Cum iti dai seama ca trebuie sa schimbi suportul de motor

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 17:55
26239 citiri
Cum iti dai seama ca trebuie sa schimbi suportul de motor
Foto: www.lifeofpix.com

Suportul de motor este o piesa esentiala a unui automobil, avand rolul de a amortiza vibratiile transmise de motor catre caroserie.

Nu exista recomandari foarte clare in ceea ce priveste inlocuirea suportului pentru motor, nici in ceea ce priveste perioada de timp dintre inlocuiri, nici in ceea ce priveste kilometrii parcursi. Te poti ghida insa dupa semnele pe care ti le da masina, dupa "comportamentul" sau.

Ca sofer, trebuie sa stii ca suportul de motor, ca majoritatea pieselor auto de altfel, trebuie schimbat odata ce da primele semne de uzura. In caz contrar, nu vei face decat sa amani inevitabilul si vei risca sa ai defectiuni mult mai mari si mai costisitoare, deoarece o piesa defecta nu face altceva decat sa puna presiune pe alte piese, astfel incat intregul mecanism are de suferit.

In plus, cand este vorba despre reparatiile masinii si despre inlocuirea pieselor defecte nu este recomandat sa amani prea mult vizita la un service, deoarece masina te poate face pana chiar in mijlocul drumului sau se poate chiar sa-ti pui viata in pericol.

Unii specialisti recomanda schimbarea suportului de motor atunci cand au fost parcursi 150.000 de kilometri cu automobilul, insa nu este neaparat o regula. De obicei, suportul pentru motor se schimba atunci cand motorul se misca cand este tras cu mana. In cazul in care suportul pentru motor este inca functional, motorul ar trebui sa aiba o miscare redusa, doar pentru preluarea vibratiilor.

Totodata, ar trebui sa-ti pui problema schimbarii acestei componente in cazul in care la acceleratie sau deceleratie se aud zgomote metalice care provin din zona motorului la care se adauga vibratiile resimtite la nivelul caroseriei.

Pretul pentru un suport nou de motor este de cateva sute de lei, costul lui depinzand si de marca si modelul automobilului si poate fi achiztionat si dintr-un magazin online care ofera piese auto originale. Pretul nu este unul mare daca ne gandim ca schimbarea la timp a suportului de motor ne-ar putea scuti de cheltuieli mult mai mari, iar masina va functiona la adevarata sa performanta.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#schimbat bloc motor, #bloc motor , #masini