Ce trebuie sa stii daca vrei sa apelezi la tuning auto

Advertorial
Marti, 20 Septembrie 2016, ora 13:53
63408 citiri
Ce trebuie sa stii daca vrei sa apelezi la tuning auto

Indiferent daca esti pasionat de motoare si cai putere, sau daca alegi sa iti personalizezi autoturismul modificandu-l la nivel exterior, tuningul auto iti rezolva problema. Trebuie sa stii insa ca totul trebuie facut intr-o anumita limita, fara a exagera cu modificarile la nivel de aspect sau la partea de motor.

Atractia pentru personalizarea masinilor se face simtita tot mai pregnant si in Romania. Soselele sunt asaltate de autoturisme modificate, fie la partea exterioara, fie "sub capota".

Pasionatii de tuning si personalizare a vehiculelor nu se zgarcesc deloc cand vine vorba despre costul modificarilor facute.

Daca ai luat hotararea de a-ti personaliza masina, trebuie sa ai in vedere un lucru foarte important: valoarea acesteia se poate diminua.

Opinia este sustinuta de o idee simpla: daca ai modificat aspectul masinii si intentionezi sa o vinzi dupa o perioada, noului proprietar este posibil sa nu ii placa pragurile, eleronul sau celelalte elemente de caroserie pe care le-ai personalizat.

Ce modificari poti aduce masinii prin tuning

Termenul generic de tuning se refera la modificarile aduse unui autovehicul pentru a-i imbunatati performantele, aspectul sau gradul de confort prin inlocuirea pieselor standard cu care acesta este dotat.

Tuningul se imparte in principal in trei categorii: tuning exterior, tuning interior si tuning la motor. Pentru fiecare dintre aceste categorii vei avea nevoie de piese auto tuning, de regula denumite aftermarket. Acestea vor aduce modificarile necesare si vor transforma autoturismul dupa preferintele tale.

Ca simpla idee, poti obtine un bolid cu mult mai multi cai putere decat varianta de motorizare standard, poti transforma masina din "stoc" in "aftermarket" cu elemente de tuning exterior sau o poti accesoriza cu sisteme audio, DVD, display-uri, ceasuri de bord si alte elemente de interior. De ce nu, poti incerca si o combinatie a celor trei!

Piese tuning pentru imbunatatirea aspectului exterior al masinii

La acest segment vei incadra orice piesa pe care o achizitionezi de la producatori sau distribuitori de piese aftermarket. Lista este destul de indelungata. Poate fi vorba despre eleroane, praguri, triple sau faruri, pleoape pentru faruri, capote cu design deosebit de cel din fabrica, bull-bar-uri, prize de aer, colantari si multe, multe altele.

In cazul in care iti ridici intrebarea "De unde pot gasi cele mai bune piese pentru tuning exterior?", afla ca ai la fel de multe variante precum si modificarile ce le poti aduce masinii.

Exista numeroase magazine specializate pe piese tuning exterior, atat fizice cat si virtuale. Din comoditate, dar si pentru preturile mai atractive, marea majoritate aleg insa mediul online pentru astfel de achizitii.

O simpla cautare online dupa termenul piese auto Suceava - spre exemplu - va oferi o intreaga lista de distribuitori si furnizori de piese tuning, ce pot fi comandate simplu si usor, fara deplasari cheltuitoare de timp si bani la numeroase magazine fizice.

Pentru a-ti personaliza exteriorul masinii, nu mai esti restrictionat in momentul de fata de bariera distantei, intrucat poti gasi online magazine precum piesetuningauto.ro, unde vei putea gasi piese potrivite cu asteptarile personale.

Desi parerea generala despre tuningul exterior este ca modifica doar aspectul, prin modificarea elementelor exterioare se poate obtine si un autovehicul mai aerodinamic, ce duce la performante sporite si in ceea ce priveste deplasarile.

Piese tuning pentru interiorul masinii

In ceea ce priveste interiorul autoturismului, exista de asemenea loc de imbunatatire si personalizare oricand.

Daca esti pasionat de tuning, cu siguranta iti vei dori sa modifici elemente precum tapiteria, scaunele sau volanul, ori poate vei dori chiar sa inlocuiesti in totalitate sistemul audio standard. Astfel de modificari de interior au rolul de a conferi un aspect mai sportiv masinii, insa pot imbunatati de asemenea si confortul soferului si al pasagerilor.

Exista soferi si pasionati pentru care exteriorul nu conteaza atat de mult. Acestia pun accent pe ceea ce se afla sub capota, dar si pe elementele de siguranta si confort din interiorul habitaclului.

In mod similar, pentru piesele tuning auto ce tin de interior, poti sa comanzi kit-urile dorite de la aceleasi magazine online specializate, mentionate si anterior.

Tuning auto pentru motor

Si la aceasta categorie posibilitatile sunt multiple. Pasionatii de tuning aleg adesea sa imbunatateasca performantele automobilului prin tuningul la motor.

Pentru a indeplini acest obiectiv, optiunile sunt de asemenea foarte variate. Pornind de la baza, imbunatatirea performantelor poate fi obtinuta prin schimbarea filtrelor de aer si carburant, sau inlocuirea kit-urilor turbo cu unele noi.

Chip-tuningul, ECO tuning, intercoolerele, fisele de bujii sau modificarile la sistemul de evacuare pot de asemenea sa creasca performantele motorului, adaugandu-i un plus la partea de putere.

Atunci cand alegi piese tuning auto pentru motor, trebuie sa fii totusi atent, intrucat investitiile in astfel de piese pot sa genereze si alte costuri. Odata ce masina devine mai puternica, cu performante crescute, este posibil ca si alte piese sa necesite modificari, pentru ca intregul autoturism sa fie pe masura noilor dotari.

Daca te numeri printre cei ce vor sa modifice aspectul, performantele sau interiorul masinii, asigura-te ca achizitionezi piesele auto tuning doar de la dealeri si distribuitori autorizati.

De ce sa apelezi la profesionisti atunci cand achizitionezi piese tuning

Pentru a evita ca rezultatul tuningului sa fie unul dezastruos, trebuie sa apelezi la profesionisti. Cu siguranta ai intalnit in trafic asa-zise masini tunate, care nu fac altceva decat sa atraga atentia tuturor, insa intr-un mod neplacut.

Prin urmare, prioritatea - in momentul in care alegi sa modifici elemente de exterior, interior sau motor la masina proprietate personala - trebuie sa fie parerea unui specialist.

Unde poti gasi profesionisti in tuningul auto, alaturi de piese variate, potrivite pentru orice model sau marca de autoturism? Raspunsul sta in aceleasi magazine online de piese tuning auto.

Exemplul anterior este mai mult decat suficient. Bucovina Tuning SRL este societatea detinatoare a magazinului online piesetuningauto.ro.

Societatea comercializeaza piese auto tuning pentru exterior, de la kit-uri complete si pana la solutii personalizate in functie de preferintele clientilor. De asemenea, firma ofera doritorilor si posibilitatea de a modifica, prin chip tuning sau eco tuning, performantele motorului.

In cazul in care nu vei apela la profesionisti, si vei comanda piesele tuning pe cont propriu, rezultatele vor fi pe masura.

O firma specializata iti poate oferi consultanta cu privire la orice aspect, de la achizitia pieselor si pana la asistenta post-vanzare, de la sfaturi in ceea ce priveste modificarile pe care vrei sa le aduci masinii si pana la identificareacelor mai cerute si cautate piese de pe piata in materie de tuning.

Cat costa tuningul auto?

Imbunatatirea aspectului, designului, confortului si performantelor masinii prin tuning este direct proportionala cu suma pe care esti dispus sa o investesti.

Elementele singulare, simple, nu iti vor scoate din buget sume mai mari de cateva sute de lei. Daca iti doresti insa sa personalizezi in totalitate autoturismul proprietate personala, este foarte posibil sa scoti din buzunar sume ce ajung la ordinul miilor de euro.

In unele cazuri, pasionatii ajung sa investeasca in tuningul masinilor proprii sume ce depasesc chiar valoarea vehiculelor in cauza. Rezultatele sunt insa pe masura investitiei.

Prin urmare, atunci cand vrei sa obtii cele mai bune rezultate din tuning, trebuie sa ai in vedere trei elemente:

  • tipul de tuning pe care il doresti - interior, exterior sau motor (sau chiar o combinatie a celor trei)
  • colaborarea cu profesionistii - comandarea pieselor de tuning si instalarea lor pe masina de catre un mecanic poate avea rezultate nu tocmai pe masura asteptarilor
  • atentie la buget - fiecare modificare adusa atrage dupa sine si costuri, unele elemente de tuning necesita si instalarea altora; costurile sunt astfel direct proportionale cu numarul modificarilor aduse autoturismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#tuning auto, #preparare auto, #piese auto , #masini