Sistemul va apela automat numarul de urgenta, in caz de accident, chiar daca soferul si-a pierdut cunostinta. Iar centrele de urgenta vor putea interveni mai rapid", a declarat comisarul european pentru Transport, Siim Kallas.

Asadar, in momentul in care senzorii instalati in autoturism vor detecta un accident grav, sistemul de va declansa automat. Dupa ce va apela 112, va transmite toate detaliile incidentului, cum ar fi locul exact, oras si directia deplasarii.

De asemenea, sistemul poate fi declansat si manual, prin apasarea unui buton din interiorul masinii de catre un pasager sau un martor la accident. Apelarea automata la 112 ar putea salva mii de vieti in fiecare an, estimeaza Comisia Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#apel urgenta masini, #ecall apel urgenta, #sistem urgenta masini accident, #apel automat 112 masini , #masini