Dacia a vandut Loganul cu numarul un milion

Marti, 12 Octombrie 2010, ora 20:19
1494 citiri
Dacia a vandut Loganul cu numarul un milion
Foto: rental-cars.ro

Producatorul auto Dacia a scos de pe linia de montaj autoturismul Dacia Logan cu numarul un milion.

Modelul aniversar, o berlina de culoare alba, cu motor Euro 5, 1.2 16v, care dezvolta o putere de 75 de cai, va ajunge la o clienta din Bucuresti, informeaza Evenimentul Zilei .

Pentru a intra in posesia modelului aniversar, bucuresteanca a platit pretul de lista, respectiv 5.740 de euro, plus trei tichete Rabla.

Lansat in 2004, modelul Logan a ajuns in prezent la patru versiuni de caroserie (berlina, MCV, VAN, Pick-Up) si sase variante de motorizare, dintre care patru pe benzina si doua diesel. Gama cuprinde si doua versiuni de motorizare cu GPL.

Vanzarile de autoturisme Dacia la nivel global au crescut cu 12,1% in primele opt luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului 2009, ajungand la 221.092 unitati.

Acestea reprezinta o cota de 0,6% din piata mondiala, potrivit grupului francez Renault, proprietarul companiei.

Dacia este lider de vanzari in Romania si pe pozitia a sasea in topul marcilor din Franta. In nordul Africii (excluzand Egiptul) vanzarile Dacia au urcat cu 4,5%, la 26.310 unitati, iar cota de piata din Algeria a urcat cu un punct procentual, la 10,4%, iar in Maroc cu doua puncte procentuale, la 20,4%.

Pentru Dacia, principala piata de export a fost Franta (76.255 de unitati), urmata de Germania (23.949 unitati), Italia (15.368 unitati) si Spania/Insulele Canare (14.285 unitati).

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dacia Logan , #masini