Cele mai periculoase masini pentru siguranta ta

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 09:57
3724 citiri
Cele mai periculoase masini pentru siguranta ta
Foto: clublexus.com

Masinile devin tot mai dotate cu optiuni care sporesc siguranta soferului si pasagerilor din ele. Unele insa nu pot fi considerate sigure, conform rezultatelor din testele facute de experti.

Acestea au fost facute de un organism american in domeniu, Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), care are standarde dure in privinta sigurantei, scrie CBS News. Din acest motiv, masinile care obtin un scor bun sunt putine.

Din acest punct de vedere, cel mai bine stau modelele Honda, Subaru si Volvo, care au obtinut punctaje bune in urma testelor de siguranta facute de americani.

O mare problema a sistemelor de siguranta

La testele care au simulat impactul unei suprafete de 25% din fata masinii cu un obstacol, modelele SUV nu au obtinut punctaje multumitoare.

Dintre modelele din acest an si cele care vor fi lansate in 2014, doar Subaru Forester, model 2014, a obtinut calificativul "bine".

Mitsubishi Outlander Sport a obtinut un scor mai slab cu o treapta, primind calificativul "acceptabil".

Ford Escape, BMW X1 si Hyunday Tucson, au obtinut punctaje slabe. Honda CR-V nu sta nici ea mai bine, obtinnand rezultate slabe in privinta sigurantei.

IIHS este o organizatie care primeste fonduri de la asiguratorii din domeniul auto.

Ei au facut aceste teste deoarece au constatat ca 2.500 de americani mor anual in accidente, pentri ca sistemele de siguranta ale masinilor nu se activeaza.

Totusi, Honda si Subaru au avut fiecare cate trei modele de masini care au obtinut cel mai bun punctaj. Si Volvo se poate lauda cu rezultate de top pentru modelele sedan S60 si SUV-ul XC60.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#masini siguranta sofer, #model masina teste siguranta, #pericol masini teste, #asigurare auto , #masini